Autor Zpráva
tomiii
Profil *
Ahojte mam na svojom webe spravene prihlasovanie uzivatelov a ich prihlasovacie udaje mam ulozene v mysql databaze. Chcel by som sa spytat ake su vyhody tohto riesenia oproti tomu keby som prihlasovacie udaje uzivatelov ukladal napr. do dokumentu .txt alebo ineho, boli by zakodovane napr. cez md5 a citanie suboru by bolo uzivatelom zakazane aby si nik nemohol zobrazit udaje ulozene v tomto dokumente. Dakujem za odpoved.
Joker
Profil
tomiii:
boli by zakodovane napr. cez md5
No, z MD5 už není možné je převést do původní podoby, takže k čemu by to pak bylo?

Jinak výhoda databáze je hlavně v tom, že má už hotové, odladěné a časem prověřené mechanismy pro práci s těmi daty jako vyhledávání v nich, třídění, řazení, provazování spolu navzájem a podobně. Zatímco vlastní řešení pomocí souborů byste si musel naprogramovat sám, bylo by to horší (než zavedená databáze, kterou vyvíjí tým profesionálních programátorů celé roky) a bylo by nutné postupem času vychytávat chyby.
tomiii
Profil *
Joker:
aha dakujem velmi pekne :) presne takuto odpoved som potreboval :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: