Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Remyk Czech Profil |
#1 · Zasláno: 22. 1. 2014, 18:56:43
Zdravím, potřebuju poradit jak dát na web animovaný kurzor - na webu jsem našel jak to dělat.. ale nechce se tomu jaksi :/
soubor má název kurzor.ani, poradíte mi někdo kód a kam o vložit? |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 22. 1. 2014, 19:06:57
Dle stackoverflow.com/a/9202226/2375157 to nemá moc podporu. Opravdu to k něčemu potřebujete, nebo si jen (mylně) myslíte, že by se to někomu mohlo líbit?
|
||
Remyk Czech Profil |
#3 · Zasláno: 22. 1. 2014, 19:10:02
Díky za radu :)
|
||
Bubák Profil |
Soubor *.,ani nepodporují všechny prohlížeče, nejsem si jistý, ale tuším, že je podporován jen v IE.
Když, tak koukni, co se píše na MDN. Pro jiné formáty, než *.cur a *.ani je vhodné deklarovat "hot spot", místo, kterým bude kurzor klikat. Pokud se použije animovaný GIF nebo PNG, tak nebudou animovány, tak je psáno na MDN a otestoval jsem kdysi ve Firefoxu a nyní v Chrome. Podle specifikace se může deklarovat několik obrázků (v různých formátech), ale deklarace musí obsahovat klíčové slovo, jinak se ve Firefoxu ani v Chrome obrázkový kurzor neobjeví. Jak je tomu v nových verzích IE9 a výše, netuším. |
||
peta Profil |
#5 · Zasláno: 23. 1. 2014, 08:04:08
Taky muzes pouzit javascript, z *.ani vytahnes obrazky a pres js je postupne zobrazujes.
http://peter-mlich.wz.cz/web/js/prx/efekty/had.htm |
||
Bubák Profil |
#6 · Zasláno: 23. 1. 2014, 08:57:29
peta:
Takže budou kurzory dva, standardní kurzor a fake kurzor, napozicovaný obrázek, to bude žůžo. |
||
peta Profil |
#7 · Zasláno: 23. 1. 2014, 09:47:49
Bubák: Ty ses srandista :) To preci resi Cursor , na coz urcite narazil uz pri hledani odpovedi.
|
||
Joker Profil |
#8 · Zasláno: 23. 1. 2014, 10:12:18
peta:
„Bubák: Ty ses srandista :) To preci resi Cursor , na coz urcite narazil uz pri hledani odpovedi.“ Smazal bych to rovnou, ale když já obvykle z nějakého iracionálního důvodu doufám, že to tentokrát nebude blbost, takže… Co v tom uvedeném odkazu „řeší“ Bubákem zmíněný problém a jak? |
||
peta Profil |
Joker: Posledni radek v tabulce, je mozne zmenit obrazek kurzoru. Vytvoris si prazdny obrazek. Prazdny obrazek, prazdny kurzor, duplicita smazana. Problem vyresen. Jednoduche.
Naivne jsem predpokladal, ze duplicitu neni treba vysvetlovat, ze si s tim kazdy poradi. Podstatou tematu je tam dostat animaci, nejdriv. |
||
Bubák Profil |
#10 · Zasláno: 23. 1. 2014, 13:23:03
peta:
Není to stoprocentní a může se stát, že někteří návštěvníci uvidí dva kurzory, nebo hůř, neuvidí žáden kurzor. |
||
peta Profil |
Bubák Je tady ta moznost. Ale je to mozne funkcni reseni, ktere by moderni prohlizece zkousli.
Samozrejme souhlasim s tim, ze bych kurzor nechal takovy, jaky mi dava system, sipecku mam rad. Pripadne tam mel sipecku + obrazek, coz by bylo jeste prijatelne. S sipeckou se trefuje nejlepe a obrazek bych nejak prezil. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0