Autor Zpráva
rotorod
Profil *
Mam udělane na strankach, že když chci přidat nějakou aktualitu, tak napišu text a dám přidat a to je vše (samo mi to vypíše aktuální datum)


tady je kod
{literal}
<script>
function pridat(){
  var novy="";
  novy+="<fieldset>";
  novy+="<legend>Přidat</legend>";
  novy+="<form method='post'>";
  
  novy+="<textarea name='zprava' cols='25' rows='5'></textarea>";
  novy+="<input type='hidden' name='insert' value='true'>";
  novy+="<br><input type='submit' value='Přidat'>";
  novy+="</form>";
  novy+="</fieldset>";
  document.getElementById('pridej').innerHTML=novy;
}

function upravit(zprava, datum){
  var novy="";
    novy+="<fieldset>";
  novy+="<legend>Upravit</legend>";
  novy+="<form method='post'>";
  
  novy+="<textarea name='zprava' cols='25' rows='5'>" + zprava + "</textarea>";
  novy+="<br><input type='radio' name='novy_cas' value='false' CHECKED>Ponechat stávající datum<br><input type='radio' name='novy_cas' value='true'>Použít dnešní datum.";
  novy+="<input type='hidden' name='update' value='true'>";
  novy+="<input type='hidden' name='datum' value='" + datum + "'>";
  novy+="<br><input type='submit' value='Upravit'>";
  novy+="</form>";
    novy+="</fieldset>";
  document.getElementById('pridej').innerHTML=novy;
}
</script>
{/literal}


<h1>Aktuality</h1>
<br>
  <br>
<a onclick="pridat();">přidat novou aktualitu</a><br>
<br>
  <div id="pridej"></div><br><br>
{if count($datum)==0}
  <b>Prozatím nemáme žádné aktuality.</b>
{else}
  {foreach from=$datum key=klic item=polozka}
    <b>{$datum.$klic}</b><br>
    <p>{$zprava.$klic}</p>
    <a onclick="upravit('{$zprava.$klic}','{$r.$klic}');">upravit</a> <a href="aktuality.php?delete={$r.$klic}">smazat</a>
    <br><br>
  {/foreach}
  
  
{/if}

chtěl bych tam mít taky možnost si přidat fotografii, že dam přidat, vyhledam si fotografii v PC a dám nahrát. A ono se to nahraje do dané složky. Jaky kód je třeba napsat aby tohleto fungovalo?
a šlo by to udělat tak, aby se mi do složky nahrála fotka v celé velikosti, ale v aktualitách se zobrazila pouze její zmenšenina? třeba 50%. a po kliku na ní by se zobrazila celá v novém okně

to je vše. půjde tohle udělat? poradil by mi někdo jak na to?
díky moc
peta
Profil
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/gal-pokus/gal-pokus.htm
Ve FF si do modreho okenka si pretahnes fotku treba z plochy a kdyz kliknes na oranzove, tak se to ulozi do mysql tabulky.
rotorod
Profil *
ne ne, já myslel přidat tlačítko něco jako přiložit soubor, no a tam si vyberu tu fotku, která se mi nahraje do dané složky a zobrazí na stránkách.
děkuju za help
rotorod
Profil *
tak jsem to vyřešil uplně jinym zpusobem, díky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: