Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Chatík Profil |
#1 · Zasláno: 21. 2. 2014, 15:41:37
Zdravím,
prosím poraďte mi jaky server si nainstalovat na windows 7. Dříve jsem neměl problémy s EasyPHP. Nyní s ním mám problém stále mi hlásí na webu "Database not selected" ikdyž jinak stejný web na ostrém hostingu šlape normálně bez problémů. Pak jsem zkoušel wampserver a ten mi zase hlásí You don't have permission to access. Co by jste mi doporučily jako další řešení, případně jak vyřešit problém s EasyPHP protože jsem na něj už trochu navyklí. Děkuji za radu. |
||
Marschmallow Profil |
#2 · Zasláno: 21. 2. 2014, 16:10:52
Chatík:
Já jsem velmi spokojen s Uniform Server. Používám ho už druhým rokem a zatím jsem nezaznamenal žádné problémy. Vše funguje jak má :) |
||
clousseau Profil |
#3 · Zasláno: 21. 2. 2014, 16:12:26
VERTRIGO je taky good, mam to na sedmickach, ale jsem amater, tak nevim, jestli ti bude vyhovovat
|
||
aDAm Profil |
Já už léta používám wampa a spokojenost.
|
||
Chatík Profil |
#5 · Zasláno: 21. 2. 2014, 16:16:03
Marschmallow
Děkuji vyzkouším, ještě stále se snažím rozběhat znovu to EasyPHP. aDAm: Wampserver jsem už zkoušel ale stále hlásí chybu při načtení webu na localu "You don't have permission to access" Nicméně Vám děkuji všem za odpovědi |
||
Chatík Profil |
#6 · Zasláno: 21. 2. 2014, 19:08:40
Tak jsem vyzkoušel EasyPHP, Uniform Server a stále stejná chyba s připojením k databázi.
|
||
Rfilip Profil |
#7 · Zasláno: 21. 2. 2014, 19:46:04
A máš v MySQL vytvořenou správně nazvanou databázi s potřebnými tabulkami a hlavně s vytvořeným účtem s správným jménem a heslem?
To mi zdá jako pravděpodobnější příčina když ti takto nechodí více serveru. A navíc nějaká tvoje vlastní error hláška"Database not selected", je tak trochu k ničemu neříká nic o příčině. |
||
Chatík Profil |
#8 · Zasláno: 21. 2. 2014, 19:51:11
Tak už jsem to vyřešil a to tímto:
<?php $server = "127.0.0.1"; // jméno serveru $login = "root"; // přihlašovací jméno $heslo = "***"; // heslo $databaze = "country"; // název databáze MySQL_Connect($server, $login, $heslo) or die("Nepodařilo se připojit k databázi"); // připojení k databázi MySQL_Select_DB($databaze) or die("Nepodařilo se otevřít databázi"); // výběr databáze ?> Původně jsem to měl takto, a stačilo to k chybě. <? $server = "127.0.0.1"; // jméno serveru $login = "root"; // přihlašovací jméno $heslo = "***"; // heslo $databaze = "country"; // název databáze MySQL_Connect($server, $login, $heslo) or die("Nepodařilo se připojit k databázi"); // připojení k databázi MySQL_Select_DB($databaze) or die("Nepodařilo se otevřít databázi"); // výběr databáze ?> |
||
aDAm Profil |
#9 · Zasláno: 21. 2. 2014, 20:24:27
no nevím zda jsem slepý ale rozdíl tam nevidím, pokud se tedy nezměnilo heslo, nicméně tebou uváděný problém nemá nic společného se serverem ale s tím jak se k dané službě připojuješ.
PS: mysql_* funkce bych rozhodně již nepoužíval, můžeš narazit na problém že ti to na veřejném hostingu nepojede. |
||
Fisir Profil |
#10 · Zasláno: 21. 2. 2014, 20:27:02
Reaguji na aDAma:
„že ti to na veřejném hostingu nepojede“ To zatím není pravda, budou se pouze vyhazovat varování o tom, že je funkce označena jako deprecated. Nicméně výhledově se to stane pravdou. Chatíku, použij raději mysqli .
|
||
Chatík Profil |
Změna tam je a to v
<?php a v tom nefunkčním připojení bylo jen <?
|
||
aDAm Profil |
Chatík:
No tak tos neměl na serveru povoleny "short open tags" zřejmě se snažíš používat stoletý php kód. Fisir: mno máš pravdu od 5.5.x je to zatím deprecated a bude odstraněno v budoucnu. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0