Autor Zpráva
cernokneznik
Profil *
Ahoj, chtěl bych udělat, že se mi na stránce nahraje obrázek, po sekundě další, a po další sekundě další.
Zatím jsem zkoušel tento kód a PHP funkci sleep, ale funguje to tak, že mi to zpomalí load stránky, a načte se to stejně vše naráz.
<?php
echo '<img src="httpCENZURAs">';
sleep(2);
echo '<img src="httpCENZURAs">';
sleep(2);
echo '<img src="httpCENZURAs">';
sleep(2);
?>
Chtěl bych se zeptat, jak tedy udělat vypysování obrázků po dvou sekundách. Děkuji.
Poznámka: Jedná se o náhodně měnící obrázek písmenka, chci udělat náhodně se vypisující slovo :)

Moderátor Joker: Omylem poslaný nesouvisející text odmazán.
cernokneznik
Profil *
nejspíše jsem nenašel tlačítko smazat, jinak bych to udělal, ale nechci o tom dále mluvit, rád bych diskuzi k tématu..
SeparateSK
Profil
Nebolo by jednoduchšie použiť JavaScript?
<script>
     setTimeout(function(){document.write('<img src="httpCENZURAs">');},2000);
     setTimeout(function(){document.write('<img src="httpCENZURAs">');},4000);
     setTimeout(function(){document.write('<img src="httpCENZURAs">');},6000);
</scirpt>
Alebo nechaj PHP script nech to vyechuje
<?php
      echo "<script>";
      for($i=0;$i<5;$i++){ //5 nahodnych obrazkov httpCENZURAs?cislo={nahodne cislo}
            echo "setTimeout(function(){document.write('<img src=\"httpCENZURAs?cislo=".rand()."\">';},".(($i+1)*2000).");\n"; //kazde 2 sek
     }
     echo "</script>";
?>

Neviem či document.write nezmaže celý obsah stránky, ale keď tak použi document.getElementById('...').innerHTML+="..."; keď to chceš umiestniť presne do nejakého elementu bez vymazania obsahu stránky.
cernokneznik
Profil *
konečná závorka </scirpt> je považovaná jako část skriptu, vybělilo mi to dokonce i reklamu od Endory.
SeparateSK
Profil
<div id="content"></div>
<?php
      echo "<script>";
    for($i=0;$i<5;$i++){ //5 nahodnych obrazkov httpCENZURAs?cislo={nahodne cislo}
        echo 'setTimeout(function(){document.getElementById(\'content\').innerHTML+=(\'<img src="httpCENZURAs?cislo='.(rand()).'">\');},'.(($i+1)*2000).');'.PHP_EOL;
    }
     echo "</script>";
?>



cernokneznik:
konečná závorka </scirpt> je považovaná jako část skriptu, vybělilo mi to dokonce i reklamu od Endory.
A čo keby si skúsil aj sám nájsť príčinu? Je to také ťažké?
cernokneznik
Profil *
Pro mě ano. Zvládám jen základy HTML, CSS, PHP, a to, na co najdu tutoriál, s tímle jsem se googlil snad celí den, teprve potom jsem zvolil řešení fóra.
SeparateSK
Profil
Ach, prepáč teda za tú moju reakciu.
Akoby na webstránky nestačil 1 prog. jazyk, hneď ich je aspoň 5: PHP,JS,HTML,CSS,SQL (Python,ASP,...).
Someone
Profil
cernokneznik:
Tohle na serveru neuděláš. K tomu ti pomůže javascript:

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <script>
            var imgs = new Array('ILoveMath.jpg','ILoveMath.jpg','ILoveMath.jpg');
            var pointer = 0;
            var f = function() {
                if(typeof imgs[pointer] != "undefined") {
                    var img = document.createElement('img');
                        img.src = imgs[pointer];
                    document.getElementById('box').appendChild(img);
                    setTimeout(function(){f();},2000);
                    pointer++;
                }
            }
            window.onload = function() {
                f();
            }
        </script>
    </head>
    <body>
        <div id="box"></div>
    </body>
</html>

ukázka

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: