Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Majkelju Profil |
#1 · Zasláno: 14. 5. 2013, 11:11:20
V záhlaví stránky chci mít umístěn náhodně plynule se měnící obrázek, něco jako je na http://www.ceskolipsko.info/ ...Jak to co nejjednodušeji udělat? Prý musím použít AJAX, abych měl obrázky předem načtené, jenže s touto technologií zatím nejsem velký kamarád...momentálně se pročítám knížkou o AJAXu, ale stále mi není jasné, jak to udělat. Neexistuje na to nějaká jQuery funkce?
|
||
Trejpa Profil |
#2 · Zasláno: 14. 5. 2013, 11:50:50
Majkelju:
Ne, k prolínání ani k přednačtení obrázků AJAX nepotřebuješ. Stačí ti HTML a JavaScript. „Neexistuje na to nějaká jQuery funkce?“ A vyhledávače ses už zeptal? |
||
Majkelju Profil |
Trejpa:
Aha, tak děkuju moc :) Vyhledávače jsem se ptal, ale koukám, že špatným dotazem :) blend mě nenapadlo.... EDIT: On je to ale nějaký plugin...samotné jQuery to neumí? |
||
LukasHula Profil |
#4 · Zasláno: 14. 5. 2013, 14:39:38
myslim, ze plugin je nejidealnejsi reseni pro prolinani obrazku... Mam celkem dobre zkusenosti s jquery.carousel nebo bx-slider... Pouzivam je casto a jsou velmi spolehlive... Kdyz je potreba a chut, stahnu k nim i jquery.easing,js na hezci prechodne efekty...
Co se tyce ale tech stranek, ktere jsi ukazoval, tak tam ten obrazek rotuje na pozadi a pres to jsou z-indexem navrstvene dalsi plochy čili to nebude spadat do prolínačky, ale v kodu asi nekde predtim a pomoci position:absolute a z-indexem to navrstvit navrch, pokud bys tedy ovsem chtel zachovat podobnou strukturu, jakou jsi posilal... |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 14. 5. 2013, 16:39:17
Reaguji na Majkeljua:
„EDIT: On je to ale nějaký plugin...samotné jQuery to neumí?“ Jde to udělat poměrně snadno i bez jQuery. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Majkelju Profil |
#6 · Zasláno: 17. 5. 2013, 11:02:48
Nakonec jsem našel nějakou funkci od bývalého kolegy v JS, je to složité, moc tomu nerozumím, ale funguje to :D
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
0