Autor Zpráva
Tolike
Zdravím, narazil jsem na krásný návod na responsive design - a moje otázka zní, lze celé stránky nastavit tak aby se automaticky zvětšovali na šířku okna prohlížeče a zachovávali při tom proporce objektu? V podstatě jestli jde nějakým způsobem integrovat klasické zvětšování prohlížeče Cmd/Ctrl + do stránek..
panther
Tolike:
lze celé stránky nastavit tak aby se automaticky zvětšovali na šířku okna prohlížeče a zachovávali při tom proporce objektu?
pracovat s relativnimi jednotkami a max/min rozmery. Ostatne jako pokazde, kdyz tvoris responsivni design.

V podstatě jestli jde nějakým způsobem integrovat klasické zvětšování prohlížeče Cmd/Ctrl + do stránek..
proc by neslo? Kazda responsivni stranka se preskladava, zoomujes-li s ni (zoom se v tomto pripade chova stejne, jako bys hybal s velikosti okna).
Tolike
max/min nastavování a procentualní hodnoty jsou mi celkem jasné, ale je to vždy zdlouhavé to nastavit tak aby vše fungovalo podle dané představy, mnohem jednodušší řešení se mi zdá nějakým zpusobem hodit všechny objekty do jednoho divu a tomu nastavit - "původní šířka*neznáma x=velikost okna y" a k tomu "původní výška*x" aby se zachovali proporce.
panther
Tolike:
ale je to vždy zdlouhavé to nastavit tak aby vše fungovalo podle dané představy
zalezi na zkusenostech a HTML, jestli je napsane dobre. Dobre ve smyslu pozdejsi tvorby „responsivnosti“.

mnohem jednodušší řešení se mi zdá nějakým zpusobem hodit všechny objekty do jednoho divu a tomu nastavit - "původní šířka*neznáma x=velikost okna y" a k tomu "původní výška*x" aby se zachovali proporce.
tohle jsem moc nepochopil. V CSS nejdou delat vypocty, ani pracovat s „neznamymi“, dokonce ani se znamymi „promennymi“. Ze by nekdy nekde neco bylo teoreticky jednodussiho je fajn, ale kdyz je praxe jina, jsou podobne myslenky liche.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0