Autor Zpráva
semi
Profil
Dobrý den už si nevím rady jak dám menu doprostřed tady http://fiveradio.cz/test/index.php
věděl by to někdo ?
margin
Profil *
Položky menu nedávej plavat a deklaruj je jako inline. Zbytek si už doupravíš.
semi
Profil
to mám udělat jak ?
Amunak
Profil
semi:
zrušíš float a nastavíš display: inline-block (nebo jen inline, podle toho, co se ti hodí).

Jiné řešení by bylo nastylovat ten blok jako jednořádkovou tabulku a nechat prohlížeč ať si spočítá poměrnou šířku položek, ale nevím jak je takové stylování podporováno v prohlížečích a jestli by to při tak malém počtu položek nepůsobilo divně (to se dá ale vyřešit).
pavuk
Profil
A co pro .textmenu nastavit text-align: center a pro <ul> si tam nastavit padding-left: 0? Vystředí se to samo
semi
Profil
jo super díky ale nevím proč to mám víc vpravo
panther
Profil
semi:
ale nevím proč to mám víc vpravo
protoze seznamy (vsechny) maji defaultni leve odsazeni. Nauc se pracovat s nejakym vyvojarskym nastrojem, treba Firebugem, na toto prijdes behem par okamziku.

Maly hint: ne vsechny prohlizece odsazuji tou samou vlastnosti, moznosti odsazeni jsou dve (ale vzdy je to 40px).

Schvalne se te snazim jen navest, debugovat budes potrebovat v prubehu celeho koderskeho zivota. Je dobre se to naucit.
semi
Profil
napadlo mě že do <li> dám margin-right: 40px; ale to nefunguje


jak to mám udělat ?
panther
Profil
semi:
jak to mám udělat ?
hledej (o tomto se pise vsude) nebo zkus i jine moznosti.

Nepsal jsem o polozkach seznamu (li - list item), ale o seznamu samotnem.

Behem 10 minut, ktere deli nase odpovedi, jsi to ani sam poradne nevyzkousel. Dej tomu trochu casu, zkus si s tim hrat. Kdyz to odsud jen zkopirujes, nic ti to neprinese.
semi
Profil
nemám na to nervi napíše mi to tu někdo musím se učit na školu tohle ne...


pomůže někdo ?
margin
Profil *
semi:
pomůže někdo ?
Pravděpodobnost, že s tebou někdo bude mít nervi, je nízká.
jenikkozak
Profil
semi:
musím se učit na školu tohle ne...
Tak se uč na školu a nedělej web, když na to nemáš „nervi“.

Je lepší vyhnout se novým prvkům z HTML5, jako je třeba právě <nav>, který používáš. Ve starších IE (starších než je aktuální devítka) ho nejde snadno nastylovat.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: