Autor Zpráva
MyShare
Profil
Dobrý deň,
Prosím Vás o radu alebo odkaz na nejaký návod pre hodnotiaci systém

ide mi o to aby mi podľa zadanej hodnoty vyhodnocovalo napr.
ak agent s agent_id spravil za daný mesiac napr. január od 0-1500
ukáže sa iba mne obrázok napr. 3
ak agent s agent_id spravil za daný mesiac napr. január od 1501-3000
ukáže sa iba mne obrázok napr. 2
ak agent s agent_id spravil za daný mesiac napr. január od 3001-1000000
ukáže sa iba mne obrázok napr. 1

ďakujem vopred.
panther
Profil
MyShare:
zobrazeni obrazku je pouha podminka, to asi zvladnes.

Co se ukladani bodu tyce, nedal jsi adne dalsi informace, co vlastne chces. Bude se po kazde akci, kdy chces agentovi pridat body, provadet pouze update do databazove tabulky.

Nevim, jakou obecnou odpoved jsi na obecny dotaz ocekaval.
MyShare
Profil
panther:
Nazdar díky za odpoveď.
Áno stále by sa vykonal update ale nie s bodmi ale s každým pridaním klienta pod daného agenta za ktorého sa započíta pomocou provízia pomocou SUM(provision) a ako náhle by získal vyššie uvedené hodnoty tak by sa mne zobrazil ten daný obrázok.
panther
Profil
MyShare:
a problem je tedy kde? Porad nikde nevidim jediny kousek nefungujiciho kodu, jedniny dotaz, otazku.

Jak pracovat s databazi a provadet ty updatu zjevne vis, tak problem je kde?
MyShare
Profil
panther:
Neviem ako to napísať v php
panther
Profil
MyShare:
ale co nevis, jak napsat? Do hlavy ti nikdo nevidi, tvuj projev je mizerny, popis problemu zadny.

Dotazy do DB napsat umis? Vypada to, ze ano.
Vytahnout data z DB umis Myslim aktualni hodnoceni agenta.
V PHP pak bude pouze jedna podminka (s jednim elseif a jednim else), na zaklade ktere zobrazis prisluzny obrazek.

Popis problemu: „nevim jak, nekdo to napiste za me“ tu neni vitany. Musis projevit trochu vlastni snahy, ty mas problem a zadas pomoc, ne my.
MyShare
Profil
panther:

Neviem ako vytvoriť kód v php a čo uviesť do DB vlastne som len chcel nejaký príklad podľa ktorého by som to mohol spraviť
peta
Profil
$query = "SELECT SUM(*) FROM tab_mesiac WHERE agent_id=123";
$result = mysql_query($query);
$obr = 0;
if ($result)
  {
  $row = mysql_fetch_row($result);
  $n = $row[0];
  $obr = 1;
  if ($n>1500) {$obr = 2;}
  if ($n>3000) {$obr = 3;}
  }
Nic proti, ale vyznacenou cast umi napsat snad kazdy zacatecnik bez znalosti sql, proto jim prijde tvuj dotaz divny. musel bys upresnit, o co ti jde. Nevime, jaky mas kod, co mas v sql tabulkach a jaka je jejich struktura. Ani nevime, jak rozsahle mas znalosti. Z dotazu se zda, ze php ovladas a s sql jsi take velky kamarad. A v zapeti se zeptas na uplne zaklady...
MyShare
Profil
peta:
ďakujem ti ako aj za kritiku tak aj za kód ale nie neovládam to tak že som s nimi kamarád ale sa učím a snažím sa zdokonalovať.
Tak mi teraz prepáč za tú najhlúpejšiu otázku ale ako dosadím miesto $obr = 1; obrázok uložený v img/per.png
Giga
Profil
MyShare

peta to asi myslel tak, že po jeho časti kódu bude nasledovať akýsi výpis kde sa zobrazí obrázok. Ktorý obrázok to bude, peta vyriešil. Takže asi bude nasledovať niečo ako:
echo "agent $agent_id <img src=/"$Obrazok[$obr]/">"

Či to bude takto, alobo to bude organizované pre všetkých agentov v podobe tabuľky, alebo ešte inak je len a len na tebe.
MyShare
Profil
Giga, peta:
ďakujem páni veľmi ste mi pomohli presne toto som potreboval trocha som to prispôsobil sebe ale je to funkčné a presné Ďakujem.
MyShare
Profil
Prosím Vás všetko funguje perfektne ale akonáhle dám 0 tak ma to ani nepustí ďalej myslím keď pridávam klienta a v províziach dám že 0 tak ako by sa nechcel odoslať formulár ale už keď dám 1 tak to beží v pohode a ešte jeden problém pri zápise sumy 178,70 mi zráta k ostatnému len tých 170 nechce to pripočítať desatinnú čiarku čiže tých ,70 prosím o radu alebo pomoc ďakujem.
peta
Profil
"akonáhle dám 0" - Co, kde, kam, proc? Do sql dotazu? Tak neprojde podminka !result a $obr nedostane zadnou hodnotu. Tak cast $obr = 1; presunu nad podminku, ne?

"pri zápise sumy 178,70"
Ale progamatorsky se desetinna carka pise 50 let jako tecka podle anglictiny. takze, pouzijes str_replace nebo preg_replace a carku nahradis teckou a az pak ji prevedes na float.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: