Autor Zpráva
Malekovic
Profil *
Jde nějak udělat, aby se div (obdelník, třeba: délka 200px, šířka 100px) dal využít jako odkaz? Respektive, aby byl v daném divu třeba text, obrázek a odkaz, ale člověk by nemusel klikat na ten odkaz, ale stačilo, aby přejel myší na onen div a kliknutím se mohl dostat dál..

Nevím, jestli to popisuju správně .. nejsem žádnej css ninja .. ale šlo by to nějak udělat?
Stalker
Profil
Mělo by stačit, abys celý div obalil mezi značky <a> a </a>. Vzhled samostatného divu (podtržení apod.) by sis už upravil v css.
peta
Profil
Objekt window » Objekt window.location
window.location.href = "http://dusan.pc-slany.cz"; načte do okna mojí domovskou stránku.
<input type=button onclick="history.back()" value="Zpět"> // pouziti js, input prepises na div...
aDAm
Profil
No můžeš na ten div pověsit onclick událost co tě přesměruje/otevře zadaný link a nebo můžeš pomocí stylopisů udělat z klasického odkazu <a /> blokový element, naformátovat si jej a vložit do něj ten text či obrázek co potřebuješ.
Petr ZZZ
Profil
HTML 5 (na rozdíl od předchozích verzí) dovoluje vložit do odkazu i blokové prvky; řešení navržené Stalkerem (samozřejmě včetně atributu href) by tedy mělo být funkční přinejmenším při použití odpovídajícího DTD (stačí např. <!DOCTYPE html>):

<a href="http://www.example.com">
  <div>
    <p>
    </p>
  </div>
</a>

Nejsem si jistý, nakolik je to funkční v hodně starých prohlížečích, ale asi to není třeba řešit; mám pocit, že případná nedokonalost vypadá tak, že nekliká celá plocha, ale nějak někde to kliká (kdysi jsem se zde ptal na něco podobného: Lze nacpat element <marquee> a další bloky do odkazu?).

JavaScript, jak navrhuje peta, bych do toho netahal; myslím si, že je to zbytečné a má to i nevýhody (někdo může mít JS vypnutý, kromě toho se javascriptovými odkazy – pokud se nic nezměnilo – neprokoušou roboti).
shaggy
Profil
Petr ZZZ:
HTML 5 (na rozdíl od předchozích verzí) dovoluje vložit do odkazu i blokové prvky; řešení navržené Stalkerem (samozřejmě včetně atributu href) by tedy mělo být funkční přinejmenším při použití odpovídajícího DTD (stačí např. <!DOCTYPE html>):
Zaujímavé, mne to fungovalo dávno predtým, než sa o HTML5 vôbec začalo hovoriť.
Funguje to bez ohľadu na to, aký doctype použiješ ;-)
A samozrejme, nevidím jediný dôvod používať na to javascript (a [#3] peta to už ani chaotickejšie napísať nemohol).
margin
Profil *
shaggy:
Zaujímavé, mne to fungovalo dávno predtým, než sa o HTML5 vôbec začalo hovoriť.
Jasně, ale někdy je validita zezelenání validátoru v zadání projektu.

A samozrejme, nevidím jediný dôvod používať na to javascript
V tomto případě ne, ale jsou případy, kdy to jinak nejde, třebas není možné do odkazu vložit třebas řádek tabulky, pak je javascript (plus odkaz) řešením.
jenikkozak
Profil
Malekovic:
Můžeš se také na div vykašlat a nastavit odkazu display:block.
Petr ZZZ
Profil
shaggy:
„Zaujímavé, mne to fungovalo dávno predtým, než sa o HTML5 vôbec začalo hovoriť.“
Proto píšu „dovoluje“ a „přinejmenším“ (viz též margin [#7]). ;-)
peta
Profil
shaggy: Z kopiroval jsem to ze stranky jpw. Pokud to je chaoticky, je to spatne na te strance. Nehazej to na petu.

Petr ZZZ
"div a kliknutím se mohl dostat dál"
"nekliká celá plocha"
Z toho plyne, ze kliknuti na celou plochu je ten zasadni problem, kvuli kteremu to cele dela.
"JavaScript ... bych do toho netahal; myslím si, že je to zbytečné"

jenikkozak:
Muzes, ale to opet v ruznych prohlizecich (prevazne) se chova, jako by to block nemelo.
Petr ZZZ
Profil
peta:
1. Neházej to na Yuhůa. :-) Tebou odkázaná stránka neřeší klikací div, proto je tvá rada chaotická.
2. Funkčnost klikacího divu není chybějící, ale jen omezená a jen ve starých prohlížečích.
3. Cituješ jak to prase. Kdo na tvůj projev není zvyklý, nebude tušit, co a od koho jsi citoval a co jsi zplodil sám. :-)

(Přemýšlel jsem, zda to mám připsat jako mod do #10 a ten příspěvek vyhodit – jestli se vyhození někomu z ostatních moderátorů jeví lepší, vyhoďte i tohle moje #11.)
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
Muzes, ale to opet v ruznych prohlizecich (prevazne) se chova, jako by to block nemelo.
Skutečně? Ve kterých?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0