Autor Zpráva
hansdrabiscak
Profil
Zdravím, na stránkach je písané , že je lepšie robiť stále novú stránku ako prechádzať z menu vždy len do jedného rámu. Takže začal som to takto robiť stále spravím stálu rovnakú "kostru" (záhlavie, boky, menu) a mením len obsah stránky, mám to robené cez tabuľku. Ale akonáhle sa jedná už o položku , ktorá nie je v menu ale len nejakej sekcii menu teda je už v obsahu, ktorý mením , neviem či mám vytvoriť na niečo také len rám alebo stále kopírovať tú stránku celu. Ak spravím len rám chýba mi tam adresa stránky, teda blablabla.cz/Novinky/Novinka1 , mám len blablabla.cz/novinky
Neviem to lepšie popísať dufam že ma rozumiete
Trejpa
Profil
hansdrabiscak:
Hledáš Skládání stránek z kousků.
juriad
Profil
Hledáš asi skládání stránek z kousků.
V dnešní době má smysl asi jen ta varianta s PHP. Projdi si také http://polopate.jakpsatweb.cz/?page=include
hansdrabiscak
Profil
Len ako to spraviť ak potrebujem aby sa mi opakovalo všetko, okrem jednej veľkej bunky v tabuľke, teda obsahu?


potrebujem opakovať toto:


<table cellpadding="5" cellspacing="4" width="100%" height="100%">
    <!-- MSTableType="layout" -->
    <tr>
        <td valign="top" background="redlines.jpg" rowspan="3">
        <!-- MSCellType="NavBody" -->
        &nbsp;</td>
        <td valign="top" colspan="2" height="300">
        <img src="logo77.jpg" width="100%" height="300" alt="z Tuliho dvora">
        <!-- MSCellType="ContentHead" -->
        &nbsp;</td>
        <td bordercolor="black" valign="top" background="redlines.jpg" rowspan="3">
        <!-- MSCellType="NavBody" -->
        &nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
        <td bordercolor="black" valign="top">
        <!-- MSCellType="ContentBody" -->
        <div id="lavemenu">
        <p align="center"><font face="KaiserzeitGotisch">
        <font face="Monotype Corsiva" size="6">&nbsp;</font></font><font size="6"><a href="index.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000" face="Monotype Corsiva">z Tuliho dvora</font></a></font><p align="center">
        <font face="Monotype Corsiva" size="6">&nbsp;<a href="novinky/novinky.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Novinky</font></a></font><p align="center">
        <font face="Monotype Corsiva" size="6">&nbsp;<a href="psy.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Psy</font></a></font><font face="Monotype Corsiva"><p align="center">
        <font size="6">&nbsp;<a href="feny.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Feny</font></a></font><p align="center">
        <font size="6">&nbsp;<a href="novinky.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Šteňatá</font></a></font><p align="center">
        <font size="6">&nbsp;<a href="novinky.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Vrhy</font></a></font><p align="center">
        <font size="6">&nbsp;<a href="novinky.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Výstavy</font></a></font><p align="center">
        <font size="6">&nbsp;<a href="novinky.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">In Memoriam</font></a></font><p align="center">
        <font size="6">&nbsp;<a href="novinky.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Fotogaleria</font></a></font><p align="center">
        <font size="6">&nbsp;<a href="novinky.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Odkazy</font></a></font></font><p align="center">
        <font face="Monotype Corsiva" size="6">&nbsp;<a href="novinky.htm" style="text-decoration: none"><font color="#000000">Kontakt</font></a></font><font face="KaiserzeitGotisch"><font face="Monotype Corsiva" size="6">
        
        </font>
        
        </div>
        &nbsp;</td>
        <td bordercolor="black" valign="top" height="100%">
        <!-- MSCellType="NavBody2" -->
        <div id="obsah">
    <iframe frameborder="0" src="obsah.htm" scrolling="yes" width="100%" height="700" name="hlavnyram"></iframe>
        </div>
        &nbsp;</td>
        </tr>
    <tr>
        <td bordercolor="black" valign="top" colspan="2" height="200">
        <!-- MSCellType="ContentFoot" -->
        &nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="6%"></td>
    <td width="20%"></td>
        <td width="68%"></td>
        <td width="6%" height="10" ></td>
        </tr>
    
</table>


len tu časť kde mám zatiaľ i frame potrebujem meniť
Sir Tom
Profil
hansdrabiscak:
No buď stejně jako doposavad - tj. přes IFRAME nebo použiješ PHP funkci http://php.net/manual/en/function.include.php. Nicméně dle kódu to vypadá, že jsi postavil web tabulkovém layoutu a doporučoval bych se ho zbavit a místo velké tabulky použít např. pozicování.
hansdrabiscak
Profil
K problematike pozicovaní som sa ešte nedostal, viac menej CSS som ešte neriešil veľmi.
ďakujem asi mi nezostáva nič iné, ako sa pustiť opäť do štúdia


Som začiatočník, vlastne robím tu stránku pomocou FrontPage, kde upravujem niektoré kódy
kaktuss
Profil
Osobne by som odporúčal:

1. zabudnúť na iframe v rámci vlastnej stránky (je ok, ak použiješ napríklad vloženú Google mapu).
2. používať tabuľky len na tabuľkové dáta (t.j. na také, ake spracovávaš napr. v Exceli).

CSS je jednoduché, na nete máš obrovské množstvo tutoriálov, aj na Youtube - mnohokrát je lepšie raz vidieť, ako x-krát čítať. Len do toho :-).
hansdrabiscak
Profil
ZAčal som študovať ďalej a potreboval by som poradiť ako vytvoriť tú kostru teda logo na pozadí, bočné lišty záhlavie a vo vnútri toho všetkého nejaké menu a pristor na obsah prostredníctvom CSS "pozicovania", základy viem no neviem to nijako zfunkčiť, bol by som vĎačný za akýkoľvek jednoduchý návod, a samozrejme tieto veci cez php include nakopírovať na všetky stránky. Ďakujem za rady.
Trejpa
Profil
hansdrabiscak:
Začátečník nedomýšlí rozvržení stránky pomocí pozicování (CSS position), jednodušší (s méně problémy ve výsledku) je používat svislé rozdělení stránky pomocí plavání (CSS float + clear).

Komentovaný příklad: Jednoduché schéma stránky

U sestavování stránky z několika souborů pomocí PHP si musíš hlavně uvědomit, že už neskládáš několik kompletních stránek vedle sebe, ale že děláš jednu stránku. Aby ve výsledku měla jen jedno tělo, jednu hlavičku a podobně.
hansdrabiscak
Profil
Okey zvládol som polohovanie, začal som robiť stránku cez tag <div> základný výzor by som mal hotový no chcem sa opýtať či to mám robiť cez php include, alebo na každý stránku kopírovať tú kostru z <div>?
Napr. na tejto stránke www.silvatarok.cz to je tak robené ako pozerám na zdrojový kod, ale keď si napr . dám novinky a vyberiem si konkrétne prvú, tak to už asi nie je nová stránka, podľa toho ako pozerám na adresu , "novinky-detail.php?clanek=nove-videa-stenatek-vrhu-p" , túto poslednú časť adresy som ešte nevidel, možete mi povedať ako sa to robí, alebo čo to je ? Pochybujem ze na kazdu novinku , robia celú stránku aj s <div> a len zmeneným obsahom...predpokladám že by potom tie stránky mali obrovskú veľkosť, ak tých noviniek je dajme tommu 100


Alebo prosím vás skúste mi niekto nejako rozobrať slovne ako je tá stránka robená..
vopred ďakujem
margin
Profil *
Je to dělané pomocí PHP a databáze, více třebas na http://polopate.jakpsatweb.cz/
tiso
Profil
hansdrabiscak: na tých odkázaných stránkach v [#2] a [#3] to je vysvetlené ako sa to robí. Čítal si ich?
hansdrabiscak
Profil
Databáze ?? Kde to nájdem, prepáčte, že sa tu na všetko pýtam , ale denne prečítam a pozriem hladu stránok a videí o všeličom možnom čo chcem vedieť (teda všetko) a mám v tom potom chaos...


Okey dole na tej stránke Skládání stránek z kousků je ku PHP napísané toto:
"Tento příklad, jak jsem jej naznačil, má sloužit pouze pro ilustraci postupu. V praxi se používá různých dalších fíglů. Například se menu většinou nevkládá php značkou do všech obsahových stránek, ale naopak se všechny obsahové stránky vkládají (includují) do jednoho souboru, který se volá parametrem (např. adresa pak vypadá: index.php?stranka=kontakt). To už přesahuje záměr této stránky."
Práve to bysompotreboval rozobrať bližšie, nevie mi niekto poradiť kde nájdem ten parameter detailne ?


premenné už mám :D stačí mi link na "databázu" :)
juriad_
Profil *
hansdrabiscak:
Projdi si ten serial polopate. Postupne se tam ke vsemu dostane. Ne k databazim, ale myslim si, ze nejsou zpocatku treba. Pro pouziti databazi uz musis umet dobre alespon zaklady php.
hansdrabiscak
Profil
Čítam to php celý deň, a viem ako sa to píše, prepisoval všetky jednotlive príklady čo su na "polopate", lenže neviem to už konkrétne poskladať keď potrebujem aby sa mi menil len ten obsah stránky, ako by to malo zhruba vyzerať ? , skrátka spravím si nejaký parameter, predpokladám , že tam napíšem názov suboru , ktorý chcem aby sa mi zobrazil, a v echu sa na ňho odkažem, prosím vás potrebujem to konkrétne, nikdy som sa neučil z teorie...
Všetko som to čítal , tak prosím vás žiadne linky, konkr. kontru mi prosím vás napíšte, vieme sa dohodnúť na odmene :D
Zatiaľ mi strának vyzerá asi takto

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?> 
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>z Tuliho dvora</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style type="text/css">
</style>
</head>
<body>
    <div id="box">
        <div id="hlavicka">
            <img src="logo77.jpg" alt="Logo z Tuliho dvora" width="100%"/>
        </div>
        <div id="menu">
            <h3>Navigácia</h3>
            <ul>
                <li>z Tuliho dvora</li>
                <li>Novinky</li>
                <li>Psy</li>
                <li>Feny</li>
                <li>Šteňatá</li>
                <li>Vrhy</li>
            </ul>
        </div>
        <div id="obsah">
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            
        </div>
        <div id="pata">
            <address><p>Tulčík 156</p><p>082 13</p></address>
        </div>
    </div>
</body>
</html>


viem ako by som si includoval hlavičku , menu, patu, akurát ten obsah si neviem predstaviť aby sa mi tam tie stránky menili, viem si tam includovať subor ale len JEDEN ..:/ pomocou
<?php include ("subor.php");?>
Ako to mám spraviť aby som tam dostal to na čo chcem odkazovať v menu?? začínam byť z toho zufaly
juriad
Profil
Na 8. řádku jen nepovinně změníš, z jakého adresáře se mají načítat ty „stránky“ s obsahem.
<?php
if (!isset($_GET['str'])) {
  $stranka = "uvod";
} else {
  $stranka = $_GET['str'];
} 

$soubor = "soubory/".$stranka.".php"; // k názvu připojíme cestu do adresáře zepředu a příponu zezadu
if (!file_exists($soubor)) {
  $soubor = "soubory/uvod.php";
}

include ($soubor);
?>

Odkazy potom budou:
<a href="index.php?str=uvod">Úvod</a> odpovída obsahu souboru soubory/uvod.php
Pokud neuvedeš parametr, bude díky 2. řádku ukazovat to samé jako str=uvod.
Pokud uvedeš neexistující soubor, bude díky 9. řádku ukazovat opět to samé jako str=uvod
<a href="index.php?str=prvni-stranka">První stránka</a> odpovída obsahu souboru soubory/prvni-stranka.php
<a href="index.php?str=druha-stranka">Druhá stránka</a> odpovída obsahu souboru soubory/druha-stranka.php
hansdrabiscak
Profil
ďakujem ti veľmi pekne idem to rozobrať a vyskúšať :)
hansdrabiscak
Profil
Takže ľudia , dostal som sa do tohto bodu http://hansdrabiscak.sweb.cz , spravil som index cez php do ktorého obsahu sa mi otvárajú jednotlivé stránky, no teraz ma zaujíma ako alebo čo potrebujem vedieť na to aby som si napr. ak si kliknem v menu na psy a chcem Ďalšie informácie, aby sa mi stránka s ďalšími informáciami otvorila v "div" s obsahom??
Kubo2
Profil
[#18] hansdrabiscak:
Tak isto ako predtym.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0