Autor Zpráva
xXx
Profil *
Zdravim, trápím se s tím, jak dostat data z databéze (ID) do option v selectu. Myslel jsem, že to vyřeším následujícím způsobem:
1. všechny ID si vložím do pole $pom[$i]
2. pole následně budu procházet for cyklem a data vkládat do option
for ($i; $i >= 0; $i--)
{
    $b = $pom[$i];
    echo "<option value=\"".$b."\">".$b."</option>";
}

Bohužel takto mi to nefunguje. Když si ukážu v prohlížeči zdroják, tak tam mám vypsáno toto:
( ! ) SCREAM: Error suppression ignored for
( ! ) Notice: Undefined offset: 11 in C:\wamp\www\bazen\admin.php on line 68
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0110253032{main}(  )..\admin.php:0

Poradí mi prosím někdo, jak toto vyřešit?
radas
Profil *
for ($i=10; $i >= 0; $i--)
{
    $b = $pom[$i];
    echo "<option value=\"".$b."\">".$b."</option>";
}
peta
Profil
xXx:
Chyba je v predchozim kodu. Ten jsi nedal.
Hadam, ze pred tim mas cyklus, kde zvysujes $i o +1. Cyklus konci tim, ze v $i je 11. Jenze pole mas 0-10, takze $pole[11] napise logicky error.
Co s tim? Bud radas $i=10 nebo pred radek 1 tveho kodu dat $i--;. Pripadne by sis mohl pohlidat podminkou, zda je v $i vubec nejaka hodnota pro pripad, kdy z db nevytahnes nic.
xXx
Profil *
A když $i bude pokaždé jinak velké, tak to mám udělat jak? $i před cyklem už má nějakou hodnotu, takže to přiřazování hodnoty v cyklu mi přijde nějaký divný.


peta:
Jsem to ale blbec, to je ono. Tohle jsem si nějak neuvědomil, děkuji!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0