Autor Zpráva
kasparajz
Profil *
Zdravim vsechny!
Mam kratky .txt soubor ktery je ulozeny na webu spravovanem firmou A. Potreboval bych tento text vlozid do me stranky... Vzdy jsem prisel na problem s nacitanim obsahu z internetove adresy... Po trose googleni jsem zjistil ze pres klienta (js, query, VB) to nepujde, pres PHP server (wamp) mi to ale take neslo... Any ideas?
Marschmallow
Profil
kasparajz:
Any ideas?
Pravidla diskuse JPW a doporučení » 1. Pište česky nebo slovensky. Cizojazyčné citace pokud možno překládejte.


ktery je ulozeny na webu spravovanem firmou A
Musí být volně dostupný (tzn. musí být ve výchozím adresáři - po zadání http://webova-stranka.cz/nazev-souboru.txt se soubor musí zobrazit)

Jde to normálně v PHP přes fopen. Tady je jednoduchý kód:
<?php
$soubor = fopen("http://webova-stranka.cz/nazev-souboru.txt", "r");
$text = fread($soubor, 10);
echo($text);
?>
To "r" na konci vyznačeného řádku značí slovíčko read. Tedy přečíst.

Taky existují jiná písmenka (okopírováno z internetu):
a Otevře soubor pro přidání, pokud soubor neexistuje PHP jej vytvoří
a+ Otevře soubor pro přidávání a čtení, pokud soubor neexistuje PHP jej vytvoří
r Otevře soubor pouze pro čtení
r+ Otevře soubor pro čtení a zápis
w Otevře soubor pro zápis, původní data budou ztracena. Pokud soubor neexistuje PHP jej vytvoří
w+ Otevře soubor pro zápis a čtení, původní data budou ztracena, pokud soubor neexistuje PHP jej vytvoří
_es
Profil
kasparajz:
pres klienta (js, query, VB) to nepujde
Ak by boli dáta ako JS kód, tak by to šlo (hľadaj JSONP). Čo je to „query“?
kasparajz
Profil *
_es:
Čo je to ‚query‘?
Vypadlo mi pismenko, myslel jsem jquery



_es:
Jde to normálně v PHP přes fopen. Tady je jednoduchý kód:
1
2
3
4
5<?php
$soubor = fopen("http://webova-stranka.cz/nazev-souboru.txt", "r");
$text = fread($soubor, 10);
echo($text);
?>
Mno timto zpusobem jsem to zkousel a vzdy mi vybehnul nasledujici error:

Warning: fopen(http://www.firma.cz/slozka/text.txt): in C:\Program Files\EasyPHP-DevServer-14.1VC11\data\localweb\test\test.php on line 3

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\Program Files\EasyPHP-DevServer-14.1VC11\data\localweb\test\test.php on line 4

Cim to muze byt? Spatne nastavene php.ini?


Soubor se mi totiz po zadani jeho url normalne zobrazi :(
_es
Profil
kasparajz:
myslel jsem jquery
Časté potíže, zajímavosti a poučné debaty » Co vlastně je jQuery?
kasparajz
Profil *
Dekuji za ochotu, bohuzel soubor uz mam v .txt :(
Spis by mne zajimalo, kde mam chybu v tom php skriptu... Z warningu jsem pochopil, ze asi fread() nedokaze precist soubor...
Kubo2
Profil
fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given
To neznamená, že fread súbor nedokáže prečítať, ale že ho fopen nedokáže otvoriť (to boolean given... znamená, že fopen namiesto ukazateľa na súbor vrátil false). Skontroluj si správnosť zadanej cesty k súboru (a následne si skontroluj nastavenie direktívy allow_url_fopen — aby to fungovalo, musí byť On (zapnutá)).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: