Autor Zpráva
marek888
Profil
Dobré ráno. Mám na webu mám udělané menu, na které když najedete, tak se vám zobrazí více možností. Vše mi funguje, tak jak má. Jediný problém nastává, když na stránce http://www.pandorafields.8u.cz/videos.php mám vložený yotube přehrávač, tak ve firefoxu se to zobrazí pod přehrávačem, a v chromu se to dokonce ani nezobrazí, v IE se to zobrazí zcela normálně. Chtěl bych se zeptat, jestly tato situace jde vyřešit přes Css, nebo jestly musím něco nastavit nějaké vlastnosti tomu yotube přehrávači. Děkuji všem za odpovědi.
lionel messi
Profil
marek888:
Výstrel naslepo: Skús pridať menu z-index:1.
marek888
Profil
Bohužel, výstřel naslepo se nepovedl. Asi pro nastínění situace bych mohl ukázat kód. :
opacity: 0.8;
filter: alpha(opacity=80);
width:250px;
display: none;
background: #eee;
position: absolute;
margin-left: 300px;
margin-top: 44px;
border-bottom-right-radius: 10px;
border-bottom-left-radius: 10px;
padding: 5px;
marek888
Profil
lionel messi:
Díky, za radu, prošel jsem si internet, a zjistil si pád informací o z-index. Nevím čím to je, ale v IE to funguje, nežto prohlížeče jako je například chrome, nebo mozila, tak ty dlabou na nějaký z-index. Nevíte jak to mám vyřešit? Nějakým pomocným kódem? Myslím si, že to nové IE je i lepší než některé prohlížeče...
lionel messi
Profil
marek888:
Myslím si, že to nové IE je i lepší než některé prohlížeče...
Nesúhlasím, maximálne tak lepšie než stará verzia, inak je IE pre mňa prehliadač s najväčším množstvom múch (námatkovo - nezväčšiteľné písmo v px, mizerná podpora nových vlastností atď.)
marek888
Profil
lionel messi:
No, já jsem tam dal ten z-index: 2 a nevím, čím to je, ale mě to nefunguje na mozile, ani na chromu, chrom mi stávkuje i tak, že se to ani nezobrazí. Mě to nejde na těchto 2 prohlížečích. To menu se zobrazuje dobře až do té doby, kdy se donačte ten yotube přehrávač.
lionel messi
Profil
marek888:
Na 99.99% je to, čo teraz napíšem blbosť, ale skús dať preč priehľadnosť menu.
weroro
Profil
marek888:
Nemám skúsenosť s YT prehrávačom, ale mám skúsenosť s Flashom a toto čo popisuješ je chybou Flashu (prehrávača) a dá sa to upraviť tak, že prehrávaču (flashu), nastavíš wmode="opaque" v atribútoch. Neviem či sa dá takýto atribút zadať aj cez iFrame. Ak je tento atribút nastavený, dá sa s Flash objektom pohybovať aj do hĺbky (začne reagovať z-index).


Skúsil som upraviť ten prvý prehrávač takto:
<object type="application/x-shockwave-flash" data="//www.youtube.com/v/AsNBJTwofig?version=3&amp;hl=sk_SK" width="560" height="315">
    <param name="movie" value="//www.youtube.com/v/AsNBJTwofig?version=3&amp;hl=sk_SK">
    <param name="wmode" value="opaque">
    <param name="allowFullScreen" value="true">
    <param name="allowscriptaccess" value="always">
    <p>
        <iframe class="iframe" src="//www.youtube.com/embed/AsNBJTwofig"></iframe>
    </p>
</object>
marek888
Profil
weroro:
Díky, vyzkoušel jsem to na lokalnim serveru, a funguje to. Jo, chtěl bych se zeptat, to musím tohle napsat ke každému iframu, nebo to by šlo udělat nějak přes css? Myslím si, že to asi přes css nepůjde, ale radši se zeptám. Díky
weroro
Profil
marek888:
Bohužiaľ, nepoznám jednoduchší spôsob ako to urobiť (to neznamená, že neexistuje). Pomocou CSS to ale nepôjde určite, pretože je potrebné mať zadaný atribút wmode a ten sa dáva priamo flash objektu. Pokiaľ neexistuje možnosť priraďovať tento atribút YT playeru pomocou iFrame, tak je potrebné použiť môj spôsob.
marek888
Profil
Díky, to nevadí, alespoň něco, hledal jsem to tu celý den. Dík
weroro
Profil
Teoreticky môžeš ešte použiť Javascripté riešenie swfObject od Googlu, ktoré ušetrí kopu roboty. Môžeš sa inšpirovať jeho použitím http://www.hojko.com/topic170134.html
marek888
Profil
Díky, podívám se na to..


Nevím teď čím to je, ale když vložím na stránku ty [#8] weroro 3x, tak se mi zobrazí ty zbývající 2 přehrávače pouze bílé, jako by tam chyběl flash, nebo obsah, nevím, jak to mám popsat.
weroro
Profil
Ukáž kód. Daj pozor na to, že v object sa používa iná adresa videa ako v iframe.
marek888
Profil
weroro:
[#14] Promiň já jsem použil adresu pro iframe. Už vím jak na to! Dík!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: