Autor Zpráva
joe
Profil
Ahoj,

napadá někoho, jestli jde a je to vůbec možné, jak vypsat seznam online uživatelů se stránkováním tak, aby nedocházelo k posouvání uživatelů. Vím, že si to trochu odporuje, ale pokud jsem na stránce, která takový výpis umožňuje a já listuji, vadí mi, že (pokud jsem třeba na velmi navštěvovaném portálu) když jsem na stránce 1 a když přejdu na stránku 2, tak na té vidím zase uživatele z té minulé stránky (než na stránku 2 stihnu přejít, někteří uivatelé se přihlásí a poskočí tak na první pozici).

Otázkou by pak taky bylo, kde zobrazovat ty uživatele, kteří se stanou online až při akci stránkování - uvažujme seřazení podle data přihlášení.

Díky
Kcko
Profil
joe:
To co ovšem popisujes se logické chování ne? Viz ČSFD ... joe, pozoruju Tě tady dlouho, hloupý nejsi, ale to co občas vymýšlíš, nad tím zůstává rozum stát, hodně se nudíš? ;]
joe
Profil
Kcko:
Díky :) možná jsem to napsal trochu zmateně, ale jde mi o toto.

- je seznam uživatelů, které chci řadit podle data přihlášení
- pokud jsem na stránce 1, je všechno v pořádku
- pokud přejdu na další stránku (2) a během té doby (než se mi ta stránka vygeneruje) se někdo přihlásí (posune se na první místo řazených uživatelů podle data přihlášení), tak ho na stránce už neuvidím, ale přesune se mi na první místo poslední uživatel ze stránky 1

Logické chování to možná je, ale jako uživateli mi to dost vadí, protože si řadím všechny uživatele a pokud bych se přesouval na další stránky, chtěl bych projít všechny uživatele. To ale v tomto případě nejde, protože pokud nechci, aby mi nějaký uniknul, musím v případě, že se mi na nové stránce zobrazí uživatelé z té předchozí, si zobrazit stránku 1, abych viděl kdo měl být na oné stránce ;-)

Nepřijde mi to jako blbost... proto se ptám, jestli to někdo nějak neřeší / neřešil.
Kcko
Profil
joe:
Rozumím ... v tom případě budeš muset data z SQL dotazů (celá) přenést do pole a když člověk vleze na stránku s výpisem a stránkováním, ulož si to pole do sešny a stránkovat to z toho a když pak ze stránky odejde tak to pole zrušit .. takhle nějak. Tím se ta "nelogičnost" zachová .. akorát to nebude aktuální, tj. když si ty uživatele začneš prohlížet v 17h do 17,30 tak tam neuvidíš už aktuální ....
_es
Profil
joe [#3]:
Stačí stránkovať podľa času prihlásenia z aktuálneho stavu a nových prihlásených nejako pridávať do novej stránky. Tak by nemali byť nejakí užívatelia pri výpisoch „preskočení“, ani by nenastávalo, aby boli užívatelia na dvoch stránkach.
peta
Profil
Ja tomu nerozumim. Nemas priklad?
Mas box, kde vypisujes seznam uzivatelu, kteri si stranku prohlizi.
A potrebujes, kdyz kliknes na odkaz, aby tam zachoval i uzivatele starsi 5 min. jen je presunul dolu do stavu offline? Tak preci do sql dotazu dej, ze chces vsechny uzivatele do 5 min casu a pridej si tam sloupecek, ktery oznacuje stav uzivatele, at to nemusis resit phpckem.
Nebo sis vyklikal filtr, serazeni podle jmena prepl na serazeni podle stavu, oboji (ORDER BY stav ASC, name ASC) a pod? Filtr si uloz do session.
joe
Profil
Po delší době, ale mám ještě pár otázek.

_es:
Můžeš mi prosím trochu upřesnit, jak to myslíš? Já to moc nechápu.

peta:
Je to jednoduché, jdi na nějaký hodně navštěvovaný web, seřaď si tam uživatele podle data přihlášení. Než se doklikáš třeba na stránku 4, tak ten, koho bys měl vidět na stránce 5, se přihlásí a automaticky se ti tak přesune na první pozici. Ty, až načteš stránku 5, toho uživatele už neuvidíš a budeš se tak muset vrátit na stránku 1. Takže abys měl informaci o tom, kdo je přihlášený, bude ti vlastně stačit procházet stránky 1, 2 a 3 stále dokola.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: