Autor Zpráva
Tanaris
Profil
Zdravím.

Zasekl jsem se u naprosto hloupého problému. Chci si dát do navigace obrázek jako tlačítko, ale nezobrazuje se mi. Zkoušel jsem všechno možné, prohledal web, zkusil jiné prohlížeče, ale prostě nevím čím to najednou je. Zvláštní je, že když na prvek použiju backround-color tak barva funguje.

tady je html :

<ul>
   
   <li><a href="hlavni.html">Hlavní stránka</a></li>
   <li id="Vlajka_CZ">Vlajka Czech</li>
   <li id="Vlajka_EN">Vlajka EN</li>
   
   </ul>
   
   </nav> 
  

a tady css

nav {
position: relative;
top: -570px;

}

nav li {
float: right;
list-style-type: none;
margin-right: 10px;

}

#Vlajka_CZ {
background-image: url(../pictures/ceska vlajka.jpg);
width: 55px;
height: 37px;
display: block;

}

Můžete mi poradit co dělám špatně?
Sir Tom
Profil
Tanaris:
Také zdravím,

1. názvy a cestu piš zásadně bez mezer (přejmenuj obrázek tak, aby tam nebyly mezery ceska vlajka.jpg -> ceska_vlajka.jpg)
2. zkontroluj si, zda-li cesta je uvedena správně
Tanaris
Profil
Funguje to díky :-)


Jinak ještě jedna věc, která mě štvě a nevím jak ji dořešit. Validátor mi píše tohle

atribut "src" elementu "img": Whitespace in path component. Use "%20" in place of spaces má nedovolenou hodnotu "../pictures/uvodni obrazek.png".

Kvůli téhle části kódu.

 <h2>
<img src="../pictures/uvodni obrazek.png" alt="uvodni obrazek.png, 416kB" title="uvodni obrazek">
</h2>

Co to znamená a jak to opravit?
shaggy
Profil
Tanaris:
Co to znamená a jak to opravit?
Znamená to to, čo ti napísal Sir Tom, čítal si to?
Nemáš používať medzery a keď ich už chceš používať, tak:
- sa vykašli na validátor (ak to funguje, tak to funguje)
- alebo nahraď medzery znakmi "%20" (máš to v tej chybe jasne napísané, ak chceš programovať, mal by si sa naučiť po anglicky a/alebo čítať s porozumením)
Sir Tom
Profil
Tanaris:
Všechny cesty a názvy souborů piš bez mezer. :)

Pokud neděláš projekt do školy, tak se na validaci vykašli. Nikdo, kromě akčních učitelů to nikdy zkoumat nebude...
Tanaris
Profil
Díky už to jede. Dělám si firemní web a jde mi o to, aby web byl validní kvůli SEO..
margin
Profil *
Tanaris:
Dělám si firemní web a jde mi o to, aby web byl validní kvůli SEO..
Chytat bobříky seomatů je ještě větší blbost, než chytat bobříka validity. Validátor je nástroj, který dokáže odhalit chyby, ale problém vidím v tom, že začátečník nedokáže rozeznat závažnou chybu v kóku od buzerace validátoru W3 konsorcia.

http://www.zdrojak.cz/clanky/pojednani-o-zbytecnosti-seomatu/
vlk
Profil *
Sir Tom:
názvy a cestu piš zásadně bez mezer (přejmenuj obrázek tak, aby tam nebyly mezery

Trochu mimo téma, ale proč? Je snad rozdíl mezi "obrázek 1.jpg" a "obrazek-1.jpg"?
Trejpa
Profil
vlk:
Je snad rozdíl mezi "obrázek 1.jpg" a "obrazek-1.jpg"?
Budou všechna koncová zařízení zpracovávat obrázky s tvým kódováním? Nebo použiješ v HTML některý jiný zápis, abys měl jistotu zobrazení?

obrázek 01.jpg
obrázek%2001.jpg
obr%e1zek%2001.jpg
obr%c3%a1zek%2001.jpg
obrázek%2001.jpg

Některé zápisy úmyslně nejsou správně.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Trejpu:
Zrovna mezera moc konfliktní znak není. Prohlížeč ji přeloží na %20 a bude hotovo…
S diakritikou už je to horší, tam problémy být můžou, ačkoliv i nad nimi se dá s trochou snahy vyhrát (viz Wikipedie).
Sir Tom
Profil
Není nutné se ale zaobírat tím, aby se zobrazily obrázky s mezerou v názvu. To raději obětuji tu jednu minutu a přepíši to na tvar u kterého mám jistotu, že fungovat bude...
vlk
Profil *
Trejpa:
Budou všechna koncová zařízení zpracovávat obrázky s tvým kódováním?
To nevím (ostatně proto se ptám). V nejrozšířenějších prohlížečích se obrázky vždy načtou správně (jak s diakritikou, tak s mezerami). Hádám správně, že problém by mohl nastat při zobrazování obrázků zvenčí - myšleno zahraničí? Nebo se to nějak deklaruje pomocí kódování? Když mám nastaveno charset=utf-8, jsem automaticky za vodou?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0