Autor Zpráva
webator
Profil
Dobrý den,
Mám takový spíše teoretický dotaz. Chci vytvořit do mého systému stránku pro tvoření článků. Bude tam klasicky input: název, obsah atd.. + chci nahrávat obrázky AJAXem. Mám už ten uploader skoro hotový, ale narazil jsem na problém. Když na pozadí ukládám obrázek do databáze, tak v tu chvíli ještě neznám ID článku ke kterému se ten konkrétní obrázek váže, protože uživatel ještě neodeslal formulář s článkem. Napadlo mě zjišťovat dopředu následující ID v tabulce články a posílat ho s obrázkem, ale pokud jiný uživatel odešle formulář ve stejnou chvíli tak to selže. Nevěděl by někdo, jak se tohle co nejelegantněji řeší? Děkuji moc.
mimochodec
Profil
V okamžiku nahrání prvního obrázku přidej řádek do tabulky článků a to ID použij pro daný obrázek a pamatuj si ho. Až pak "přidáš" článek, ve skutečnosti nepřidáš, ale updatuješ ho - do té doby je prázdný.
webator
Profil
To zní dobře. Něco podobného mě taky napadlo, ale problém je trošku v tom, že když nahraje obrázek a pak třeba zavře stránku, budu mít v databázi prázdný článek. Mohl bych ho uložit defaultně jako nějaký koncept s pořadovým názvem, ale nevím jestli je to úplně nejlepší.
mimochodec
Profil
Spíš bych to řešil tak, že články bez obsahu se prostě nebudou zobrazovat a smířil se s tím, že jich tam po čase pár bude. Nebo můžeš příležitostně promazávat všechny články, které nemají ani fotku, ani k nim neexistuje session (ta, kterou budeš využívat k tomu "pamatování" ID).
webator
Profil
Díky moc za reakci. Pravděpodobně to bude velmi málo častý jev, takže to nebudu tolik řešit a nechám prázdné řádky v Db. Dík
1Pupik1989
Profil
Nebo je možnost nahrát obrázek přes ten ajax a vrátit jeho id. Tím budeš vědět, který obrázek k tomu článku patří. Po odeslání článku už jen doplníš updatem v tabulce obrázků ke kterému článku patří.
webator
Profil
Jo to je taky možnost. Ale je tam podobný problém, v db můžou zůstat viset bezprizorní obrázky. pokud uživatel opustí stránku před updatem.
Rfilip
Profil
tak je scriptem spuštěným přes cron maž
1Pupik1989
Profil
Tak do db přidej sloupec typu datetime a pokud obrázek nebude třeba 5 hodin k ničemu přidán, tak ho smaž. To půjde kontrolovat třeba při tom přidání článku.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: