| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| vargy Profil |
#1 · Zasláno: 30. 1. 2013, 17:34:50
Pozdravujem,
predpokladám, že obdobný problém sa tu už pretriasal, ale nenašiel som ho, tak sa dopredu ospravedlňujem ak duplikujem. Mám taký problém. Mám mysql tabuľku s nazvom kniznica. Stlpce su ID, NAZOV, DRUH. Potom mám formulár v ktorom mám možnosti, čo chce prezrieť. Teda sú tam checkboxy: časopisy noviny knihy.... A teraz ak si návštevník zaškrtne trebárs časopisy a knihy, tak mu z tabuľky knižnica vypíše názvy všetkých periodík kde druh je časopis a kniha. A tu som v koncoch. Aký tam dať príkaz. |
||
| habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 30. 1. 2013, 17:55:28
A která strana ti není jasná, klient nebo server? Především musíš informaci o tom, které checkboxy jsou zatržené, dostat nějak na server. Ať už prostým odesláním formuláře, nebo nějak asynchronně.
|
||
| vargy Profil |
#3 · Zasláno: 30. 1. 2013, 18:01:47
dobre, tak postupne, ako ich dostanem na server? lebo ak to nechám spracovať, tak mi vyhodí iba hodnotu posledne zaškrtnutého.
|
||
| habendorf Profil |
#4 · Zasláno: 30. 1. 2013, 18:03:54
Na server je dostaneš prostým odesláním formuláře metodou get nebo post na adresu zpracujícího skriptu, tam si pak proměnné přebereš.
|
||
| Str4wberry Profil |
#5 · Zasláno: 30. 1. 2013, 18:05:51
Něco podobného jsme tu řešili minulý týden.
Update více položek skrze input - checkbox |
||
| vargy Profil |
#6 · Zasláno: 30. 1. 2013, 18:08:42
asi by bolo lepšie, keby som tu ten skript napísal.
<form action="spracovanie.php" method="post"> <input type="checkbox" name="kniha" value="1">Knihy <input type="checkbox" name="casopis" value="2">Casopiy <input type="checkbxo" name="noviny" value="3">Noviny A ak zaškrtnem knihy a noviny, tak mi naserver pošle iba 3. |
||
| _es Profil |
#7 · Zasláno: 30. 1. 2013, 18:18:27
vargy:
„mi naserver pošle iba 3.“ A ako to na tom serveri čítaš? |
||
| vargy Profil |
#8 · Zasláno: 30. 1. 2013, 19:15:54
diky, už som to poriešil..
_es: úžasné, že máš viac skúsenosti, a robíš si z druhých prdel. Nevadí, aj takí ľudia musia byť. |
||
| _es Profil |
#9 · Zasláno: 30. 1. 2013, 19:24:57
vargy:
„diky, už som to poriešil..“ Predpokladám, že nejakou opravou serverového skriptu... Pravidla diskuse JPW a doporučení » 8. Snažte se zajistit, aby po vyřešení vašeho problému bylo z diskuse zřejmé, jak byl vyřešen. |
||
| vargy Profil |
_es:
aj to bude, len to ešte musím prešperkovať. ale aby som to uviedol na správnu mieru v súlade s pravidlami diskusie: urobil som pole: $query = "select * from druhy[] order by id"; if ($result = mysql_query($query)) { echo "<form action=\"?a=kat\" method=\"post\">"; while ($row = mysql_fetch_array($result)): echo "<input type=\"checkbox\" name=\"druhy[]\" value=\"" . $row['id'] . "\">"; endwhile; echo "<input type=\"sumbit\" value=\"zobrazit\">"; } else { #chybova hlaska } ---------- spracovanie ---------- $query = "select * from kniznica where typ IN ('" . implode("', '", $druhy) . "')"; $result = mysql_query($query); while ($row = mysql_fetch_array($result)): echo $row['nazov'] . "<br>"; endwhile; samozrejem to nie je vysylované a tak.. ale už mám základ, na ktorom sa dá staviať. Vôbec nevylučujem, že existuje elegantnejšie a lepšie riešenie.. |
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
0