Autor Zpráva
Santy
Profil
Ahoj, často spekuluji nad webem a delám mnoho vecí nove a upravuju je, treba footer porád prepisuju nebo pridávam nové odkazy do footeru, aby sem to zmenil na každe stránce musím to porád prepsávat na každé a jedné stránce... nedá se nejak udelat aby to co bylo ve footeru na hlavní stránce aby bylo i na dalších stráncích to samé ?
lionel messi
Profil
Skládaní stránek z kousků

Konkrétne v súčasnosti najlepšie riešenie sú serverové skripty, hlavne PHP include (samozrejme, že to chce podporu na serveri).

Princíp includu:

1. Vytvoríš si sólo súbor (s ľubovoľnou príponou, v príklade uvádzam .php) a nazveš ho trebárs footer.
2. Do tohto súboru napíšeš obsah patičky.
3. Na všetky stránky webu napíšeš namiesto patičky tento kód:
<?php
include "footer.php";
?>

Vložiť to musíš do každej stránky, ale potom už budeš robiť úpravy len v súbore footer.php a zmeny sa okamžite prejavia všade.


Ešte som chcel dodať: v čistom HTML ani CSS podobná možnosť neexistuje.


Dodatok 2: Na serveri musí bežať podpora PHP, to by ale nemal byť problém.
Destiny_1
Profil
No v html by to podle mě šlo přes rámce. Ale to určitě není nejlepší řešení.
lionel messi
Profil
Destiny_1:
Rámy sú absolútne retro, s iframe to taktiež nie je žiadna sláva. Najlepšie a pritom vôbec nie zložité riešenie je include (a netreba sa ani nejak zvlášť učiť PHP, lebo to je vec o jedinom príkaze - mimochodom, práve sila includu ma ako začiatočníka podnietila študovať možnosti tohto jazyka a zaujímať sa o programovanie a dnes mi PHP include šetrí veľa času :)).
Destiny_1
Profil
Rámy sú absolútne retro, s iframe to taktiež nie je žiadna sláva
iframe jsou taky rámy... Ale určitě to není nejlepší řešení. Nevím to jistě, ale myslím že vyhledávače obsah rámu neindexují.
Být vámi, tak bych použil include, jak popisuje lionel messi
Santy
Profil
ak ak je footer.php volakde zahrabaný v stránke tak mám k nemu dat cestu?
lionel messi
Profil
Santy:
k je footer.php volakde zahrabaný v stránke tak mám k nemu dat cestu?
Kde presne? Asi máte na mysli adresárovú štruktúru (dodatok: starý obsah treba skopírovať do footer.php, potom ho vymazať z pôvodných stránok a nahradiť includom), kde presne je footer.php?
Santy
Profil
v zložke skript
lionel messi
Profil
<?php
include "skript/footer.php";
?>
Santy
Profil
Dekuju moc krát de mi to ;)
Santy
Profil
mám tu problém... na dalších stránkach mi to už nejde a dal sem primej odkaz kde je skript ale porád nic

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0