Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
martinecek2000 Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 11. 2013, 20:02:15
Dobrý den,napadlo mě že by se dalo přes internet vypínat PC. Třeba takto v pc by jste měli otevřený odkaz na které bude metodou POST čekat pc na určitý příkaz. Nejspíš by kontroloval jestli je na daném FTP nějaký soubor, třeba vypnout.php a pokud ho najde tak se vypne ale předtím ho smaže,aby nedošlo k neustálemu vypínání při zapínání PC.
Potom by stačilo vytvořit stránku na kterou když se vstoupí vytvoří ten soubor vypnout.php a pc se vypne. Nemáte nějaké nápady jak to zprovoznit ? |
||
lorin Profil |
#2 · Zasláno: 9. 11. 2013, 20:08:35
Spíš bych to řešil otevřením nějakého portu. Po zadání správného hesla (ne uživatelova) počítač vypnul. Jakékoli podobné "fintičky" ale jsou v rukách neznalého člověka otevřenou brankou do systému.
|
||
#3 · Zasláno: 9. 11. 2013, 20:18:00
No,kdyby se místo toho vypnout.php by se generoval tajný klíč tak by to podle mě nějak extra zneužitené nebylo+ ještě přidat vzkaz robotům "tady ne!" :D
|
||
okolojsoucí Profil * |
#4 · Zasláno: 9. 11. 2013, 21:50:41
Toto jsem řešil ve firmě. Požadavky zněli jasně: Napojit na stávající uživatelský účet (vč. práv), Vypnutí kdekoliv, Bezpečné, Možno vypnout PC postupně nebo všechny najednou či v určitý čas
Vyřešil jsem to tak že jsem centrálně na hlavní server vytvořil v Java program který naslouchal PHP z administrace. Funkce zněla asi takto: function PCOff($pracovniStanice, $cas = null){ // Zde již pokračuje kód } |
||
#5 · Zasláno: 10. 11. 2013, 09:57:16
Díky :) zkusím to nějak použít
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
0