Autor Zpráva
Strongmann
Profil
Dobrý den,
na stránce http://www.nicnezvoda.cz/index1.php pokud kliknete na menu, vyjede conten (div) s novým menu nahoře, jakmile si však v novém (horním) menu vyberu jinou záložku - kliknu, tak mi conten (div) problikne, jako by na okamžik zmizí a hned se objeví sroluje dolů a vyjede nový článek (conten). Nevíte co dělám špatně že mi ten div problikává? Myslím že bude chyba v java-scriptu ale ať sem zkoušel cokoliv nic nepomohlo. Za jakékoliv rady moc děkuji.
joe
Profil
Snad se shodneme, že ten kód, který tam je, není nic moc :-) Takže lépe. Co chceš udělat - klikneš na menu a při prvním kliknutí v menu vyjede obsah, při každém další se napřed schová a pak zobrazí požadovaný obsah.

V tom kódu se nedá vyznat, máš v tom dost guláš a neformátuješ a je zbytečně komplikovaný.

Jednoduše, označ si klikací oblasti (v tvém případě položky menu) nějakým atributem, na to se hodí data- atributy. Například data-container-selector. Takže třeba <a href="#" data-container-selector="#obsah-1">Položka menu</a>

Pak budeš vědět, co se má při kliknutí objevit, jednoduše to pak může vypadat zjednodušeně nějak takto:

$("#menu").on("click", "[data-container-selector]", function (event) {
event.preventDefault(); // zabrani defaultní akci, tj. presmerovani na novou URL v pripade odkazu
var item = $(this),
    selector = item.data("container-selector"),
    container = $(selector);

if (container.length) {
    container.animate(...);
}

});
Chamurappi
Profil
Reaguji na joa:
zabrani defaultní akci, tj. presmerovani na novou URL v pripade odkazu
Ale to přesměrování by udělat také mohl. Může zajet stávající obsah, načíst se nová stránka a na ní vyjet nový obsah, pěkně s unikátní adresou.


Reaguji na Strongmanna:
Problém skoro určitě souvisí s tím, co se děje při začátku animace. Jelikož si animaci nepíšeš sám, těžko to ovlivníš. Možná by pomohlo dát tomu, co se animuje, position: relative, nebo overflow: hidden.
Máš tam nějakou náhradu posuvníku, která s problémem nesouvisí, ale jako uživateli mi vadí (nefunguje v ní autoscroll), takže nemám chuť ten web dál zkoumat.
joe
Profil
Chamurappi:
Ale to přesměrování by udělat také mohl.
Nemohl, probliklo by to daleko víc, než teď :-)
Strongmann
Profil
Díky za reakce.

joe:
Snad se shodneme, že ten kód, který tam je, není nic moc :-) Takže lépe. Co chceš udělat - klikneš na menu a při prvním kliknutí v menu vyjede obsah, při každém další se napřed schová a pak zobrazí požadovaný obsah.
 V tom kódu se nedá vyznat, máš v tom dost guláš a neformátuješ a je zbytečně komplikovaný.
 Jednoduše, označ si klikací oblasti (v tvém případě položky menu) nějakým atributem, na to se hodí data- atributy. Například data-container-selector. Takže třeba <a href="#" data-container-selector="#obsah-1">Položka menu</a>

Formátování tedy upravím, ale co se týče "data-container-selector" tak dá se to udělat validně? Chtěl bych aby web byl validní...

Chamurappi:
position: relative, nebo overflow: hidden.

Zkoušel sem a žádná reakce...
anonymníí
Profil *
Strongmann:
Chtěl bych aby web byl validní...
Chceš web validní nebo funkční? Co si od validity slibuješ?
Strongmann
Profil
anonymníí:
Chceš web validní nebo funkční? Co si od validity slibuješ?

Chci aby byl funkční i validní. Od validity si nic neslibuji, jen dobrý pocit :D
joe
Profil
Strongmann:
Cílem příspěvku nebylo jen abys kód přeformátoval (data- atributy jsou v HTML5), ale aby ses zamyslel nad tím, jak moc ošklivě to je všechno vyřešeno. Proč máš něco v onclick a potom to zase používáš v jiné události na kliknutí, kterou máš až v externim souboru? Proč v onclick nastavuješ nějakou nelogicky pojmenovanou proměnnou?

Dál v externím souboru si přiřadíš jQuery do proměnné $j, ale pak používáš $, dvakrát máš pod sebou nastavenou funkci k události DOM ready, píšeš return tam, kde je k ničemu, Pravděpodobně nebudeš moc vědět, co píšeš ;-)
Strongmann
Profil
joe:
To jsem pochopil, předtím sem to psal v Coffeescriptu a do teď sem to neřešil.
http://www.nicnezvoda.cz/index2.php tady je pokus 2 :D, teď ovšem potřebuji poradit, jak vykonat funkci "zabalit_conten" až poté vykonat funkci "zmena_obsah" a až po těchto dvou vykonat funkci "zmena_obsah" popřípadě co ještě změnit v java scriptu v index2.php (co by jste udělali jinak) a děkuji za reakce
joe
Profil
Strongmann:
zabalit_conten
Asi jsi chtěl i do kódu napsat content, conten znamená něco jiného.

Funkce v jQuery má callback, tedy možnost určit si funkci, která se zavolá po dokončení animace. Budeš tedy muset i těm svým funkcím přidat parametry (callbacky) a ty pak použít právě v animte.
Strongmann
Profil
Gramatické chyby jsou můj častý neduh, to doladím později. Momentálně mám problém s IE8 (nejnižší IE pro který se snažím stránky optimalizovat) při kliknutí především na položku v menu: O nás, vyjede (můj blbě pojmenovaný) conten ovšem někdy se nezobrazí text, občas se zobrazí jen půlka textu a někdy najede celý text i s logem na konci článku. V Chromu jede vše bez problému, nevíte čím by tohle mohlo být? Popřípadě co by jste ještě na stránkách změnily (po stránce funkčností/kódu, design je podle zadavatele) Díky
http://www.nicnezvoda.cz/index2.php
Strongmann
Profil
Stačilo doplnit min-height:100% a už je to ok, co by jste teda ještě změnili po stránce funkčnosti?
Plaváček
Profil
Strongmann:

Mno, já bych vyrobil raději web, který by se uživateli snadno a pohodlně používal. Tohle mi přijde jako webdesignerská exhibice, která zaslouženě propadne.
Strongmann
Profil
momentálně stránkyzpět zde: http://www.nicnezvoda.cz/index1.php
Kcko
Profil
Plaváček, Plaváček:
Bohužel webdesignerská exhibice se nekoná, tohle je jen takový pokus a několik laciných efektů.

Strongmann:
Není to nic moc. Zaplatil bych pořádného grafika a udělal z toho "normální dnešní trendy" web.
A pokud bych tam chtěl rvát nějaké "spešl" efekty, tak bych se inspiroval např. zde http://tympanus.net/codrops/

Ten web nemá pořádný face, obyčejné písmo, je celkově takový nijaký bez nápadu.
Strongmann
Profil
Kcko:
A jak vypadá "normální dnešní trendy" web? Ať si udělám představu. A co se týče písma tak, jaké by se tam podle Vás hodilo?
Díky za odpovědi
pavuk
Profil
Strongmann:
A jak vypadá "normální dnešní trendy" web?
Jak vypadá dnešní trendy web nevím, ale např. mě už po druhým kliknutí v menu ta tvoje pojízdná animace začala vadit a při kliknutí třetím už mě vysloveně obtěžovala. Vydržel jsem tam jen proto, abych zjistil že na webu není prakticky žádnej obsah, a to co tam je je jen opakování jednoho a toho samýho, dokonce i v jedný větě, to mi vnutí tu vodu rovnou dvakrát? Jednou zdarma a jednou zadarmo? S takovou přijdou na mizinu... :) Myslím že web s takovým obsahem má ku*va handicap, i kdyby byl hyper-trendy...
Strongmann
Profil
pavuk:
Obsah, není dořešený a design je dle zadání. Proto sem na začátku psal: po stránce funkčnosti... A co je na animaci špatně?
Str4wberry
Profil
Špatně na tom je, že je taková samoúčelná a zbytečně zdlouhavá.
pavuk
Profil
Strongmann:
A co je na animaci špatně?
po druhým kliknutí v menu ta tvoje pojízdná animace začala vadit a při kliknutí třetím už mě vysloveně obtěžovala.

Pokud to teda chceš slyšet a nevysloužím si nějaké to <ko> za <ot>, tak za sebe říkám:

1) Už jsem jí jednou viděl. Před čtyřma vteřinama. Tak megakrutá mi zase nepřijde abych si jí užíval...
2) Po stránce funkčnosti mě obtěžuje právě ta "animovací funkčnost".
3) Na netu hledám informace. Chci je kompletní a co nejrychleji. Zmíněná animace tady zabere skoro stejně času jako můj sběr informací.

Myšlenka vody zadarmo (přestože to slovní spojení je absurdní, podle mě naprostá pí*ovina, bohužel reálná, ale to je jen můj vlastní postesk) sama o sobě má moji podporu, líbí se mi, je to výbornej nápad (před nějakou dobou mě v tisku zaujal test jak pochodíte když si právě vodu dáte v restauraci samotnou), ale s takovou prezentací v zádech to bude mít těžší

No a když je z informací který dostanu víc než 80 % nic než vakuum, tak ze stránky odcházím.

Nemyslím to jako kritiku, ber to jako prostou odpověď na svou otázku.
Strongmann
Profil
Kritika mi vůbec nevadí právě naopak. Takže kámen úrazu je hlavně animace... Stačilo by pouhé zrychlení procesu nebo by jste ji úplně nahradili?
Kcko
Profil
Strongmann:
http://www.cssmania.com/
http://www.designbombs.com/
jenikkozak
Profil
Strongmann:
Stačilo by pouhé zrychlení procesu nebo by jste ji úplně nahradili?
Nenahrazoval bych ji, prostě bych ji odstřelil.
pavuk
Profil
Strongmann:
kámen úrazu je hlavně animace
Kámen úrazu je hlavně v tom, že musím čekat a čučet než si stránka jen tak pro efekt (a sama pro sebe) zaanimuje, abych se dostal k obsahu a zjistil, že na webu není co zjistit. U skutečně obsáhlý stránky a informačně bohatý by mi to vadilo samozřejmě míň (úměrně tomu, co za to "animační trýznění" dostanu). Prioritu má obsah (ale ani u fakt obsažný stránky bych neplakal kdyby tam zmíněná animace nebyla, prostě mě po prvním prohlídnutí zdržuje...)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: