Autor Zpráva
MyShare
Profil
Zdraví potreboval by som poradiť so zalomením v tabuľke.
Mám kód tabuľky

<div class="wrap_agent_info">
  <table>
   <tr>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 1</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 2</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 3</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 4</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 5</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 6</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 7</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 8</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 9</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 10</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 11</button></td>
    <td><button class="agent_button">Talčidlo 12</button></td>
   </tr>
  </table>
 </div>
a neskôr chcem miesto nápisu tlačidlo 1, 2, 3 atď dodať php kód <?php echo $name; ?> samozrejme že tam nebude toľko <td></td> ale to len mne na test aby som vydel ako to vyzerá ide mi o to aby v kóde ktorý bude vyzerať
<table>
<tr>
<td><button class="agent_button"><?php echo $name; ?></button></td>
</tr>
</table>
potrebujem aby sa mi zobrazilo 5 vedľa seba ako to mám teraz ale po piatom sa to nezalomí na nový riadok ale pokračujeto ďalej skúšal som použiť <br /> ale to by sa mi všetko zalomilo prikladám screen:

v css to mám takto:

.wrap_agent_info {
    width: 72%;
    height: 400px;
    margin-top: 1%;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    border: 1px solid #fff;
}
.agent_button {
    width: 180px;
    height: 42px;
    border: 0;
    background:rgb(255, 108, 0);
    font-size: 1.2em;
    font-weight: bold;
    font-family: Arial, Halvetica, sans-serif;
    font-style: normal;
    color:rgb(232, 232, 232);
    cursor: pointer;
}
.agent_button:hover {
    background:rgb(230, 90, 2);
}
Martin02
Profil
MyShare:
Přes <br /> řádek tabulky nezalomíš. Musíš ukončit řádek a dát tam nový.
Keeehi
Profil
MyShare
Snažíš se o nesmysl. Už jsi viděl někdy tabulku, aby se zalamovala? Aby se nějaké sloupce posunuly pod jiné?

Udělej to třeba plovoucími divy.
panther
Profil
Keeehi:
Udělej to třeba plovoucími divy.
... a pak nemaji byt zacatecnici zbytecne predivovani :)

MyShare:
tabulka je tabulkou, aby se nezalamovala. Nevim, jak bys resil tabulku, kde by byl radek zalomitelny a zaroven radku bylo vice nez jeden. Hlavni atribut tabulky je prehlednost, se zalomitelnymi radky by z ni byl pekny gulas.

Reseni naznacil Keeehi, tabulku nepotrebujes. Nech samotne buttony a dej jim float: left;.
peta
Profil
Jestli tam chces zachovat tabulku, musis zmenit tabulkovy layout na floaty, viz Keeehi. Nemusis z toho delat divy.
Nebylo by lepsi to vyskladat vedle sebe bez floatu, jen pomoci line-heigh a padinku zleva, zprava a nezalomitelne mezery? Z floatovanim byva dost potizi, kdyz se neudela spravne.
Nebo muzes zkusit pouzit display:inline-block; Pak by se to melo chovat jako tag IMG.
jenikkozak
Profil
peta:
Z floatovanim byva dost potizi, kdyz se neudela spravne.
Nebo muzes zkusit pouzit display:inline-block; Pak by se to melo chovat jako tag IMG.
Obecně hodnota inline-block má horší podporu než float.

peta:
Z floatovanim byva dost potizi
Z té množiny dost potíží jich několik uveď. Stačí do deseti.

Jestli tam chces zachovat tabulku, musis zmenit tabulkovy layout na floaty, viz Keeehi. Nemusis z toho delat divy.
Praštěnost začínajícího týdne: Vytvořte jednořádkovou tabulku a jednotlivým buňkám odstraňte chování tabulky.
Keeehi
Profil
panther:
... a pak nemaji byt zacatecnici zbytecne predivovani :)
Nějak jsem se nedíval, co tam má v té tabulce uvnitř.
Majkelju
Profil
Rozhodně bych to nedělal tabulkou a jinak takhle v cyklu tam stačí dát nějaký počitadlo, nebo nastavíš podmínku jen podle hodnoty ve FORu, že třeba po pěti průchodech cyklem se ti tam vloží zalomení ;)
panther
Profil
Majkelju:
a kdyz si uzivatel zvetsi pismo, nebo se zmeni delku textu v tlacitku? Budes mit 4 - 1 - 5.

Ani pevne nastaveny radkovy zlom neni dobrym resenim, pokud nebude zadne <br> nastaveno a jednotlive buttony budou plavat, zalomi se sami tam, kde bude potreba...
margin
Profil *
Možná mi něco uniklo, ale BUTTON je chová jako inline-block a pro obalování tlačítka dalším elementem ani pro floatování nevidím důvod.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: