Autor Zpráva
marek888
Profil
Dobrý den. Objevil sem nedávno funkci frame, díky které můžete mít základní stránku stále stejnou, pouze se vám mění vyhrazený div. Jenže problém vidím v tom, že nevím jak mám správně nastavit tuto funkci, aby mi to zobrazovalo tak, jak mám teď stránky : www.pandorafields.xf.cz Chtěl bych udělat, že jak je div shifter, tak aby když kliknu na dejme tomu galery, aby se tam změnil tento div na stránku galery. Neví někdo jak na to? Předem děkuji za každou odpověď.
tiso
Profil
Pre začiatok: frame nie je funkcia, ale HTML element. Pokiaľ máš k dispozícii PHP, tak nemá zmysel prerábať stránku na rámy, je to krok späť.
marek888
Profil
tiso:
Díky, o tom sem přemýšlel, že bych to vytvořil v php, akorát vím, že by to šlo funkcí unclude, ale dál si s tím už moc neporadím..
tiso
Profil
Takto: include
margin
Profil *
Pokud by ses rozhodl použít iframe, tak místo divu #shifter bys musel vložit iframe s požadovaným obsahem, včetně stylů. Na rozdíl od divu se iframe standardně neprodlužuje podle obsahu, musel by ses smířit s pevnou výškou, nebo použít javascript.
Rámy mají své nevýhody.
Ve tvém případě je vhodné zůstat u PHP include. S čím konkrétně máš problém?
marek888
Profil
tiso:
Díky, já se na to podívám, ale nevím, jesli by toto řešení šlo zakonfigurovat do toho css menu, které mám na stránkách. Šlo by udělat jednoduše, že by byl kod v tom menu, který by přehazoval to include například z index.php na videa.php?
tiso
Profil
marek888: tej tvojej vete som nerozumel. Ale skôr, ako sa niečo opýtaš, skús si to pozrieť. Máš tam aj demo.
peta
Profil
margin: Zajimave, kolik toho nakecate vzdycky o nevyhodach, ale vyhody kde nic, tu nic :) Hlavni vyhodou ramu je, ze je to samostatna stranka a ze nemusis pouzivat php ani js na propojeni.
shaggy
Profil
peta:
ze je to samostatna stranka a ze nemusis pouzivat php ani js na propojeni.
A to je výhoda? Ja som mal pocit, že je to nevýhoda (dávať ako výhodu nemusieť použiť php, to mi príde ako veľmi slabý argument).
margin
Profil *
peta:
Hlavni vyhodou ramu je, ze je to samostatna stranka a ze nemusis pouzivat php ani js na propojeni.
Nechápu, co myslíš zmíněným JS propojením.
Jinak souhlasím, ale pak se musí na pomyslné misky vah pro konkrétní případ musí položit výhody a nevýhody obou řešení a tenhle případ je poměrně jednoznačný, marek888 má na serveru PHP k dispozici. Include je tak jednoduchá funkce, že ji pochopí i začátečník v HTML a si myslím, že pro testování webu s include není nutné PHP provozovat i v počítači, ale je možné nahrávat stránky rovnou na web.
marek888
Profil
Děkuji za odpovědi, ale nejspíš to udělám přes frame, protože vím, jak se přepne mezi jednotlivými vloženými stránkami, nežto v php include sem to nikde nenašel.
Trejpa
Profil
marek888:
v php include sem to nikde nenašel
Kdybys to přeci jen chtěl najít, přečti si Polopatě.
marek888
Profil
Trejpa:
Díky, ale stejně si nevím rady. Je to tam sice moc pěkně vysvětlené, ale nevím jak to mám zakonfigurovat na mé stránky. Nejspíš je asi k ničemu mít index, a když bych klikl na hudbu, tak by byla adresa index.php?hudba.
sony
Profil *
<?php
include("cesta/".$_GET["str"].".php");
?>

Dobrý je to ještě zabezpečit pomocí třeba array. Já osobně tohle moc nepoužívám, ale když includuju více stránek takovou metodou, tak používám whitelist, který povoluje jen co mám ve svém seznamu a tak napadení není možné.


Jestli chceš, tak si nainstaluj Team Viewer a napiš sem mail. Napíšu ti a ty mi můžeš poslat přístup. Udělám ti to a jako bonus uvidís live jak se to dělá.
marek888
Profil
sony:
Díky, já již mám team viewer, můj mail je marek1998@volny.cz

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: