Autor Zpráva
quatzael
Profil
Chtěl bych, aby když uživatel vyplní ve formuláři email, který je už v databázi uživatelů, se mu otevřelo dialogové okno, kde by se mohl přihlásit, případně si nechat zaslat zapomenuté heslo na email.

Potřeboval bych nějaké nejlépe vlastní nastylované dialogové okno. Hlavně bych tam chtě mít ten efekt, že zbytek stránky ztmavne. Existuje nějaký šikovný plugin, který se dá opravdu nastylovat podle vlastních preferencí nebo je to lehké na naprogramování, že bych to zvládl sám??
preca1
Profil
Řiká se tomu lightbox.

Nastylovat můžeš všechno pomocí CSS.

To ztmavnutí je průhlednej černej/šedej div 100*100 %. Přes něj pak dáš jinej absolutně pozicovanej element. Samozřejmě to můžeš ošperkovat milionem efektů atd. Neni to úplně triviální, ale dá se to.
quatzael
Profil
To jo, ale tu stránku pak jde normálně scrollovat, což u klasickýho dialogovýho okna nejde, ne?
preca1
Profil
Ano, asi pude scrollovat. Stejně tak se ale bude pořád dál vykonávat JS (např. časovače nebo události) - při klasickym alertu se vykonávání zastaví.
Taky to dialogové okno může uživatel schovat pomocí nějakýho vývojářskýho nástroje, nebo vlastního stylopisu, takže třeba nikdy nemusí nastat tebou očekávaná událost (nebo aspoň já bych jí očekával) zavření toho okýnka.

Podle mě je zbytečný se zabývat tim, že uživatel může scrollovat, je to jeho věc. Jak někdo zmínil ve vedlejším vlákně, dal bych tomu elementu position: fixed a dál bych to neřešil.
tomascalta98
Profil
Mohu se zeptat, když tedy mám vytvořen div s dialogovim oknem, jak zaridim, aby se my po kliknuti na odkaz, zobrazil nad stránkou? Řeším to, aby se mi při prvni navsteve webu poprvi automaticky presmerovalo na ten div, pak kliknu na OK a aby se mi to uz automaticky nepresmerovalo? Jsem zacatecnik.
Díky.
Anonymní
Profil *
tomascalta98:
jak zaridim, aby se my po kliknuti na odkaz, zobrazil nad stránkou?
Jak jako nad stránkou? Každopádně pokud jsem to pochopil správně jde to udělat s kombinací position-absolute(nastaví danou pozici) a z-index(nastaví aby div byl nad ostatními divy)

pak kliknu na OK a aby se mi to uz automaticky nepresmerovalo?
Moc nechápu, takže ty chceš aby se tento div ukázal jen při první návštěvě? Tak toho lze docílit buď pomocí cookies(ikdyž na to bych nespolehal) nebo za použití kombinace PHP(popř. ASP,ASP.NET,JSP..) + databáze(MySQL,MSSQL..) a že při první návštěvě se uloží IP daného uživatele a při načtení stránky budeš kontrolovat jestli IP klienta je v databázi již zapsaná, pokud je div se nezoobrazí pokud neni div se ukáže. Možná by to šlo řešit jednodušeji, ale nic mě teď nenapadá a takhle bych tvůj problém řešil já.
margin
Profil *
Dělat kontrolu první návštěvy podle IP taky neví úplně spolehlivé, uživatel může být třeba "za devatero NATy" nebo může mít při každém připojení jinou IP.
tomascalta98
Profil
Nebo mě napadlo, že by tlačítko OK přesměrovalo návštěvníka na úvodní stránku, u které je nastaveno aby ji neindexovaly prohlížeče. Prakticky: Návštěvník si stránku najde na googlu, klikne na ni, vyskočí mu ten div s novinkami na webu, pak dá OK, což ho přesměruje na 2. úvodní stránku, která není indexovaná.
Anonymní
Profil *
margin:
Dělat kontrolu první návštěvy podle IP

Ano neříkám, že je to přímo spolehlivé ale jak problém ohledně prvního vstupu jinak jednodušeji ošetřit? Nebo kombinaci cookies + IP adresa, nebo se prostě na tenhle "vyskakovací div" vykašlat. Stejně to lidi spíše otravuje a účinek žádný

tomascalta98:
Nebo mě napadlo, že by tlačítko OK

Zamysli se nad tím, není to zbytečné? Sice jsem z toho co jsi psal nepochopil moc co chceš udělat, ale vždycky když se vymýšlí takovéhle s prominutím kravinky, které to všechno jenom komplikují tak to ve výsledku nemá takový účinek, jaký sis představoval spíše naopak.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: