Autor Zpráva
malynemec
Profil
Zdravím, můžete mi prosím někdo jako pro úplného nováčka popsat, jak a kam můžu vložit php soubor v redakčním systému? Jestli jsem správně pochopil, pak přes admin rozhraní php soubor nevložím. Musím tedy vkládat soubor na ftp? Jestli ano, pak do jakých adresářů? Fungují nějaká pravidla, aby mi to v systému nenadělalo paseku?
Např: chci vložit zjišťování ip adres návštěvníků webu. tento kód, ale nemám šajn jak a kam ho umístit

<?php
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
echo "Vase IP adresa je: $ip";
?>
vytvořit php v pspadu zvládnu

Díky za pomoc
aDAm
Profil
Tak vytvořený soubor v pspadu stačí nahrát na server do document rootu, tj. tam odkud bere soubory webserver, pokud tedy má být přístupný přes web rozhraní.
malynemec
Profil
Zkoušel jsem vyhledat na FTP složku s názvem document, bohužel mi to nic nenašlo. Dívám se do složky www kde, je hafo dalších podsložek, jako administrator, languages, cache, libraries... atd a zde je také pár php souborů. Jen se bojím nahrát to přímo sem.
weroro
Profil
malynemec:
Ten súbor nahraj do zložky WWW.
malynemec
Profil
OK... a když budu mít další php soubory, budu je nahrávat do té samé složky? Nemám radeji vytvořit samostatnou složku pro tyto soubory? Díky
Joker
Profil
malynemec:
Záleží, co je praktičtější.
Udělal bych si nějakou rozumnou adresářovou strukturu.

Samozřejmě to pak ovlivní cestu ke stránce. Kořen webu odpovídá nějakému místu na disku (v tomhle případě nejspíš tomu www), takže zatímco když soubor třeba stranka.php bude přímo tam, jeho adresa bude (doména)/stranka.php, když bude třeba ještě v neco, adresa bude (doména)/neco/stranka.php.
malynemec
Profil
Super diky... a uz snad posledni dotaz, do Joomly je lepsi vkladat php soubory s konkretni funkci, nebo to radeji delat pres pluginy? Z logiky mi pripada, ze je cistsi zpusob vkladat pouze php soubory, ktere plni funkci, kterou od nich cekam, nez si instalovat pluginy s jinymi funkcemi a zahlcovat tim RS.. nebo je to jedno?
aDAm
Profil
malynemec:
a ty tvé soubory mají dělat co? Budou se nějak na tu joomlu napojovat? Využívat její FW, datovou strukturu atd? Pokud ano, měl bys to dělat jako plugin/modul/komponenta, je li to něco nezávislého tak pak jako solo skript třeba.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: