Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Micruss Profil |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2013, 19:34:31
Zdravím, dělám teďkom objednávku zájezdů pomocí php a ve formuláři chtějí, že když klikne na třeba pojištění (checkbox) tak aby se jim reloadnula cena zájezdů (cena zájezdu + to pojištění)
jelikož javascript neumím tak jsem se zeptal Googlu a ten mi spíš našel, že jsem musel zadávat čísla (psát) napadlo mě, že bych to udělal jen <input type="checkbox" name="pojisteni" value="111"> (příklad) ale nefungovalo mi to... a proto se ptám jestli by byl někdo ochotný mi poradit |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2013, 21:13:42
Micruss:
Máte funkci, která přepočítá cenu? Jestli ano, tak stačí ji na onclick checkboxu zavolat. |
||
Micruss Profil |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2013, 19:35:21
Bohužel jsem s Javascriptem tak trošku amatér... takže jsem napsal totální nesmysl... a vůbec mi to nechce vypsat cenu zájezdu
mám <script>var cena = <? echo $cena; ?>;</script>
a potom, když chci přidat tu cenu za pojištění tak mi to nevypíše nic... takže bych potřeboval spíš nějakou ukázku kódu a já bych si to potom nějak předělal, kdyby jste byl tak ochotný |
||
shaggy Profil |
#4 · Zasláno: 26. 2. 2013, 19:52:43
Micruss:
Tvoj "skript" dokopy nič nerobí, iba priradí do javascriptovej premennej cena nejakú hodnotu. Možno by to chcelo napísať, ako vyzerá zvyšok tvojho javascriptu. |
||
Micruss Profil |
#5 · Zasláno: 26. 2. 2013, 21:54:54
No haleť já už to smazal, pač jsem s javascriptem nedá nazvat ani začátečník... takže bych potřeboval aby jste mi někdo napsal :(
|
||
shaggy Profil |
#6 · Zasláno: 26. 2. 2013, 22:03:03
Micruss:
„já už to smazal, pač jsem s javascriptem nedá nazvat ani začátečník“ To máš blbé. Práve keď si začiatočník, nemal by si mazať svoje skripty, pretože ich znovu asi ťažko napíšeš. „takže bych potřeboval aby jste mi někdo napsal“ Samozrejme: Práce a zakázky |
||
Micruss Profil |
#7 · Zasláno: 27. 2. 2013, 06:45:05
Už jsem to vyřešil :-)
1<script type="text/javascript"> <script type="text/javascript">
<!--
function reCount()
{
var price = 24000 * 1;
var poj1 = document.getElementById("pojisteni-1");
var slev1 = document.getElementById("slevy-1");
if (poj1.checked) { price = price + poj1.value * 1; }
if (slev1.checked) { price = price + slev1.value * 1; }
document.getElementById("celkem").innerHTML=price;
}
// -->
</script>
Cena celkem:
<span id="celkem">24000</div> Kč< a ve formuláři mám potom |
||
Joker Profil |
#8 · Zasláno: 27. 2. 2013, 06:58:30
Micruss:
To by mělo fungovat, ale jaký je účel var price = 24000 * 1; ? Proč ne jednoduše var price = 24000; ?
|
||
Micruss Profil |
#9 · Zasláno: 27. 2. 2013, 14:39:33
No někde jsem vyčetl, že se může stát jakoby, se to číslo spíš k tomu přičte tudíž by vzniklo 24000500 ;-)
|
||
shaggy Profil |
#10 · Zasláno: 27. 2. 2013, 16:12:21
Micruss:
„se to číslo spíš k tomu přičte tudíž by vzniklo 24000500“ V tvojom prípade nehrozí, že by sa cena mohla interpretovať ako string. Ale do budúcnosti, pre takéto prípady slúži parseInt. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0