Autor Zpráva
Barra
Profil
Ahoj,
na začátek, jsem úplná amatérka. Přesto jsem se rozhodla za pomocí všech možných dostupných pluginů vytvořit vlastní internetový obchod.
S výsledkem jsem celkem spokojená, ale narazila jsem na problém, se kterým si nevím rady, vzhledem k tomu, že nemám žádné teoretické základy, pouze nadšení.

Při zadání dotazu do vyhledávacího pole mi vyskáčou související odkazy a vše je funkční. Chybou na kráse je však fakt, že zobrazený text je obalen z obou stran html znaky jako například </a></p>..., což nevypadá moc hezky. Zde je odkaz přímo na stránku po zadání vyhledávacího dotazu Hubert (http://greenalbin.com/?submit=Hledat&s=hubert).

Máte někdo ponětí, jak a kde se tohoto nepotřebného doplňku zbavit?

Díky,
Barra
_es
Profil
Barra:
Reklamuj to u dodávateľa tvojho webu, to je chyba na strane serverového skriptu.
Barra
Profil
Ahoj,
nevím jakého dodavatele myslíš... jako hosting?

Jinak jsem si stáhla šablonu pro Woocomerce obchod a pak to celé počeštila a naplnila...
Myslela jsem že je to spíš někde v nastavení Templates/search.php...

Nebylo by možné abych to někde sama opravila?

Díky,
Barra
_es
Profil
Aha, ten „dodávateľ“ si ty. Ako málo stačí na „Studio“.

Jinak jsem si stáhla šablonu pro Woocomerce obchod a pak to celé počeštila a naplnila...
Tak to asi skúsiť nájsť radu tam, kde sa dá stiahnuť tá šablóna. Alebo k nej nie je dokumentácia? Ako by ti mal niekto poradiť tu, keď nevidí tvoje serverové skripty a nastavenia?
Barra
Profil
No zabyvame se hlavne tiskovou grafikou, toto je bocni soukromy projekt, kterym se bavim a ktery se studiem nesouvisi...

rikala jsem, ze jsem co se tyce webu amater, ale presto, byla by sance abych tu chybu nekde opravila?
Co a kde hledat?

Diky,
Barra


To asi neopravim :-(
Ani nevim kde se podivat na nejake serverove scripty.
Proste vyuzivam pouze administrativni rozhrani pro vkladani produktu a prispevku, sem tam vyuziju nejaky plugin a me znalosti konci nekde u upravy barevnosti v css...

Posilam php soubor pro vyhledavaci formular, ale nic jsem v nem nemenila, takze mozna je chyba nekde uplne jinde...

{extends $layout}

{block content}

<!-- SUBPAGE -->
<div id="container" class="defaultContentWidth subpage subpage-line clearfix {isNotActiveWidgetArea subpages}onecolumn{/isNotActiveWidgetArea}">
<!-- MAINBAR -->
<div id="content" class="mainbar entry-content clearfix">
<div id="content-wrapper">

{if $posts}

<header class="page-header">
<h1 class="page-title">
{__ 'Search Results for:'} <span>{$site->searchQuery}</span>
</h1>
</header>
<style type="text/css" scoped="scoped">
div.non-thumb-item { display: none; }
div.entry-thumb-img { display: none; }
div.tool-buttons { display: none; }
</style>


{include snippets/content-nav.php location => 'nav-above'}

{include snippets/content-loop.php posts => $posts}

{include snippets/content-nav.php location => 'nav-below'}

{else}

<article id="post-0" class="post no-results not-found">
<header class="entry-header">
<h1 class="entry-title">{__ 'Nothing Found'}</h1>
</header><!-- .entry-header -->

<div class="entry-content">
<p>{__ 'Sorry, but nothing matched your search criteria. Please try again with some different keywords.'}</p>
{include snippets/search-form.php}
</div><!-- .entry-content -->
</article><!-- #post-0 -->

{/if}
</div>
</div><!-- end of content-wrapper -->
<!-- SIDEBAR -->
{isActiveWidgetArea subpages}
<div class="sidebar right clearfix">
{widgetArea subpages}
</div>
{/isActiveWidgetArea}
<!-- end of sidebar -->



</div><!-- end of container -->
{/block}

{define slider}
{* this disable slider in layout *}
{/define}
peta
Profil
1. www prohlizec - zobrazit zdrojovy kod
Z toho zjistits, ze seznam vyhledanych vysledku ma tvar
<div class="entry-summary">
  <h2 class="entry-title"><a href="url" title="text" rel="bookmark">text</a></h2>
  sifrovany text
</div>
Slova entry-summary, entry-title nebo h2 v tebou zobrazenem kodu nejsou. Zkus hledat soubor obsahujici nektery z textu. Pravdepodobne to bude nejaky php kod, pokud program bezi pod php. Pravdepodobne nazev funkce, ktera to zpusobuje, bude htmlspecialchars(), pravdepodobne to bude vypadat nejak takto:
echo htmlspecialchars($content);
a melo by to vypadat
echo $content;
(kdy pri psani zpravy oznacis cely kod a zmacknes tlacitko editoru zpravy "<>", tak to pak obarvi)
Barra
Profil
Ahoj, Petře!
Zkoušela jsem hledat některý z těch hesel, ale bez výsledku... Těch souborů php pod kterými stránky běží je hrozně moc, některé jsou pro plugin obchodu, jiné pro šablonu a to je pro amatéra jako jsem já už trochu moc :-(
Netušíš, alespoň rámcově, kde bych tu funkci měla hledat? Jestli třeba ve functions.php a nebo v nějakém php souboru náležícímu k funkci vyhledávání?

Měla bych tedy najít tento kód? htmlspecialchars($content);

Zatím se měj,
B.
peta
Profil
Nevim, jaky je to CMS (redakcni system), nemam jeho soubory na pc. Ale mam furu dalsich souboru, kde ten text je asi 1000x :)
Ve Faru se hleda
1. ALT+F7
2. prvni kolonka *.* (nemenit)
3. druha kolonka
entry-summary
entry
summary
h2
htmlspecialchars
Predpokladam, ze to bude mit rozdeleny class php kodem, proto pisi vic moznosti. Mozna bych zkusil hledat hned h2, h2 by mohlo byt takove jedinecne. htmlspecialchars je zas nazev funkce, ktera to zaridi, ale ta muze byt pouzita v kazdem druhem souboru
4. (*) From the current folder
5. Find
Funguje to ale jen na uzivatelove pc. Podobne lze hledat ve windows na disku i bez Faru.

Proc tam htmlspecialchars, nebo jinou funkci, mas?
Je to prave ochrana, aby tam sel psat pouze text, aby tam nekdo nedal tagy jako object, iframe, a, script a jine nebezpecne.

Podle tech include
{include snippets/content-nav.php location => 'nav-above'}
{include snippets/content-loop.php posts => $posts}
{include snippets/content-nav.php location => 'nav-below'}
Bych tipoval, ze to bude nektery ze souboru ve slozce snippets/ a mohl by zacinat article- nebo list- .
---
Mohlo by jit o cms Word press, podle zminek v html kod. Ale tenhle vypis bude asi nejaky jeho plugin. tez je tam zminka o WooCommerce 1.6.6, aktualni verze je 2.0. Mozna udelat upgrade.
Barra
Profil
Ahoj,
stránky běží pod Wordpressem.
Níže posílám část PHP kódu, který se mi zdá, že obsahuje tebou zmíněné atributy, navíc se nejspíš jedná o funkci vyhledávání... Mohlo by to být někde v tom? Jedná se o soubor: snippets/content-loop.php

Jinak to h2 jsem celou dobu myslela, že je zkratka pro formátování nadpisu 2...


<?php if ($site->isSearch): ?>

        <div class="entry-summary">
            <h2 class="entry-title">
                <a href="<?php echo htmlSpecialChars($post->permalink) ?>" title="<?php echo htmlSpecialChars(__('Permalink to', 'ait')) ?>
 <?php echo htmlSpecialChars($post->title) ?>" rel="bookmark"><?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml($post->title, ENT_NOQUOTES) ?></a>
            </h2>
            <?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml($post->excerpt, ENT_NOQUOTES) ?>

        </div>

<?php else: ?>


        <div class="entry-content">

            <h2 class="entry-title"><a href="<?php echo htmlSpecialChars($post->permalink) ?>
" title="<?php echo htmlSpecialChars(__('Permalink to', 'ait')) ?> <?php echo htmlSpecialChars($post->title) ?>
" rel="bookmark"><?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml($post->title, ENT_NOQUOTES) ?></a></h2>
            <div class="author">
                <strong><?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml(_x('Posted:', 'posted on', 'ait'), ENT_NOQUOTES) ?></strong>
                <a href="<?php echo htmlSpecialChars($post->author->postsUrl) ?>" title="<?php echo htmlSpecialChars(__('View all posts by', 'ait')) ?>
 <?php echo htmlSpecialChars($post->author->name) ?>" rel="author"><?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml($post->author->name, ENT_NOQUOTES) ?></a>
            </div>

            <div class="text-content">
                <?php echo $post->content ?>

            </div>

            <div class="bottom entry-meta clearfix clear">
                <div class="tool-buttons">
<?php edit_post_link(__("Edit", "ait"), "<span class=\"edit-link\">", "</span>", $post->id) ?>
                </div>

<?php if ($post->type == 'post'): if ($post->categories): ?>
                <p><strong><?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml(__('Categories:', 'ait'), ENT_NOQUOTES) ?>
</strong> <?php echo $post->categories ?></p>
<?php endif ;if ($post->tags): ?>
                 <p><strong><?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml(__('Tags:', 'ait'), ENT_NOQUOTES) ?>
</strong> <?php echo $post->tags ?></p>
<?php endif ;endif ?>

                <div class="comments"><span><?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml($post->commentsCount, ENT_NOQUOTES) ?></span></div>
            </div>

        </div><!-- .entry-content -->
<?php endif ?>

    </article><!-- /#post-<?php echo NTemplateHelpers::escapeHtmlComment($post->id) ?> -->
<?php $iterations++; endforeach; array_pop($_l->its); $iterator = end($_l->its) ?>
</section>



potom tam je ještě jeden soubor příhodně pojmenovaný: snippets/search-form.php, ale tam se mi nezdá, že by tebou jmenovaná funkce byla... Ten content-loop.php, mi příjde že je univerzální soubor pro všechny funkce šablony, měnila jsem tam například formát data a projevilo se to v archivu.
B.

<?php //netteCache[01]000488a:2:{s:4:"time";s:21:"0.47036900 1364284760";s:9:"callbacks";a:3:{i:0;a:3:{i:0;a:2:{i:0;s:6:"NCache";i:1;s:9:"checkFile";}i:1;s:99:"/home/greenalbin.com/greenalbin.com/wp-content/themes/loremipsum/Templates/snippets/search-form.php";i:2;i:1364282612;}i:1;a:3:{i:0;a:2:{i:0;s:6:"NCache";i:1;s:10:"checkConst";}i:1;s:20:"NFramework::REVISION";i:2;s:30:"eee17d5 released on 2011-08-13";}i:2;a:3:{i:0;a:2:{i:0;s:6:"NCache";i:1;s:10:"checkConst";}i:1;s:21:"WPLATTE_CACHE_VERSION";i:2;i:4;}}}?><?php

// source file: /home/greenalbin.com/greenalbin.com/wp-content/themes/loremipsum/Templates/snippets/search-form.php

?><?php list($_l, $_g) = NCoreMacros::initRuntime($template, 'rdl87eozvi')
;
// snippets support
if (!empty($control->snippetMode)) {
    return NUIMacros::renderSnippets($control, $_l, get_defined_vars());
}

//
// main template
//
?>
<form action="<?php echo htmlSpecialChars($homeUrl) ?>" id="search-form" method="get" class="searchform">
    <div>

        <input type="submit" name="submit"  value="<?php echo htmlSpecialChars(__('Search', 'ait')) ?>" class="searchsubmit" />
        <input type="text" name="s" placeholder="<?php echo htmlSpecialChars(__('search...', 'ait')) ?>" class="searchinput" />

    </div>
</form>
_es
Profil
Barra:
Skús nepoužívať nové značky ako <nav> <article> a pod. Nie je obsah webu nejako nesprávne naplnený? Že by trebárs systém vyžadoval niekde obyčajný nenaformátovaný text (popis produktu), no bol by tam vložený štruktúrovaný HTML kód. Alebo možno nejako zle vložené špeciálne znaky.
peta
Profil
Vypada to, ze je to presne ono, pak je to uz lehke, zamenir escapovani za obycejne echo, ne?
  <?php echo NTemplateHelpers::escapeHtml($post->excerpt, ENT_NOQUOTES) ?>  
  <?php echo $post->excerpt; ?>  
Ale, pokud ti tam nekdo vuti nezadouci html, tak ti to rozhaze stranku, treba </div></div></div>.

h2 je <h2>, ale tez tam muze byt <h2 neco="neco">, takze pro hledani se da pouzit jen "h2" nebo "<h2"
Barra
Profil
Ahoj Petře!
Tak se mi to povedlo, použila jsem ten tvůj kód pro nahrazení toho escapeHtml a ty html znaky jsou pryč. Sama bych tohle nikdy nevymyslela, takže moc děkuju.
Teď se na tu stránku budu hodinu koukat a kochat se tím jak to pěkně vypadá :-)

Měj se jak nejlíp to jde.
Barra

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0