Autor Zpráva
GamerX
Profil
Mám na webu mini-chat a tam nechci mút povolene řádkovaní ale když uživatel stiskne enter tak se mu v testovém poli uděla nový řádek ale zprava se uloží bez nového řádku taktže tam v te zpráve na konec je vidět to <br /> skoušel jsem pomocí javascriptu jako u smajliku tag <br /> nahradit mezerou ale nějak se mi to nedaří pordí mi někdo?
janbarasek
Profil
GamerX:
Na úrovni PHP to odřádkování lze úplně vyhodit. Navíc, pokud budeš ukládat a zobrazovat originální text bez jakékoli úpravy (jen ošetřený pomocí htmlspecialchars), tak sice ve zdrojáku ta mezera bude vidět, nicméně se v prohlížeči nezobrazí.
GamerX
Profil
A jak teda v tom textovém poli zakaži řádkování?
janbarasek
Profil
GamerX:
Tam ho nemá cenu vůbec zakazovat. Zkrátka vem ten originální text a vypiš ho. Pokud budou ve zdrojovém kódu prázdné řádky, tak se budou ignorovat.
Příklad zdroje:
<p>Já jsem dlouhý
text, který
je
na více řádků.</p>

V prohlížeči se vypíše:
Já jsem dlouhý text, který je na více řádků.
jenikkozak
Profil
GamerX:
Neměl bys lidem zakazovat zalamování řádků, budeš tím příspěvky jen znepřehledňovat.
GamerX
Profil
Právě že se neignorují. Koukni na web http://www.funmod.org/ skus si poslat zprávu kde uděláš řádku a ten tag <br> je videt a toho se chci zbavit.
Tori
Profil
Někde asi používáte funkci nl2br.
GamerX
Profil
Ukládá se mi to takto nl2br(htmlspecialchars($_POST['textarea'])))

odstranil jsem nl2br a už to je tak jak chci takže děkuji za trpělivost a za pomoc ;)
janbarasek
Profil
GamerX:
Nl2br vkládá místo řetězce "\n" řetězec "<br>" a htmlspecialchars pak tyto nově vložené znaky převede na entity. To bude možná zdroj tvé chyby.
Fisir
Profil
Reaguji na janbaraska:
GamerX: „odstranil jsem nl2br a už to je tak jak chci takže děkuji za trpělivost a za pomoc ;)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: