Autor Zpráva
Coompiik
Profil
Dobrý den,
vzhledem k tomu že moc neumim se stránkama za ? na stránce (spíš vůbec, např. stranka.html?jidlo=ryby&piti=caj) Tak neumim udelat aby pokazdy vyskocila jina stranka, napr uz piti=caj by vyskocil nejakej text a obrazky o caji nebo u kafe něco o kafi. jedíny co se stránkama za ? umim je <? echo $jidlo ?>(nebo $piti) ale to je vsechno.
Kazdopadne to sem nepatri, me by bohate stacilo udelat ze tam dam treba stranka.html?piti=caj a me by to hodilo treba na stranku caj.html, proste odkaz, me de jen o to ze textovi pole, checkboxi a podob vás hoděj jen na stranka.html?args (aspon myslim).
skoušel jsem <meta http-equiv="refresh" content="0;url=http://coompiik.jecool.net/Projekty/<? echo $jidlo ?>"> ale to my nevišlo (../error/403.html).
Nevíte jak to udělat?
Doufám že jste mě pochopili a děkuji za dlouhé čtení.
Předem děkuji za případné odpovědi
--
Coompiik
Milan Jelínek
Coompiikuv Web Od 29.9. do odvolání je na webu údržba!
Micruss
Profil
přečti si něco o $_GET
<?php

if(isset($_GET['jidlo'])) {
if($_GET['jidlo']=='ryby') {
 # zde budou jidlo ryby 
echo "Jídlo -> ryby "; 
include 'ryby.html'; 
}
}
if(isset($_GET['piti'])) {
if($_GET['piti']=='caj') {
echo "Pití -> Čaj";
include 'caj.html'; # Zobrazí stránku caj.html (pokud je adresa ?piti=caj
 }
}

?>
Coompiik
Profil
Micruss:
if(isset($_GET['piti'])) {
if($_GET['piti']=='caj') {
echo "Pití -> Čaj";
include 'caj.html'; # Zobrazí stránku caj.html (pokud je adresa ?piti=caj
> }
> }

A co kdyš budu potřebovat např vic stránek? to mam pak vypsat tohle a k tomu to stejny akorat "caj" nahradit treba slovem "kafe"?
Předem děkuji za odpověď.
--
Coompiik
Micruss
Profil
tak to udělej takhle

<?
if(isset($_GET['piti'])) {
$piti = $_GET['piti'].'.html';
if(file_exists($piti)) { include $piti; } 
else { echo"Error 404 stránka neexistuje"; }

}
?>

teď vlastně ?piti=cokoliv pak už je jenom kontrola jestli soubor cokoliv.html existuje např. ?piti=caj (zobrazí caj.html) ?piti=kafe (zobrazi kafe.html) jen musíš mít ty soubory vytvořený, jinak to hodí error že stránka neexistuje
Coompiik
Profil
Výborně, přesně tohle se mi hodí! Hned jak přídu ze školy skusim a pak napíšu. Dk moc
nemeja
Profil
Například Strawberry tento systém popsal na svém blogu.
Coompiik
Profil
nemeja:

Hmm zajímavé, určitě na to potom podrobnějš kouknu

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: