Autor Zpráva
Tonnda
Profil *
Jak donutit při změně obrázku jeho překreslení při zobrazení na jiné stránce bez vynucení reloadu
Teď to dělám v kódu <img src="image.jpg?<?=Date('U')?>">
jenže při mnoha záznamech mě to připadá líné.
Není jiný způsob? dik
Kcko
Profil
Tonnda:
parametr U znamená unixové číslo , takže se při každém obnovení stránky hodnota změní a obrázek se nikdy nezakešuje. Nedivím se, že je to pomalé. Zkus spíš filemtime("cesta_k_obrazku/obrazek")
_es
Profil
Tonnda:
Prečo meníš adresu obrázka pri každom načítaní stránky a nie len vtedy, keď sa obrázok naozaj zmení?
peta
Profil
_es:
Treba nutne potrebuje, aby, kdyz uzivatel zmeni obrazek, se to projevilo hned a nekesovalo se to. Coz by mohl resit javascriptem ajaxem, aby se mu to kesovalo a obrazek soucasne nacetl novy, kdyz se provedla zmena.
Peklo s kesovanim zazivam treba u word souboru. Kdyz ho uzivatel v cms pouze vymeni. Pak se mu zobrazuje v prohlizeci asi 20 min puvodni soubor. Coz se uzivatelum strasne tezko vysvetluje a pak nadavaji adminovi, at to spravi, hned nejlepe. Ale on ma urcite jine duvody.
Tonnda
Profil *
Je to opravdu problém, změním profilový obrázek (po změně na daně stránce obnovu obrázku udělám samozřejmě jen jednou), skočím na jinou stránku kde je seznam příspěvků s daným obrázkem a hle, obrázek je původní. Pomůže,až tvrdý reload.
Místo Date jsem použil i rand, ale taky to nebyl žádný zázrak. Moc zkušeností nemám, tak se ptám, jak to udělat nejlépe.
Dik
Joker
Profil
peta:
Treba nutne potrebuje, aby, kdyz uzivatel zmeni obrazek, se to projevilo hned a nekesovalo se to.
Na to stačí změnit adresu jen když se změní obrázek, jak právě radí _es.
Měnit adresu i když obrázek je pořád stejný nijak nepomůže.

Tonnda:
Proč nepoužijete to, co radí Kcko a _es? Tzn. měnit adresu jen při změně obrázku.
peta
Profil
U mne v cms to resim pridanim datumu do nazvu obrazku (coz muzes udelat jednou pri nahravani a nemusis to resit pomoci php).
image-5-3-2014.jpg
image-5-3-2014v2.jpg
image-5-3-2014v3.jpg
Ale filemtime mi prijde taky dobry.

Joker:
On se jen pokousel es objasnit, proc to dela, kdyz se ho na to zeptal :)
Tonnda
Profil *
OK pánové, děkuji za rady, nastavuji ?r=rand(0,999) a to pouze u obrázku požadovaného uživatele (a jen jednou), a né u všech v seznamu, jak jsem to dělal zbytečně před radou...a už to vypadá ok.
Prostě jsem měl špatnou myšlenku a řešení daného problému.
Ještě jednou dík za trknutí.
Kcko
Profil
Tonnda:
Proč pořád takhle složitě? Četl jsi [#2] Kcko
Žádný rand nepotřebuješ ... parametr se sám změní, pokud se změní obrázek, ach jo ..
Joker
Profil
peta [#7]:
To má výhodu v případě, kdy se mají uchovávat i ty starší verze. Pokud nemají, je potřeba řešit pojmenování souborů (a asi nedovolit uživatelům si ty soubory pojmenovávat podle sebe) a mazání těch starých, takže mi přijde snazší ten querystring.
Tonnda
Profil *
Kcko:tak trochu nechapu, proc pouzit filemtime je tak lepsi? rand se nastavi nahodne
Davex
Profil
Tonnda:
Proč by mělo být lepší načítat pokaždé nezměněný obrázek?
peta
Profil
Tonnda:
7.3.: filemtime = 10.2.2014
8.3.: filemtime = 10.2.2014
9.3.: filemtime = 10.2.2014
7.3. 7:00 - rand  = 12
7.3. 7:03:44 - rand  = 998
7.3. 7:03:56 - rand  = 78
...
Z hlediska kesovani v prohlizeci je lepsi, kdyz se link zmeni s aktualizaci obrazku a ne proi kazdem nacteni stranky. Leda, ze mas v umyslu vyradit server z provozu zbytecnym prenosem dat.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: