Autor Zpráva
MartafonQoO
Profil
Ahoj,
používám PHP fusion a mám script , který je formulář a do jedné kolonky musíte vložit screen a potřebuji dát do zpracovávácího souboru podmínku která by kontrolovala jestli v inputu "blabla" je text "http://".
Dával jsem tam třeba if($blabla == "http://"){.... ale jakmile za to něco dopíšu tak to vyhodnotí jako chybu a proto se Vás ptám , jakou podmínku tam mám dát ?
Děkuji.
Micruss
Profil
<?php
if(StrPos($_POST['odkaz'], 'http://') === TRUE) 
{echo'http:// tam je';}
else {echo'Není tam'; }
?>
Radek9
Profil
Micruss:
strPos sice vrací i bool, ale true nikdy. ;-) Pokud najde řetězec, vrátí pozici, pokud nenajde, vrátí false.
<?php
if (strPos($_POST["link"], "http://") !== false) {
  echo "Odkaz obsahuje http://";
}
Davex
Profil
Pokud se má zjišťovat výskyt http:// pouze na začátku adresy, tak bych raději použil

<?php
if (strncmp($_POST["link"], "http://", 7) == 0) {
  echo "Odkaz obsahuje http://";
}

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: