Autor Zpráva
Smith.S
Profil
Ahoj bude mi ten preload takhle fungovat a načítat ty obrázky co jsem tam zadal? Nedá se to nějak zkrátit aby to načítalo celou složku images? Dík za rady

<script>
promenna = new Image();
promenna.src = "images/tlacitkotr2.png"; "images/tlacitkotr.png"; "images/tlacitkotr4.png"; "images/tlacitkotr6.png"; "images/tlacitkotr3.png";
"images/tlacitkotr1.png"; "images/tlacitkotr5.png"; "images/tlacitkotr7.png"; "images/tl903.png"; "images/tl904.png"; "images/tl901.png"; "images/tl902.png";
</script>
Kcko
Profil
Smith.S:
První odkaz na Googlu na výraz "preload javascript images"

function preload() {
                for (i = 0; i < preload.arguments.length; i++) {
                    images[i] = new Image()
                    images[i].src = preload.arguments[i]
                }
            }
            preload(
                "http://domain.tld/gallery/image-001.jpg",
                "http://domain.tld/gallery/image-002.jpg",
                "http://domain.tld/gallery/image-003.jpg"
            )
Smith.S
Profil
Ahoj tak víše uvedený scrypr mně nefunguje vypisuje chybu na řádku 4 asi tomu něco chybí nebo něco dělám špatně teď jsem našel tenhle preload může mně tu někdo potvrdit jestli funguje z důvodu vysokorychlostního internetu to nemohu prověřit:
<script>
var img = [];
img[0] = new Image(); img[0].src = "images/tl801.png";
img[1] = new Image(); img[1].src = "images/tl802.png";
img[2] = new Image(); img[2].src = "images/tl803.png";
</script> 
Rfilip
Profil
V scriptu od Kcko chybí na konci 3 řádku středník, jinak tvuj i jeho dělají to samé, jen trochu jinak zapsané.
Použij ale jeho protože v tvém zbytečně opakuješ příkazy i když se liší jen indexem pole a jménem souboru.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Smithe.S:
asi tomu něco chybí
Chybí tomu na začátku funkce:
var images = [];

může mně tu někdo potvrdit jestli funguje
Sice jsem také rychle připojen, ale potvrdit ti to můžu.
Str4wberry
Profil
Když se to tu otevřelo, dávám k úvaze, zda místo preloadu nespojit všechny obrázky do jednoho a nepoužívat je prostřednictvím CSS. Pokud nejsou moc velké, ušetří se tím hromada HTTP požadavků a stránka se pozorovatelně rychleji načte.
Smith.S
Profil
Str4wberry: A čím je spojím dohromady a jak to potom napíšů?

Bude mi ten preload uz takhle fungovat?
<script>
function preload (){
          var images = [];
 
          for(var i=0; i<preload.arguments.length; i++){
            ImArray[i] = new Image();
            ImArray[i].src = preload.arguments[i];
          }
        }
preload(
                "images/tl801.png",
                "images/tl802.png",
                "images/tl803.png"
            )

</script>
panther
Profil
Smith.S:
A čím je spojím dohromady a jak to potom napíšů?
dá se to dohledat jako „CSS sprite“.

Bude mi ten preload uz takhle fungovat?
pokud si stěžuješ na rychlý internet, použij pro testování datově větší obrázky. Na otestování funkčnosti nějakého scriptu (který zde navíc je a je k němu doplněn i chybějící řádek) nepotřebuješ odborné diskusní fórum.
Smith.S
Profil
Tohle je můj první web! Kterej dělám v Pspad, FrontPage 2003, Paint Shop Pro 9. A vaše odpověď že něco někde můžu udělat tamhle v čemsi jsou pro mě bezpředmětné. A třetiny kódu nebo půlky mně taky moc nepomohou protože toho spoustu neznám jsem lama která se to učí a nezbývá mně než to celé slepovat po kouscích, protože sem nikdo nedá celej kód a většinou nenapíšek kam ho vložit a jestli je to scrypt či co pak je to tu pro nováčka chaos.
panther
Profil
Smith.S:
jsem lama která se to učí“ ... „protože sem nikdo nedá celej kód
možná právě proto, aby ses tu i za pět let neptal na základy jazyka. Pokud budeš vše jen kopírovat a nepřemýšlet, tak se nikdy nic nenaučíš.

A pokud nechápeš základy jazyka, ve kterém píšeš, tak začni právě u nich. Nemůžeš stavět barák, když nevíš, jak vypadá cihla.
Smith.S
Profil
To jsou mi rady jak od malého dítěte. Radši mně doporučte knihu nebo knihovnu s efekty!
jenikkozak
Profil
Smith.S:
To jsou mi rady jak od malého dítěte.
Mně to spíš přijde jako rady pro malé dítě. Nic proti.

Radši mně doporučte knihu nebo knihovnu s efekty!
Knihovna a efekty!
Chamurappi
Profil
Reaguji na Smithe.S:
Bude mi ten preload uz takhle fungovat?
Nebude, protože sis přejmenoval images na ImArray, ale na řádku 3 jsi nechal images. Pokud tu proměnnou přejmenuješ i na řádku 3, mělo by to fungovat.

třetiny kódu nebo půlky mně taky moc nepomohou protože toho spoustu neznám
Chápu, že z pohledu úplného začátečníka, kterému skoro nic nefunguje, není slepování kódů příjemné. Ale tohle je zrovna docela jednoduché, neztrácej trpělivost a pochopíš.
Jinak „CSS sprite“ znamená, že se použije jeden velký obrázek, do kterého v grafickém editoru naskládáš ty menší a pak se tenhle velký obrázek použije v CSS jako background, při čemž je z něj vidět vždy jen kousek (ale načtený je pochopitelně celý najednou). Viditelný výřez je určený souřadnicemi background-position. Třeba i ta tlačítka tady na diskusi u editoru příspěvku jsou všechna v jednom obrázku.

Radši mně doporučte knihu nebo knihovnu s efekty!
Nesouvisí s původní otázkou, už ses na to ptal vedle.
Smith.S
Profil
řádek 11
znak:1
chyba: Byl očekáván objekt
The End
Chamurappi
Profil
Reaguji na Smithe.S:
Ještě jsem přehlédl, že sis přejmenoval funkci z preload na PreLoad, ale voláš stále preload.
Dáváme ti tady skoro funkční kódy a ty si je aktivně rozbíjíš. Jediná chyba ve [#2] byla, že chyběla inicializace pole var images = []. Ostatní chyby sis vyrobil sám. Do přejmenovávání proměnných a funkcí se pouštěj až v okamžiku, kdy si budeš jistý, že to zvládneš.
Smith.S
Profil
zkopíroval jsem to od jinud proto ty chyby teď jsem je spravil, ale řádek 11 vypisuje chybu: Byl očekáván objekt jestli na to přijdu dám to sem celí funkční. Jinak Díky za rady Chamurappi

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: