Autor Zpráva
Igor Kubicar
Profil
zdravím,
ako si mám vytvoriť hodnotiacu skalu od 1 do 5 hviezdičie a priradiť ju potom k danemu objektu tak aby mohli ostatní užívatelia potom hlasovať a takto prideliť danému objektu určitý po et hlasov? stačilo by ak by mi niekto poslal odkaz na stranku. ideí takýto script môžem stiahnuť.

diku
Mara
Profil *
Igor Kubicar:
jak.seznam.cz
Rfilip
Profil
Mara:
S dotazem to souvisí jak? JAK je js knihovna od seznamu, zřejmě ne moc rozšířená (krome stránek jak.seznam.cz a github.com/seznam/JAK google nenašel nic, to bude asi tím nevhodným názvem JAK). Ale na toto je potřeba hlavně php a mysql.
Igor Kubicar:
Princip je jednoduchý:
Při hlasování oveř jestli daný člověk už nehlasoval (pomocí ip adresy a nastavování cookie,to nikdy ale nebude stoprocentní (uživatele s vyplým JS a nepovolenýma cookie schovávajíciho se za proxy nepoznáš) a hlas si ukládej do databáze
Při zobrazovaní použij SQL funkci AVG na sloupec s hlasy
Mara
Profil *
Rfilip:
Tak upresnim.

Jak.seznam.cz/example/widgets/#rank
Igor Kubicar
Profil
dakujem za rady, ale ja js vobec nerozumiem a nerozumiem ani tomu projektu jak.

ja by som potreboval, aby mi niekto dal odkaz na nejaky server, kde uz scripty bezia a ja by som si vlozil do stránky len odkaz.

v oblasti js a php zatiaľ neviem vôbec pracovať, akurát som si prečítal o tom zopár článkov, ale inak nič viac. doteraz som som si js lem kopíroval a takto vlažil do stránky. jazyky js a php sa ešte len chystám učiť, ale bohužiaľ na to nemám veľa času...
peta
Profil
http://miniaplikace.blueboard.cz/sluzby-anketa
http://google-cz.blogspot.cz/2008/05/vytvote-si-vlastn-anketu-v-dokumentech.html
Mara
Profil *
peta:Igor nechce anketu, ale hodnoceni clanku.
Igor Kubicar
Profil
tak je, ja nechcem anketu, na blueboard som zaregistrovany už davno a skalu na hodnotenie nepuskytuju
Igor Kubicar
Profil
takže naozaj nikto nevie ako jednoducho dostať na stranku objekt, ktorý by umožňoval hodnotenie od 1 do 5? nikto mi nevie poradiť odkaz na server ktorý poskytuje takúto službu? kým sa naučím sprevádzkovať niečo take sám tak mi to potrvá večnosť, keďže js ani php zatiaľ neovladam :(
Kubo2
Profil
Igor Kubicar:
Chceš si zosmoliť stránku z kúskov a službičiek, čo poskytujú iné servery? Alebo sa to chceš naozaj naučiť, pochopiť princíp, ako to funguje, akými spôsobmi sa to dá urobiť, na akých úrovniach...?
Aby som Ťa trochu motivoval k učeniu jazyka, prezradím Ti, že naprogramovať také niečo v PHPku nie je žiadna veda (resp. nie je to nič ťažké, začiatočník ovládajúci základy + zápis do súborov by to v pohode mal zvládnuť). Jediná ďaľšia vec, čo k tomu budeš potrebovať, je tzv. programátorské myslenie — veľa z toho by sa na teba ale malo časom nalepiť.
Mara
Profil *
Igor Kubicar:
Možna že taková sluzba ani neexistuje. Proto ti nikdo nemůže poradit.

Zadej poptávku do práce a zakázky a třeba ti to někdo za pár kaček naprogramuje.
Igor Kubicar
Profil
Kubo2:
ok, tak toto zatiaľ nechám tak a musím sa zmieriť s tým, že na web, ktorý tvorím to zatiaľ nemôžem dať. ide o to že okrem iného sa venujem aj hodnoteniu a sledovaniu stávkových kancelárií a info o nich by som chcel dávať na web. ale oboje sa nedá... aj učiť aj zároveň sledovať stávkové kanceláriie.

chcel som za krátky čas zostaviť nejaký web, ktorý by poskytoval informácie o stávkových kanceláriiách avšak nechcel som to urobiť cestou šablón, aké poskytuje napr. webnode alebo webgarden. chcel som vlastnú doménu 2. rádu a chcel som mať nad ňou plnú moc. nechcel som mať v názve webnode, wegarden, szm atď. a zároveň som to nechcel robiť ani pomocou redakčných systémov.

skrátka na tomto projekte som sa chcel učiť tvoriť web. asi som sa precenil, sám na oboje nestačím a to nehovoriac ešte o tom, že ak sedím dlhší čas za pc tak ma začne bolieť hlava a začnem byť nervózny - potrebujem viac prestávok. no a takisto si nemôžem dovoliť tráviť na pc denne 3 hodiny.

viem že programátor zo mna nikdy nebude a to už len z toho hľadiska, že nevydržím dlho sedieť za pc, ... ale na druhej strane ma veľmi fascinuje to, ak si niekto vie sám niečo naprogramovať podľa potreby a chcel by som to vedieť aj ja ... aspoň jednoduché funkcie...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: