Autor Zpráva
pito
Profil
Zdravím,
Potřeboval bych nějak změnit select option na odkazy

mám nyní tohle
    <?
    $c = $_GET['c'];
    if($c)include $c.".php";
    else{
        ?>
    <form method="GET" >
        <input type="hidden" name="c" value="uploader">        
        <select name="album">
            <option value="1">Album s ID 1</option>
            <option value="5">Album s ID 5</option>
            <option value="51">Album s ID 51</option>
            <input type="submit">
        </select>
    </form>
    
        <?
    }
    ?>
    


Potřebuji právě to nějak změnit na odkazy tedy nějak takhle
<form><input type='button' class='submit tiny' value='Vložit foto' onClick='window.location.href='index.php?page=vlozitfoto'></form>

Mám výpis albumu a u každého mám odkaz na vložení fotek. Jenže potřebuji po kliknutí získat id neboli to c ale jak?
zkoušel jsem něco ale nejde to
<form><input type='button' class='submit tiny' value='Vložit foto' onClick='window.location.href='index.php?page=c".$row['id']."''></form>";  
Str4wberry
Profil
Normálně si ten formulář odešlete metodou GET, ne?
pito
Profil
jak? To mi tam půjde vidět to políčko input s id číslem? To ne
Str4wberry
Profil
Cokoliv, co přidáte do formuláře, se při odeslání GETem promítne do adresy.
pito
Profil
Právě tam chci mít jen tlačítko button a né navíc inputy


Poradite mi někdo? Nedaří se mi to
Micruss
Profil
Několikrát jsem si musel přečíst abych pochopil co chcete, doufám, že jsem to teda pochopil...

vy chcete prostě Poslat formulář aby se adrese byl jen ten button?... a co zkusit

<form method="POST" action="index.php?c=uploader">
       <input type="hidden" name="c" value="uploader">        
        <select name="album">
            <option value="1">Album s ID 1</option>
            <option value="5">Album s ID 5</option>
            <option value="51">Album s ID 51</option>
        </select>
            <input type="submit">
    </form>

Pak už jen
<? if(isset($_GET['c'])) { if($_GET['c']=='uploader') {
$id = intval($_POST['id']);
// Váš kód
 }}

Doufám, že jsem Vás pochopil dobře...
pito
Profil
no ja tam právě nechci vůbec to
<select name="album">
            <option value="1">Album s ID 1</option>
            <option value="5">Album s ID 5</option>
            <option value="51">Album s ID 51</option>
        </select>

Zkoušel jsem to teď takhle:
    <?
    $c = $_GET['c'];
    if($c)include $c.".php";
    else{
        ?>
        
       <?php
include 'config.php'; //načteme soubor s údaji pro připojení k db
          
 
$prispevku = "15"; // počet příspěvků které chceme vypsat na stránku

    $vypis =  mysql_query("SELECT * FROM album order by id desc limit ".$prispevku.""); //vybíráme data z "aktualit" a vypisujeme od posledního příspěvku
     $pocet=mysql_num_rows(mysql_query('select * from album')); //spočítáme všechny záznamy v databázi
  while($row = mysql_fetch_array($vypis))
                    
  {
    echo"        <tr>
                            <td><a href='index.php?c=uploader&album=".$row['id']."'>".$row["nadpis"]."</a></td>";
             }
?>
        <?
    }
    ?>

Je to dobrý jen nechápu proč se mě to nepřesměřuje na daný soubor místo toho mě to zavede na hlavní stránku.


Nevíte jak bych mohl nahradit to c za page?
page používám za index.php?page= a když tam mám to
$c = $_GET['c'];
    if($c)include $c.".php";

tak mi to nechce načíst ten soubor pravděpodobně.
pito
Profil
potřebuji někde to c dát do toho příkazu <a href='index.php?page=uploader&album=".$row['id']."'>".$row["nadpis"]."</a>
Str4wberry
Profil
• Hodnota proměnné $_GET["c"] se má použít k tomu, aby se vložilo $_GET["c"].".php".
• Bude-li v této proměnné hodnota uploader, vloží se skript uploader.php.
• Hodnotu této proměnné naplníte tím, že bude v adrese ?c=uploader.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: