Autor Zpráva
Michales
Profil
Ahoj všem,
jak by jste vyřešily výpis kolikrát byl soubor stažený.
V db v tabulce zahranicni mám veškeré informace o interpretech ve sloupci web mám odkazy na stažení.
Na webu to zobrazuji takto
<?php if ($user->is_logged())  {
echo'<a href="'.$result['Web'].'" target="_blank"><img width="150" src="img/download.png"  alt="Download" /></a>' ; }?>
Jak to udělat aby mi to počítalo stažení?
Přemýšlel jsem udělat v db novou tabulku stazeno,
v ní bych udělal sloupce nazev kde by se zapsal odkaz kde bylo kliknut + sloupec ID.
Pak bych vypisoval jen počet kolikrát se vyskytuje stejný odkaz v tabulce, tím pádem bych dostal počet kolikrát bylo kliknuto na odkaz.
Ale jak ze zápisem do takové tabulky.
Prosil bych všechny kdo mají v tomto svátečním dnu trochu času a pomohli by mi s tím.
Děkuji předem.
DarkMeni
Profil
Ten odkaz na stažení směřuje na jiný stránky nebo ty soubory máš u sebe na serveru?
Michales
Profil
Na jiné stránky
Amunak
Profil
Udělej si nějakou mezistránku, která jen započte proklik a přesměruje uživatele dál:

zobrazení na webu:
<a href="redir.php?soubor=<?=urlencode($jmeno_souboru)?>">stáhnout</a>

redir.php:
// ošetření $_GET['soubor'] a připočtení počítadla v DB
header('Loaction: http://example.com/download/'.$_GET['soubor']);
exit;

Počítadlo klidně může (mělo by) být ve stejné tabulce jako jméno souboru a další informace o tom souboru - není důvod dávat to jinam, protože relace mezi počítadlem a souborem je 1:1 (pokud tedy nechceš i logovat kdo to stáhnul a podobně).
Michales
Profil
jo díky, tak to udělám

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: