Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
rotorod Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 1. 2013, 23:18:26
zdravím. chi se zeptat, Přidám na web fotku. Nastavím cestu, že když kliknu na miniaturu (náhled) tak se mi otevře ta daná fotka. Vše jasné. Miniatura (náhled) se udělá z té fotky sám.
Teď mám pdf soubor. Odkaz po kliknutí napíšu. V této době to dělám tak, že si udělám další jpg fotku, která slouží jako miniatura (náhledová fotka), a když kliknu na ní, tak se mě otevře to pdf. Chci se zeptat, jesi nejde nějak udělat, že by se ta náhledová fotka udělala z pdfka? (abych nemusel vytvařet extra jpg fotku nahledovou). Jde tohleto vubec udělat? díky za info, pokud ano, jak |
||
candiess Profil |
#2 · Zasláno: 9. 1. 2013, 23:31:43
rotorod:
Lze, používá se k tomu ImageMagic, který používá Ghostscript. V PHP se na to jde takto: <?php $pdf_file = "mysafepdf.pdf"; $jpg_file = "output.jpg"; exec( "convert {$pdf_file} {$jpg_file}"); ?> |
||
rotorod Profil * |
#3 · Zasláno: 9. 1. 2013, 23:54:35
a tento kod by se měl napsat kde? do indexu? nebo k čemu?
|
||
candiess Profil |
#4 · Zasláno: 10. 1. 2013, 17:05:09
rotorod:
Do skriptu, přes který toto chcete provést. |
||
peta Profil |
#5 · Zasláno: 11. 1. 2013, 13:49:59
"Přidám na web fotku."
Nevime, co si pod tim predstavujes. a) Pokud mas html stranky, tak vyrobis fotku a k ni nahled do jpg obrazku a oba nakopirujes pres ftp na web. (To odpovida i vyrobeni jpg z pdf, jak to ted delas). b) Pokud mas php program na webu, kde vyklikas pridani fotky, das odeslat a ono to vyrobi i nahled, samo, tak to jsi nenapsal. Ani jestli je to v php. Kod od candiess je php kod, ktery prevede pdf na obrazek ze souboru ulozeneho na serveru. "a tento kod by se měl napsat kde? do indexu? nebo k čemu? " Ten kod mas prave napsat do toho php programu v b). |
||
rotorod Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 1. 2013, 00:58:52
nevím kde to napsat. zkusím se rozepsat
k editaci stránek používám RS tiny_mce. ![]() url obrázku = náhled, url odkazu = odkaz na tu fotku když tohleto udělám s jpg tak vše ok. Teď bych tohleto chtěl udělat s pdf. Abych do url odkazu i url obrazu napsal cestu k tomu pdf souboru, a ten náhled by se mi vytvoříl z toho pdfka. tak teď nevím jestli to mám uložit ten php kod do složky tiny_mce nebo přímo do souboru tiny_mce.js, anebo do indexu.php, kde mám napsané všecky scripty? a pokud tady tak mezi <head></head>??? no a ještě bych poprosil vysvětlit co mám přepsat tady, za to mysafepdf.pdf a output.jpg? je mi jasné že to má být jako vstupní pdf a výstupní jpg, ale jak to mám napsat abych to nemusel psát pokaždé když chci vložit pdf na stránky, aby se to nějak automaticky rozpoznalo??? děkuju za help |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0