Autor Zpráva
Andrew
Profil
Zdravím, mám zvláštní problém v horizontálním menu tvořeným seznamem s pevnou šířkou. Je tam hover, který odkazu nastaví tučné písmo. Bývá s tímhle problém, vím, ale známý to tam prostě chce mít. ÚVOD, CENÍK atd. bez problému, šířka slova se nijak zřetelně nezmění. Jediný problém je u ŠLUŽBY a KONTAKT. Půl hodiny jsem hledal problém v css, kde jsem stejně veděl, že tam nic nenajdu (asi to ale víc okomentuju), no a až změnou odkazu postupně z KONTAKT na ONTT se to jakoby vyřešilo. Font musí zůstat Helvetica nebo Arial. Netuší někdo co to způsobuje a jak to vyřešit?


Za případné odpovědi předem děkuji.
kaktuss
Profil
Aký máš vlastne problém? Bold pri KONTAKT a SLUŽBY vyzerá normálne. Jediné, čo vyzerá trochu divne je O NÁS, kde pri hoveri je bold akoby trochu odsadene S.
Andrew
Profil
Tak to bude asi prohlížečem. Mám chrome a hýbe mi to celým slovem jen u těch dvou. O NÁS u mě vypadá normálně
kaktuss
Profil
Tiež používam Chrome a rozťahovanie textu pri bold je normálne, pretože, ak by písmenká ostali na mieste, zliali by sa do seba (bola by to v podstate istá forma kerningu).
Andrew
Profil
Jojo základy typografie znám, ale přišlo mi divné, že u některých slov se to neprojevilo a u těch dvou tak zřetelně.
Ok, tak dík, buď to nechám tak nebo se to ještě předělá, každopádně mi to nesedí, takže to asi zruším.
peta
Profil
link na stranku?
Roztahovani je normalni vec, tucne pismo je proste sirsi a mezera mezi znaky se musi zachovat.
Pokud ti to neco posouva, pak te polozce nastav pevnou max sirku dostatecne velkou, aby to pri boldovani nepretekalo.
Pokud chces, aby se ti pismenka nehybala, musel bys kazde pismenko resit zvlast, pozicovanim, pripadne javascriptem.
V obou pripadech se ti to ale pri zvetseni pisma nejspis cele rozsype :)
Andrew
Profil
http://www.stomatochirurgie.com

login a heslo:
testCrew

jednou jsem četl článek v angličtině, kde to týpek řešil nastavením paddingu u normálního textu na větší hodnotu než u hoveru, ale tehdy jsem to jen pročetl a moc nad tím nepřemýšlel jak to udělal. Zkusil bych to taky tak nějak, ale tím se to podle mně ještě víc rozsype, protože to roztahování je u každé položky jinak. nebo použiju místo textu obrázek. U dobře vycentrovaných png se to to slovo roztáhne na všechny strany stejně a vypadá to dobře, ale je to takové neohrabané..
Chamurappi
Profil
Reaguji na Andrewa:
Detailně jsem tvůj problém nezkoumal, pokud vím, tak žádné hezké řešení neexistuje. Můžeš zkusit ošklivé.


Reaguji na peta:
pak te polozce nastav pevnou max sirku dostatecne velkou, aby to pri boldovani nepretekalo
Měl bys nějakou ukázku situace, kterou by opravdu mohlo vyřešit max-width?
peta
Profil
Andrew: Spis bych menil letter-spacing a word-spacing
Chamurappi: max-width? Ja mluvil o maximalni sirce, do ktere se bude text vykreslovat. Cili, treba si nastavim 200px jako maximum, ktere nesmim textem prekrocit, kdyz bude tucny. Kdyz si sirku nenastavis, tak roztazeni boxu muze zpusobit preteceni a rozsypani floatovanych bloku. Kdyz to menu mas pod sebou vlevo a ve vedlejsim sloupci galerii floatovanou.
Andrew
Profil
Chamurappi: Oškivé řešení jsem už našel předtím, ale dík.
peta: S tou maximalní šířkou nevím, ale letter a word spacing je asi dobrý nápad, vyzkouším to.

Díky všem za reakce a snahu, ale nakonec jsem to udělal pomocí obrázků. Na úvodní stránce se můžete podívat jak to vypadá, na ostatních je to původní řešení co dělalo bordel a v EN verzi úplně něco jiného. V pondělí 9. 9. 13 už nebude možné se přihlásit přes údaje "testCrew" a stránky se budou pomalu připravovat veřejnému spuštění, kdy se pak třeba můžete podívat, jak to nakonec dopadlo.
kaktuss
Profil
Andrew:
...ale nakonec jsem to udělal pomocí obrázků.

Prepáč, ale to je to najhoršie, čo si mohol urobiť. Radšej mať nabobtnaný bold pri hover, ako obrazky. Jedno z pravidiel tvorby webov hovorí, že všetko, čo je text, má byť text a nie obrázok :).

Keď sa ti nepáči bold, tak pri hoveri zmeň trebárs pozadie...
peta
Profil
- ta zelena pro aktuality je silena
- u toho menu by slo menit padding zleva pri hoveru, ale muselo by se to asi extra po kazdou polozku zvlast. nebo nastavit sirku o neco vetsi nez sirka text a text uvnitr centrovat (pak by to asi byli 2 policka v sobe).
Taky mi neprijdou obrazky prilis stastne.
- ve FF 500x500 okno, mi vpravo vyleza cz/en z okraje stranky
- oddelujici cary pod nadpisem Aktuality bych dal spis sedivou barvou, takhle pusobi desne rusive, diky menu, cela stranka pocarana

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: