Autor Zpráva
JKlena
Profil
Dobrý deň,
pracujem na zobrazení noviniek. Na úvodnej strane sa mi zobrazujú novinky z databázy vo forme zoznamu. Zobrazuje sa dátum napísania, meno a autor. Chcem aby sa obsah zobrazil len po rozkliknutí, čo nie je problém. Všetko funguje, načíta sa mi z databázi správna novinka aj jej obsah a všetko ale každá novinka má iný obsah tam som chcel aby sa výška menila podľa potreby "height: auto;", čo funguje len na najvnútornejšom dive. Viem že nadradený div túto výšku nemôže jednoducho "dediť" ani nededí ale je nejaký spôsob ako ho prispôsobiť? Teda aby mal VONKAJŠÍ div veľkosť podľa VNÚTORNÉHO divu ktorý má túto vlastnosť AUTOMATICKÚ.

Ďakujem za odpovedi.
Keeehi
Profil
Prosím o odkaz na živou ukázku.
margin
Profil *
Obalový, jak píšeš vnější DIV má výšku deklarovanou napevno?
Nemáš tam někde neukončené obtékání? Jak funguje „float“ a „clear“

Bez živé ukázky je to hádání z kávové sedliny.
JKlena
Profil
kód:
<?
include './connect.php';
session_start();

$id = $_GET['id'];
$result = mysql_query("SELECT * FROM Novinky WHERE ID = $id",$connect);

while($row = mysql_fetch_array($result)):?>
<div style="position: relative; top: 10px; left: 10px; width: 950px; background-color: rgba(0,0,0,0.3);">
    <span style="position: absolute; top: 10px; left: 10px; width: 100px; height: 48px; border: solid 1px black;">
        <span style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 74px; height: 22px; border: solid 3px white; background-color: rgba(255,255,255,0.7); padding: 10px;">
        <?
        if($row['SKUPINA'] == 1):
            echo "Novinka";
        elseif($row['SKUPINA'] == 2):
            echo "Hra";
        elseif($row['SKUPINA'] == 3):
            echo "Od Vás";
        elseif($row['SKUPINA'] == 4):
            echo "Recenzia";
        elseif($row['SKUPINA'] == 5):
            echo "Let's Play";
        endif;
        ?>
        </span>
    </span>
    <span style="position: absolute; top: 10px; left: 115px; width: 480px; height: 48px; border: solid 1px black;">
        <span style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 454px; height: 22px; border: solid 3px white; background-color: rgba(255,255,255,0.7); padding: 10px;">
        <? echo $row['MENO'];?>
        </span>
    </span>
    <span style="position: absolute; top: 10px; left: 600px; width: 100px; height: 48px; border: solid 1px black;">
        <span style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 74px; height: 22px; border: solid 3px white; background-color: rgba(255,255,255,0.7); padding: 10px;">
        <? echo $row['DATUM'];?>
        </span>
    </span>
    <div style="position: absolute; top: 10px; left: 705px; width: 235px; height: 48px; border: solid 1px black;">
        <span style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 209px; height: 22px; border: solid 3px white; background-color: rgba(255,255,255,0.7); padding: 10px;">
        <?
        $id = $row['AUTOR'];
        $account = mysql_query("SELECT * FROM Ucet WHERE ID = $id",$connect);
        
        while($acc = mysql_fetch_array($account)):
            $g = $acc['SKUPINA'];
            $acc_group = mysql_query("SELECT * FROM Skupiny WHERE ID = $g",$connect);
            
            while($acc_g = mysql_fetch_array($acc_group)):
                echo "<font color='", $acc_g['FARBA'], "'>[", $acc_g['MENO'], "] ", $acc['ZOBRAZ'], "</font>";
            endwhile;
        endwhile;
        ?>
        </span>
    </div>
    
    <div style="position: absolute; top: 63px; left: 10px; width: 930px; border: solid 1px black;">
        <span id="obsah" style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 903px; border: solid 3px white; background-color: rgba(255,255,255,0.7); padding: 10px;">
        <? echo $row['OBSAH'];?>
        </span>
    </div>
    <div style="position: relative; top: 0px; height: 10px;"></div>
</div><p>
<?
endwhile;
?>
stránka (len kliknite na niektorú novinku a načíta sa to full zobrazenie): http://www.gamepit.tym.sk/?a=articlesAll
Dokonca keď setnem vonkajšiemu divu height napevno, napr. 800px tak sa to všetko zobrazí správne.
jenikkozak
Profil
1) Začni tím, že vnitřnímu divu vezmeš position:relative.
2) Stránka je v IE neovladatelná, nefunguje v ní menu.
3) Styly si dej raději externě, takhle se z toho zblázníš.
4) Místo spousty if-elseif použij v PHP pole.

Dokonca keď setnem vonkajšiemu divu height napevno, napr. 800px tak sa to všetko zobrazí správne.
A když ji nenastavíš vůbec, bude se velikost prvku sama přizpůsobovat svému obsahu.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: