Autor Zpráva
epoxman
Profil
Zdravím,

potřebuji poradit, chtěl bych mít pod každým článkem pár fotek, které by se dali nahrát po přihlášení pod určitý článek.
Doposud jsem to měl vyřešené jako single upload + v DB tabulka obrazky do které se mi nahrálo id_článku (pod kterým se nachází obr.) a url_obrázku (to jest kde se nauploadoval na ftp server).

Po marných snahách svépomoci bych se chtěl zeptat, jak jinak udělat takovýto hromadný upload pod článek aby se mi to tam dobře zobrazovalo, jestli to děláte přes DB nebo nějak jinak.

Všem moc děkuji za rady.
Příjemný zbytek dne.
Taps
Profil
epoxman:
Principiálně to můžeš udělat stejně, akorát pro více obrázků použiješ cyklus
epoxman
Profil
Doposud to mám řešeno takto:

Form s uploadem
<table>

<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST">                
<caption><h2>Vyberte soubor:</h2></caption>
<tr><td>&emsp;</td><td><input type="hidden" name="id_upl" value="<?php echo $_GET['id_edit_cl']; ?>"></td></tr>
<tr><td>&emsp;</td><td><input type="hidden" name="skryte" value="ano"><br /></td></tr>
<tr><td><b>Popis obrázku:</b></td><td><input type="text" NAME="pop"></td></tr>
<tr><td><b>Obrázek:</b></td><td><input type="file" NAME="file1" SIZE=35></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="right"><input type="submit" name="submit" value="Upload"></td></tr>
</form>
</table>

soubor pro upload na ftp a zároven do DB

if(!isset($_FILES["file1"]["error"])) $_FILES["file1"]["error"]=1;
if(!isset($_POST["skryte"])) $_POST["skryte"]="ne";  
if (($_FILES["file1"]["error"]==0) and ($_POST["skryte"]=="ano")):
  $cil = "./img/".$_FILES["file1"]["name"];
  if (copy($_FILES["file1"]["tmp_name"],$cil)) echo "Soubor ".$_FILES["file1"]["name"]." byl nahrán na server";
  $url=$_FILES['file1']['name'];
  
  $adresa = "img/".$url; //cílová složka pro zkopírování zmenšeného obrázku
  $adresa_org = "img/".$url; //složka s dočasným obrázkem


$velikost=getimagesize($adresa_org);
$sirka=$velikost[0];
$vyska=$velikost[1];
$tn_sirka=700;
$tn_vyska=700*($vyska/$sirka);

$org=ImageCreateFromJpeg($adresa_org);
$tn=ImageCreateTrueColor($tn_sirka,$tn_vyska);
umask(0000);
ImageCopyResampled($tn,$org,0,0,0,0,$tn_sirka,$tn_vyska,$sirka,$vyska);
ImageJpeg($tn,$adresa);

  $adresa = "img/nahled/".$url; //cílová složka pro zkopírování zmenšeného obrázku
  $adresa_org = "img/".$url; //složka s dočasným obrázkem


$velikost=getimagesize($adresa_org);
$sirka=$velikost[0];
$vyska=$velikost[1];
$tn_sirka=220;
$tn_vyska=220*($vyska/$sirka);

$org=ImageCreateFromJpeg($adresa_org);
$tn=ImageCreateTrueColor($tn_sirka,$tn_vyska);
umask(0000);
ImageCopyResampled($tn,$org,0,0,0,0,$tn_sirka,$tn_vyska,$sirka,$vyska);
ImageJpeg($tn,$adresa);
           

  $popisek=$_POST['pop']; 
  mysql_query ("insert into sp_obrazky (url,id_clanku,popisek) values ('$url','$_POST[id_upl]','$popisek')");


mohl by jste někdo poradit? jsem už v koncích, zkoušel jsem to už mnoha způsoby a vždycky to někde havarovalo.

Předem vám všem moc děkuji.
Taps
Profil
epoxman:
Tady jsi už dostal odpověd PHP hromadný upload

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: