Autor Zpráva
Milan1236000
Profil
Zdar, dělám konstrukčku do školy a má být v HTML5. Já jí zatím udělal v HTML4, a když jsem jí dal do HTML5, tak se špatně zobrazuje obrázek na pozadí, a přitom je to uplně stejné. V IE a Chromu se HTML4 zobrazuje normálně a HTML5 blbě, ale v Firefoxu se HTML4 zobrazuje stejně blbě jako HTML5 v IE nebo Chromu a HTML5 ve Firefoxu je ještě horší než HTML5 v IE nebo Chromu.
Sice je to jen konstrukčka, takže prohlížeč nehraje roli, ale to špatné zobrazení HTML5 mě štve.
Představoval bych si to asi takhle:
Mám obrázek na pozadí (HTML4 -IE,Chrome > zobrazí správně), který bych chtěl, aby se zobrazil v HTML5 stejně jako v HTML4 u IE a Chromu.
Pomůže mi s tím prosím někdo?
Tady je ta moje stránka.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Milana1236000:
Prohlížeče nerozlišují (a nikdy nerozlišovaly) verze HTML. Rozdíl může být ve vykreslovacím režimu. Pokud se tě ve škole učí něco jiného, učí tě to špatně.

Prosím o odkaz na živou ukázku. Stahovat odkudsi cosi zabaleného odmítám…
joe
Profil
Milan1236000:
Sice se mi to z toho popisu nezdá, ale není problém s tagama, které nejdou v IE stylovat?

dělám konstrukčku do školy a má být v HTML5
:-(
Milan1236000
Profil
Chamurappi:
Tady je HTML4 a HTML5. Ale bohužel právě sem nejde vložit ten obrázek, co má být na pozadí, takže odkaz na něj se zde.
juriad
Profil
Milan1236000:
Pokud nahraješ obrázek na 2i.cz, a chceš odkázat rovnou na velký, tak to nejde. Použij nějaký jiný image hosting.
jefitto44
Profil
Problém sa rieši tak, že doctype html4.01 nahradíš prostým <!DOCTYPE html> a všetko ostatné necháš tak. Dám k...t do ohňa za to, že to musí vyzerať presne tak isto
Milan1236000
Profil
Tak fajn, tady a tady je to už tak, jak to vypadá u mě v prohlížeči, ale ten jeden nesedí, proto tu a tu jsou screenshoty prohlížeče, jak se to zobrazuje u mě.


jefitto44:
Však to jsem udělal, ale po téhle úpravě mi to Chrome zobrazuje uplně jinak než předtím.
juriad
Profil
Bude se to chovat, tak jak chceš, když přidáš:
html, body {
    height: 100%;
    padding: 0;
    margin: 0;
}
Opravdu nevypadá ten obrázek pěkně, pokud zmenším šířku obrazovky. Navíc text na pestrém obrázku je opravdu blbě čitelný.

Mimochodem, problém částečně souvisí s pozicováním. Nepoužívej ho, pokud mu nerozumíš / neumíš ho používat.
Milan1236000
Profil
juriad:
Jasný už to jde. Díky moc za rady.
Bubák
Profil
juriad:
doctype html4.01 nahradíš prostým <!DOCTYPE html> a všetko ostatné necháš tak. Dám k...t do ohňa za to, že to musí vyzerať presne tak isto
V podstatě doctype pro html 4.01 jsou tři:
strict s url nebo bez url, přepne prohlížeče do standardního režimu, stejně, jako <!doctype html>
transitional s url, přepne prohlížeče do téměř standardního režimu, almost standard. Odlišnosti
transitional bez url, přepne prohlížeče quirk (kompatibilního) režimu

Mimochodem, obě živé ukázky přepnou prohlížeče do standardního režimu, na prvém řádku výsledného kódu je <!doctype html>.
http://kod.djpw.cz/hecb-

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: