Autor Zpráva
TadeášRodek
Profil *
Dobrý den, snažím se o vytvoření webových stránek pro svou menší firmu. Mám od kamaráda obrázky, které chci napasovat do webu, ale nedaří se mi nad rozvržením webu a to (tabulek) Týden se snažím vše napasovat do sebe tak, aby vše fungovalo ale už vážně nevím jak na to. Ostatní html a css kroky se rychle učím, ale jak toto udělat vážně nevím, mám menší návrh o jaké rozvržení se snažím. Jestli se v tom někdo vyzná a je to pro někoho minutová práce budu hrozně rád. Moje stará hlava to už nebere. Vše ostatní se pomalu učím sám, jen kdyby mi někdo pomohl s nastavením tabulek podle této představy, děkuji a přikládám obrázek: http://i.imgur.com/yuBql.png
mimochodec
Profil
Hledej "třísloupcový css layout". Nebo si najdi nějakou free css šablonu (google: free css templates), která rozložením prvků odpovídá tomu, co potřebuješ a vyjdi z ní.
Kdybys po někom chtěl, aby ti to vytvořil, tak to rozhodně není minutová práce.
shaggy
Profil
TadeášRodek:
Predpokladám, že ani tvoja menšia firma nerobí malé práce zadarmo. Keďže nemáš konkrétnu otázku a nechceš sa učiť (alebo nemáš čas), táto sekcia slúži pre teba Práce a zakázky
peta
Profil
<div> horni lista </div>
<table border=1>
  <tr>
    <td colspan=3>
      <div> logo </div>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan=3>
      <div> menu1 </div>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan=3>
      <div> menu2 </div>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td>
      <div> sloupec1 </div>
    </td>
    <td>
      <div> sloupec2 </div>
    </td>
    <td>
      <div> sloupec3 </div>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan=3>
      <div> zapati </div>
    </td>
  </tr>
</table>
2 minuty, jednoducha tabulka.

30s z te tabulky jednodussi
<div> horni lista </div>
<div>
  <div> logo </div>
  <div> menu1 </div>
  <div> menu2 </div>
  <table border=1>
    <tr>
      <td>
        <div> sloupec1 </div>
      </td>
      <td>
        <div> sloupec2 </div>
      </td>
      <td>
        <div> sloupec3 </div>
      </td>
    </tr>
  </table>
  <div> zapati </div>
</div>

Nevim, kolik ti je, ani mne to nezajima, ale muj tatka ma kolem 60 a tohle udelat umi ikdyz se strankami se potyka max jednou za rok.
TadeášRodek
Profil *
Je mi 62 let a vlastním zverimex, děkuji ti za rozvržení.
mimochodec
Profil
peta:
Zkus se trochu rozhlídnout po internetech a hledej "tabulkový layout", zjistíš, že se to už pár let nedoporučuje používat.

TadeášRodek:
Opravdu je lepší vzít nějakou hotovou šablonu. Pár jich je třeba tady: http://www.infscripts.com/15-three-column-css-templates
peta
Profil
mimochodec: jo, rozhlidni se po internetu a zjistit si duvody, proc se nedoporucuje a zjistis, ze uz par let neplati.
margin
Profil *
peta:
zjistit si duvody, proc se nedoporucuje a zjistis, ze uz par let neplati
Jediné, co se změnilo, je, že prohlížeče nečekají na načtení celé tabulky, ale vykreslují ji po řádcích. Všechny ostatní nevýhody tabulkového layoutu zůstaly.
Tabulkový layout nezrychlíte
peta
Profil
Nerozumim, o co vam jde. Vsechno, co je tam popsane se da resit a pokud stranku nepreplacas 100 obrazky a 1000 radky textu, tak se nacte v rozumne dobe. IE tez dela prednacitani stranek.
Navic, dotaz byl polozen prave na tabulky. Odpovedel jsem teda na tabulky.
"nedaří se mi nad rozvržením webu a to (tabulek)"

"Teoreticky by se nyní měl napřed vykreslit první řádek s obsahem a po něm až druhý řádek. Teoreticky. Jenomže to v Exploreru takhle prostě nefunguje."
Table-layout funguje spravne pri spravnem doctype a nastavenych rozmerech sirky.
TadeášRodek
Profil *
To co mi poslal pan Peta je tabulka jen na roztahnuti texty nebo obrazky, jako rozvrzeni webu je to nesmysl. chce to pevne sirky a delky, ale podle nastaveni rozliseni monitoru. pokusim se na to nejak prijit. dekuji

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: