Autor Zpráva
m3ch0m
Profil
Hezký den,
chtěl bych se zeptat, zda jde hlasovat ve formuláři (odesílajícím data metodou POST) pouhým klikem na URL? Je vůbec nějaký způsob?

Popíšu konkrétní situaci... řekněme že je hlasování na webu, kde stačí kliknout na button, ten odešle formulář spolu s hidden field metodou POST a tím se přičte 1 hlas. Jde poskládat nějaká URL, na kterou když někdo klikne, automaticky přidá hlas? (každá věc má své číslo v hidden field, takže bych to číslo potřeboval mít v dané url nejspíš aby to poznalo čemu má přidat hlas)


Předem Děkuji
peta
Profil
m3ch0m:???
<form method="get" action="hlasuj.php">
<input type="hidden" name="hlas" value="2">
<input type="submit" value="HLASUJ 2">
</form>

<a href="hlasuj.php?hlas=2">HLASUJ 2</a>
Tlacitko i odkaz udelaji totez, odeslou metogou get na soubor hlasuj.php hodnotu do hlas=2, v php v souboru hlasuj.php se vypise echo $_GET['hlas'].
Odeslani pres odkaz je vzdy GET metoda. Pokud bys chtel POST, musel bys pouzit javascript ajax, ale pak nepotrebujes odkaz.
m3ch0m
Profil
peta:
Možná jsme se nepochopili :) Nejedná se o mou stránku, ale pouze mě zajímá, zda jde pomocí URL odeslat data na server, ikdyž je formulář metodou POST. Je například hlasování o nejlepší fotku. Každý rozesílá odkaz na stránky kde klikne na tlačítko a tím dá hlas, ale jde poslat odkaz, na který když někdo klikne, rovnou dá hlas tomu komu chci?
Něco jako když odešlete formulář, zmáčknete F5 a zeptá se to: "Opravdu si přejete znovu odeslat data?"
Chamurappi
Profil
Reaguji na m3ch0ma:
Je například hlasování o nejlepší fotku.
Hm, například :-)

Jde vyrobit vlastní stránku, na ni dát předvyplněný formulář a ten okamžitě při nalistování odeslat JavaScriptem. Ale serverový skript přijímající hlas se adresu toho tvého formuláře pravděpodobně dozví. Pořadatel soutěže tomu může bránit. Pokud se brání šikovně, tak žádná automatická metoda vyvolaná nalistováním stránky nebude fungovat.
m3ch0m
Profil
Chamurappi:
Dobrá děkuji za info :) Přiznám se tedy... bojujeme teď o hlasy na tablo a pořadí fotek se pokaždé náhodně mění a né každému se to chce hledat :D
Sám se zabývám tvorbou www stránek a uvažoval jsem jak by se to dalo obejít, jenže mě nic nenapadlo... proxy a podobné má ošetřené. Má to velice šikovně zpracované. Stačí pouze kliknout a nikoho zbytečně neotravuje zadáváním jakýchkoli údajů či nějakým potvrzováním :)

Určitě to využiji i já při nějakém projektu, aby si lidé nedělali co chtěli a chovali se jak potřebuji :)

Ještě jednou děkuji a přeji hezký zbytek dne ;)
peta
Profil
Tak, muzes to presmerovat pres vlastni stranku. Tomu se sice muze branit druha strana, ale nemusi.
Javascriptem: Přečtení proměnných z adresy javascriptem +
<form method="post" action="hlasuj.php">
<input type="hidden" name="hlas" value="2">
<input type="submit" value="HLASUJ 2">
</form>
+
<script>document.form[0].submit();</script>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: