Autor Zpráva
Návštěvník
Profil *
Existuje v php nějaký detekční mechanismus, podle kterého můžete zjistit že aktuální uživatel je bot (např z http domény, z refereru nebo použitého portu)? Zejména ohledně googlu, bingo a yahoo.


Moderátor Petr ZZZ: Ač zde na fóru nejsem poprvé, dle původního titulku „detekční mechanismus na boty“ jsem skutečně očekával, že si přečtu něco o nové metodice datování holínky z Liptákova. :-)
Str4wberry
Profil
Jde to na základě hlavičky user-agent. Zhruba nějak takto s tím, že se budou testovat řetězce jako google, bing a yahoo nebo co mívají tyto roboti běžně ve zmíněné hlavičce.
Návštěvník
Profil *
Díky za info. Když jsem to procházel tak jsem se dostal k článku o responzivních webech, tak jestli ještě můžu otázečku. Jelikož sám nepoužívám mobil na internet, zajímalo by mě, jaká je obvyklá šířka stránky, se kterou je mobil schopen pracovat?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: