Autor Zpráva
web123
Profil *
Zdravím zajímalo by mě jak děláte web? Já to dělám že si udělám index s celým rozhledem a pak pomocí skriptu tam dávám obsah. Ale zajímalo by měl jak se to dělá pokud někdo má třeba tenhle odkaz www.web.cz/kontakty , jak to dělá ? jestli kopíruje celej layout nebo zda icluduje jednotlivé divy ?
okolojsoucí
Profil
Já skládám pomocí Nette, přesněji šablonovacího systému Latte. Vlastně se vytvoří základní kostra @layout.latte do které se již dosazují ostatní šablony na základě požadavku od presenteru či viewu.
jefitto44
Profil
Urobím index.css, v ňom si spravím šablonu, potom robím tak, že poinkludujem veci, ktoré sú na všetkých podstránkach a kopírujem do ostatných súborov a v nich prepisujem už iba content... celé to vyzerá tak:
<?php include("head.php");?>
<?php include("menu.php");?>
<p>CONTENT TEJ KTOREJ PODSTRANKY</p>
<?php include("sidebar.php");?>
<?php include("footer.php");?>

A podstránky sa od seba líšia iba obsahovou časťou
Bubák
Profil
web123:
zajímalo by mě jak děláte web?
Každý jinak. Skládání stránek z kousků

Pokud chceš použít PHP, koukni na http://polopate.jakpsatweb.cz/ (části o PHP) a na http://jecas.cz/include

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: