Autor Zpráva
pharaon.jh
Profil
potřebuju poradit jak mám udělat aby mi odkaz zůstal modrej a ve prostřed dal sem tam CSS tento
<style><!--
.a            { color: blue }
/* Odkazy budou modré */
.odkazy       { color: black }
--></style>

a do odkazu sem dal tohle
<p class="odkazy"><a href="......">odkaz</a></p>

a ještě sem udělal H1 a to mi vůbec nic nedělá

<style><!--
H1 { color: black;
font-weight: bold;
font-size: 12pt;
line-height: 14pt;
font-family: arial;
font-variant: normal;
font-style: normal }
--></style>

jestli někdo víte co tam je blbě tak napište díky
juriad
Profil
Jak se píše css:
1) pokud je v hlavičce, tak do elementu <style>nejake css</style>, komentáře už mnoho let nejsou nutné
2) pokud je v externím souboru, tak se píše jen ten kus css, bez tagu <style>

Jelikož vím, že máš web, tak prosím vytvoř jednu stránku s demonstrací chyby.
Proč jednou v css uvádíš modrou a podruhé černou?

Pokud chceš všechny odkazy uvnitř odstravce s třídou odkazy modré, tak stačí (mezera je tam záměrně):
.odkazy a {
  color: blue;
}
Nezapomínej však na to, že v některých případech uživatel ocení, že odkazy vypadají a chovají se tak, jak je zvyklý. Včetně toho, že navštívené odkazy mají jinou barvu (tu lze také změnit pomocí dekladace: a:visited)
Trejpa
Profil
pharaon.jh:
Nadpis H1 se chová podle deklarace, tam problém není.

Jestli chceš všechny odkazy modře, tak bez tečky:
a { color: blue }

Jestli chceš odkazy modře, ale uvnitř .odkazy černě, pak zaměř odkazy v uvedeném elementu:
a { color: blue }
.odkazy a { color: black }
pharaon.jh
Profil
jo uz to funguje diky


a ještě bych potřeboval jak můžu dát h1 do prostřed dal sem tam tohle
align: center


do css
jenikkozak
Profil
Text-align
pharaon.jh
Profil
a ještě se zeptám v jakým formátu je lepší ukládat nebo dělat obrázky, předchozí admin co sem to dostal tak tam měl skoro všechno gif
juriad
Profil
V dnešní době na fotky jpg, na schémata a grafiku png. Rozdíl mezi nimi je ten, že png zachovává ostré hrany, kdežto jpg je rozmazává.
pharaon.jh
Profil
aha takže je lepší dát to png na menu, protže když si to přiblížim v tabletu tak to mám rozmazaný
margin
Profil *
juriad:
png zachovává ostré hrany, kdežto jpg je rozmazává.
Ne není přesně řečeno, u JPEGu dochází k arzefaktům, které jdou nejvíce viditelné na hranách, ale není to rozmazání.
U JPEGu dochází ke snížení rozlišení barev (což zpravidla nevadí), pokud není vypnuto podvzorkování barev.

pharaon.jh:
aha takže je lepší dát to png na menu
Jednoznačně. Ale pokud nemáš původní obrázek v neztrátovém formátu, tak jsi v loji a můžeš to tak nechat nebo obrázky vytvořit znovu.
pharaon.jh
Profil
což to mi je jasný právě že budu dělat animovaný menu když se najede na ten obrázek už sem si našel i kód zatím to mám jako kopii vloženy pak to prejmenuju
juriad
Profil
Neexistuje bitmapový formát, který by zachovával míru detailů při přiblížení; prostě obrázky v menu překresli, tak aby vypadaly pěkně při normálním zobrazení.
Na menu jsou ty artefakty kolem písmen krásně vidět. Dál od písmen je jednobarevná plocha, ale směrem k písmu jakoby zrní.

Nebo v tomto případě by celé obrázkové menu šlo nahradit jen seznamem se správnou obrázkovou odrážkou a položkami se žlutým písmem.

margin:
Díky za zpřesnění.
pharaon.jh
Profil
a jak bych mohl ještě zrychlit načítání stránek jestli by to šlo, někde sem to teď četl že to nejde


je to ze stránky http://blog.jklir.net/gzip-komprese-budoucnost-internetu-20110227.html
juriad
Profil
Tvé stránky jsou mrňavé (datově). Brzdí je minimálně obrázky z jiných serverů: in-počasí, weblight kalendář.
Samotná stránka se stahuje 25ms a to nemá smysl zrychlovat. Pro analýzu použij vývojářské nástroje v prohlížeči.

A firefox mi ukazuje, že obrázky se stahují pokaždé znovu a že server vynucuje po každé odpovědi ukončení spojení.
pharaon.jh
Profil
jo tak to je dobry, já právě nemám žádný měřič na stránky takže nevím jo, takže tam není třeba nic měnit
juriad
Profil
Máš, stiskni v prohlížeči F12. A věnuj nějaký čas porozumění tomu, co ti to ukazuje na jednotlivých kartách.
pharaon.jh
Profil
no ukazuje to jenom ze tam dávám špatně <b> atd. a u prohlizece.js to ukazuje chybná syntaxe


jenže u js mi to ukazuje hned první řádek že tam mám něco blbě, nebo jestli se to má psát taky bez toho <style> právě že takhle sem to zkopíroval
juriad
Profil
prohlizece.js je strašný bastl, který úplně postrádá smysl, jeho obsah zahoď, nedá se to použít ani jako kostra. Skript se nepíše pro každou verzi javascriptu zvlášť. Navíc do souboru s javascriptem nepatří žádné tagy, jen samotný script.

To, co uvidíš ve vývojářských nástrojích závisí na prohlížeči, jen do Firefoxu doporučuji doinstalovat doplněk Firebug.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: