Autor Zpráva
Maja
Profil *
Ahoj
Mám vytvořenou tuto ikonu pro svůj blog (<a href="http://www.melouny.blogerka.cz/"rel="nofollow"target="_top"><img src="http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg"Title="melouny.blogerka.cz"alt="Dekorace,netradiční dárky" width="90" height="120"/></a>). Je to odkazující ikona, pro ostatní "spřátelené weby - výměna odkazů. Jenže: já bych chtěla, aby na této ikoně bylo napsáno Netradiční dárky
Dekorativní vyřezávání
Jasně, to zvládnu upravit v Photoshopu. Ale nějak si teď nevím rady, jaký kód použít k nahrání. Nějak mi to nefunguje...Přiznám se, že původní kód (viz víše) jsem od někoho okopírovala, jen s tím rozdílem, že jsem si tam dala svůj obrázek.
panther
Profil
Maja:
bude stačit, aby se obrázek s novým textem jmenoval „melouny-logo.jpg“ a byl ve složce /obrazky.
Maja
Profil *
Děkuju moc, ale nefunguje mi to...Obrázek jsem uložila do "obrázků". Napsala jsem tento kód: a href="http://www.melouny.blogerka.cz/"rel="nofollow"target="_top"><img src="melouny-logo.jpg"Title="melouny.blogerka.cz"alt="Dekorace,netradiční dárky" width="90" height="120"/></a>

A jediné, co se mi z tohoto kódu na blogu objeví, je: Dekorace, netradiční dárky.
panther
Profil
Maja:
<img src="obrazky/melouny-logo.jpg" Title="melouny.blogerka.cz" alt="Dekorace,netradiční dárky" width="90" height="120"/>
Maja
Profil *
Bez úspěchu... Co může být špatně?Obrázek je ve formátu JPG, uložený v obrázkách... Děkuji
MyShare
Profil
Maja:
Možno, že miesto obrazky/melouny-logo.jpg máš obrazky/melouny-logo.JPG aj to sa často stáva, že sú koncovky veľkým a potom sa obrázok nezobrazí párkrát sa to stalo aj mne :))
Maja
Profil *
Nefunguje....... Každopádně všem moc děkuji!!
Petr_D
Profil
Ostatní vaše obrázky jsou uložené v jiné struktuře adresářů např: http://melouny.blogerka.cz/obrazky/melouny.blogerka.cz/meloun-c-2.jpg Není chyba tam?
_es
Profil
Maja:
jaký kód použít k nahrání
Jak stránky dostat na server » Jak to tam nakopírovat

Obrázek je ve formátu JPG, uložený v obrázkách
Ako „v obrázkoch“? Odkazy v HTML

HTML atribúty treba oddeľovať medzerami, teda nie <značka atribút1=hodnota1"atribút2="hodnota2"..., ale <značka atribút1="hodnota1" atribút2="hodnota2" ....
peta
Profil
Myslis, jako takhle?
<a href="http://www.melouny.blogerka.cz/"
  rel="nofollow"
  target="_top"
  title="Netradiční dárky, Dekorativní vyřezávání">
 <img src="http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg"
   alt="Netradiční dárky, Dekorativní vyřezávání"
   width="90" height="120"/>
</a>

Nebo ten obrazek mas na svem webu? Adresa pro prime zobrazeni obrazku...
http://melouny.blogerka.cz/obrazky/melouny-logo.jpg - error 404, tady neni
http://melouny.blogerka.cz/melouny-logo.jpg - error 404, tady neni
http://melouny.blogerka.cz/melouny-logo.JPG - 404, nic
http://melouny.blogerka.cz/obrazky/melouny-logo.JPG - 404, nic
http://melouny.blogerka.cz/obrazky/melouny.blogerka.cz/melouny-logo.JPG - 404, nic
http://melouny.blogerka.cz/obrazky/melouny.blogerka.cz/melouny-logo.jpg - 404, nic
Kde ten obrazek mas nahrany? Mas ho tam vubec?
Nebo je adresa obrazku na tom druhem webu?
http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg

Jinak mi teda prilis neni jasny problem.
http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg
Jestlize je obrazek tady (link), pak na nem neni zadny napis. takze na teto ikone neni nic napsano a tva veta nedava smysl. " Jenže: já bych chtěla, aby na této ikoně bylo napsáno Netradiční dárky "
"Jasně, to zvládnu upravit v Photoshopu." - Problem teda neni s napisem pres obrazek?
"Ale nějak si teď nevím rady, jaký kód použít k nahrání. " - Nerozumim. Kod pro nahrani? Kod pro zobrazeni ve strance, to popisovali ostatni. Nahrani na web se kodem nedela, to se dela programem pomoci FTP nebo webovym programem vyklikanim pri editaci nebo pridani do alba.
Mas tedy problem ten obrazek nahrat na sve stranky nebo zobrazit uz nahrany obrazek?
Nebo potrebujes zmenit alt parametr tagu img, aby se zobrazoval text, pokud neni nahrany obrazek?
Nebo potrebujes zmenit title parametr tagu img, text, ktery se zobrazi pri presunu mysi nad obrazek a nehybani?
Nebo mas ve photoshopu problem napsat do obrazku (malby, fotky) text?
maja
Profil *
Obrázek na webu mám. Fotogalerie/vyřezané ovoce/zelenina - meloun logo (je to úplně poslední obrázek).Přidala jsem jej tam dnes. O tom, že na té původní ikoně nemám nic napsáno vím, proto se to snažím napravit. :-) Jak už jsem psala - http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg - tento odkaz jsem měla "okopírovaný" z jiného blogu. Není můj. Jen s tím rozdílem, že se mi záhadným způsobem podařilo do tohoto odkazu dát svůj obrázek.Díky!!!!
Petr_D
Profil
Pak funguje jak napsal peta:

<a href="http://www.melouny.blogerka.cz/"
 rel="nofollow"
  target="_top"
  title="Netradiční dárky, Dekorativní vyřezávání">
 <img src="http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg"
   alt="Netradiční dárky, Dekorativní vyřezávání"
   width="90" height="120"/>
</a>

akorát nevím proč to rel="nofollow"
Rellik
Profil
maja:
Fotogalerie/vyřezané ovoce/zelenina
Pokud tu cestu máš tak na webu, tak je to úplně špatně!
V názvech nemá co dělat diakritika, mezery a velké písmena. Takže celou cestu přepiš následovně:
fotogalerie/vyrezane_ovoce/zelenina
to samé udělej se samostatnými složkami: přejmenovat:
Fotogalerie -> fotogalerie
vyřezané ovoce -> vyrezane_ovoce
zelenina je ok, tu můžeš nechat. :)
peta
Profil
Zelenina rozhodne ok neni, tu nejim.

http://melouny.blogerka.cz/Fotogalerie/vy%C5%99ezan%C3%A9%20ovoce/zelenina/melouny-logo.jpg - i tato adresa obrazku hlasi error 404
http://melouny.blogerka.cz/Fotogalerie/vy%C5%99ezan%C3%A9%20ovoce/zelenina%20-%20meloun%20logo.jpg - error 404
http://melouny.blogerka.cz/Fotogalerie/vy%C5%99ezan%C3%A9%20ovoce/zelenina/meloun%20logo.jpg - error 404

Ten obrazek se musi zobrazit v prohlizeci podobne jako tato adresa. Pokud se nezobrazi, tak ani <img src="adresa"/> se nezobrazi na strance
http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg

Diakritiku a velka mala pismena, mezery, to tam muzes mit, v nazvech slozek a souboru. Ale je to neprakticke. Pro adresu do htlm kodu se to musi kodovat na tvar bez techto znaku. Viz ma ukazka odkazu.

Petr_D: Nevim, to ma v prvnim prispevku.
Petr_D
Profil
peta:
Odkaz funguje tak jak si ho prve napsal. Cesta jak ji napsala maja: „Fotogalerie/vyřezané ovoce/zelenina“ je pochopitelně nesmysl.
rel="nofollow" tam namastil webmaster webu odkud si kód stáhla. Osobně bych to nikomu nepodstrkoval a ve své nabídce smazal.
maja
Profil *
peta:
o.k.
Jak tedy ten obrázek do toho prohlížeče nahraju, aby se mi zobrazoval jako http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg (Znovu upozorňuji, že stránky http://tvoreni.e-revize.cz - nejsou moje. Když jsem si začala pohrávat s blogerstvím a byla jsem absolutně nepolíbená co se týče webovek, tak jsem si jednoduše dala zobrazit zdrojový kód, okopčila jsem odkaz a záhadným způsobem se mi tam začal objevovat i můj obrázek. Postupy, které mi tu píšete, jsem vyzkoušela, už je malý pokrok, když se na můj blog podíváte, v pravém panelu, úplně dole už je náznak obrázku i se psaním. Ale obrázek se stále nezobrazuje. Fotogalerie je přepsaná i ovoce a zelenina. Ostatní(což se ale netýká loga) přepíši postupně.
A zelenina je zdravá, ale chápu, maso je maso. :-)
panther
Profil
maja:
Jak tedy ten obrázek do toho prohlížeče nahraju
myslis na server, ze? Jak stránky dostat na server
_es
Profil
panther:
Ten odkaz tu už bol. Nejako sa to cyklí.
peta
Profil
blogerka.cz
*** Nevim, jak se tam nahravaji obrazky. Nejspis tam bude zpusob nahrat obrazek do fotogalerie nebo editovat stranku. A pri editaci stranky pujde vybrat obrazek z fotogalerie. Takze nejspis je treba ten obrazek nahrat do fotogalerie?
Koukam na html kod te stranky a je tam zminka o TinyMce editoru html kodu. Ten bude mit jiste ikonku pro obrazky. Po rozkliknuti se zobrazi nejake okenko, kde bude nekde zalozka, tlacitko nebo odkaz Nahrat soubor/obrazek, Pridat soubor/obrazek. Neumim to popsat presne, protoze tam ***, vytvaret si ji nechci, a tudiz se nedostanu na uroven prihlaseny uzivatel - editace stranky.
Na ten druhy web nevim, jak jsi to nahrala. mozna je to spravne. Mozna je to web spesl pro obrazku pro web blogerka.cz. ***
*** Nemam tam stranky, tak tyhle informace nevim.

Prohlizec je nastroj pro zobrazovani.
1. <img src="adresa"/> - html kod pro zobrazeni obrazku
2. adresa = http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg
3. <img src="http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg"/> - html kod pro zobrazeni tveho obrazku
Www prohlizec, nahoru do okenka adresa vyplnis adresu stranky (nebo obrazku), v tomto pripade z bodu 2, http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg
Pokud tato adresa zobrazi spravny obrazek, pak i bod 3 zobrazi obrazek na webu. Pokud je ta adresa nespravna, jak rikas, pak napsat spravnou adresu. My ti pak jako odpoved na tvou otazku napiseme bod 3 pro tu jinou adresu (coz si podle bodu1 muzes doplnit i sama, ale to ti samozrejme zamlcime, abys mohla byt v uzasu). Nevim, jak tu adresu zjistit bez toho, aby jsem prozkoumal tve stranky se spravnym prihlasenim, pokud ji nejsi schopna zjistit sama. A mozna ji vubec nepotrebujes, jak jsem zminoval ty fotoalba, treba to jde jen vyklikat pri editaci clanku.
Kdyztak se nezlob, ze nebudu nic psat, uz jen, kdyz mne napadne neco fakt chytryho. Spousta chytrejsich lidi to cte a tukaji si na celo, o cem to zas pisu :)

Petr_D:
Nesmysl? Proc? Muze to byt spravne. Je mozne vytvaret slozky a soubory i s diakritikou a mezerami. Nerikam, ze je to dobre, ale mozne to je. Neznam blizsi informace o tom programu, ale mozna mas pravdu. Mozna je tam nejake presmerovani typu hezka adresa. Mno, ja bych to uz dal neresil.
Rellik
Profil
peta:
prohlizec, nahoru do okenka adresa vyplnis adresu stranky (nebo obrazku), v tomto pripade z bodu 2, http://tvoreni.e-revize.cz/obrazky/melouny-logo.jpg
hoši vy taky moc nečtete, několikrát už psala, že toto je pouze jako ukázka a že to její stránky nejsou...
Její stránky jsou www.melouny.blogerka.cz kam chce nahrát obrázek a někde ho zobrazit...
Jinak TinyMCE nemá v základní verzi file manažer, tak přes něj nic nenahraje. File manažer je placená část TinyMCE a pochybuju, že ho někdo bude dávat zdarma k dispozici...
Petr_D
Profil
Rellik:
Tohle jsou její stránky, nebo ne? http://melouny.blogerka.cz/Vymena-odkazu-kody-mych-stranek/Vymena-odkazu Kód na odkaz je funkční, pouze jsem si nevšiml, že obrázek tahá odjinud.
Doplnění:
A nešlo by obrázek nahrát třeba sem www.imagehosting.cz/ a použít do kódu?
maja
Profil *
Ty jo, jdu studovat. Až se něčeho doberu, napíšu. :-) Díky
Petr_D
Profil
maja:
Jestli je tento obrázek ten správný potom použijte tento kód
<a href="http://www.melouny.blogerka.cz/"
  target="_top"
  title="Netradiční dárky, Dekorativní vyřezávání">
 <img src="http://melouny.blogerka.cz/obrazky/melouny.blogerka.cz/meloun-jpg-tn.jpg"
   alt="Netradiční dárky, Dekorativní vyřezávání"
   width="131" height="175"/>
</a>
Pokud ne, tak už nevím...
maja
Profil *
Funguje!!! Funguje!!Funguje!!! Děkuji moc!!!!!!!!! Mám obrovskou radost!
peta
Profil
Petr_D: Jeste muzes prozradit, jak jsi tipl nazev obrazku meloun-jpg-tn.jpg?
Petr_D
Profil
peta:
Netipl, celý problém byl ten, že ho měla maja po celou dobu ve fotogalerii a že nám to neřekla. Sama nedokázala zjistit link na obrázek.


peta:
Fotogalerie

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0