Autor Zpráva
KubiikSvK
Profil
Zdravím, mám takový menší problém, Mám HTML stránku, přetáhnutou do PHP a potřeboval bych do ní vložit kolonky na registraci, provázané s DB to mám, ale při kliknutí na Registrovat stránka vůbec nereaguje, Kde dělám chybu?

Takže, popíšu to detailněji: Stáhl jsem si webtemplate (vše v HTML)
Byl přiložen jenom index.html

http://textuploader.com/rru4

Ale potřebuju na nich udělat registrační formulář, který beru z jiných stránek.

http://textuploader.com/rruy

i s nastavením databáze si vykopíruju formulář do původního indexu (který potom předělám na reg.php)

http://textuploader.com/rrfa

ale po kliknutí na tlačítko registrace stránka vůbec nereáguje, ani mi nevrací chybu z db.
Nastavení db je v config.php který mám umístěný ve stejné složce jako index.html a reg.php

http://textuploader.com/rrfr

Zkoušešl jsem se ptát i na webu poradna.net, ale místo toho co potřebuji vyřešit se řešila IP databáze.
Předem věem děkuji za odpověď :)
Davex
Profil
KubiikSvK:
Kde máš počáteční značku formuláře <form method=POST>?
jefitto44
Profil
To je jedna vec... druhá vec je, či chceš naozaj používať tag <font> a tretia vec, prečo nedáš <label>?
KubiikSvK
Profil
Protože se v PHP moc nevyznám, považuju se za hodně velkého amatéra. Takže to vázne na tagu <form method=POST>?
jefitto44
Profil
No jasne, však formulár môžeš poslať buď cez post, alebo get... keĎ to nezadáš, tak formulár netuší, ako to má poslať. Navyše, tagy ako label a font nemá s php nič spoločné. Je rok 2014, odporúčam používať css, ktoré slúži na to, aby nastavilo, ako veci majú vyzerať. Html slúži na to, kde tie veci majú byť umiestnené... čiže nie font sa používa na farby, ale <span style="color:dajaka;">

Ale vieš čo, celý ten kod je sprasačený. Nehovorím, že moje kódy sú ideálne, lebo som tiež lama, ale toto je moc... v tej registrácií máš uvedený tag <tr>, ktorý je tam ale že absolútne zbytočný. A navyše predním nijako nevidím <table> a za ním nijako nevidím <td>. Aký to má teda zmysel? Taktiež, <form> zadaný nemáš, ale uzavretý </form> áno... tam, kde ti končí paragraf </p> ti za tým končí html dokument </html>, ale za ním veselo pokračuje obsah, akoby sa nechumelilo! Neuzatvorewný tag </head>. Viacnásobne uvedený tag body, no proste katastrofa. <body background> je staré jak moja babka a nepoužíva sa minimálne od konca druhej svetovej. Použi v css body {background:url("cesta/k/obrazku.jpg");} . Pod prvým skriptom máš opäť doctype? Are you serious? Aj celú hlavičku s meta tagmi tam máš... to patrí hore... pod phpčko to ísť môže, ale nie do body. A opäť tam máš body... trikrát body vnorené v sebe... to je zle.

Validator hlási 58 chýb, čo je briliantný výkon.

Ale netreba zúfať, netreba vešať hlavu, každý raz začínal... vyššie uvedené problémy nemiením ako výsmech, lež ako pomoc (potom, čo som sa kvalitne rozčúlil). Takže verím, že to pomôže ;)
KubiikSvK
Profil
V HTML jsem spíš zběhlý samouk, co pořebuju, to si dokážu upravit, dokážu si zjistit kde co je, ale učil jsem se na xHTML 1.0 když si dělám vlastní stránky používám na to programy jako např Microsoft Expression web studio 4, za to že jsem Vás rozčílil (aspoň jsem to tak pochopil) tak se velice omlouvám. Popravdě, tetno PHP kód je jeden z mála co upravuji, s DB pracuji poprvé, chci se to naučit sám a baví mě to, tak zkouším, stránka se mi zobrazuje tak jak má, ale funkce submit mi nechce reágovat. s některými tagy se setkávám poprvé v životě, třeba <tr>;<td> a tak. v CSS se radši nehrabu, to za mě dělalo do teď WebStudio. <meta> a <span> tagy jsem v životě nepoužil, můj učitel IT mi říkal, že je to zbytečné, ale asi není jak vidím, ale co, každý jednou začínal jak jste psal a chybami se člověk učí. jsem rád a jsem Vám vděčný, že mi pomáháte :)


A když se tak dívám na tu mojí "sprasečenou" registraci, tak od tagu <div id="trailer"> jsem to pouze překopíroval z původní stránky.
anonymníí
Profil *
jefitto44:
keĎ to nezadáš, tak formulár netuší, ako to má poslať
Plácáš kraviny, je jasně definované, jakou metodou se formulář odešle.

Je rok 2014, odporúčam používať css
Jak to souvisí s řešením problému?

Validator hlási 58 chýb
No a?

A tak bych mohl pokračovat. Dlouhý příspěvek, hodnota nula.
KubiikSvK
Profil
A nebo mě napadlo, dalo by se to udělat nějak ve wordpressu nebo jiném redakčním systému? Popř. při zadání registrace i ovládací panel účtu na přihlášení?
jefitto44
Profil
Jasne, vo wordpresse sa dá všetko :)
peta
Profil
anonymníí:
> „Validator hlási 58 chýb“
>> No a?
Mozna jenom chtel naznacit, ze by opravenim chyb mohl docilit funkcnosti.

KubiikSvK:
v druhem linku, kdyz pod include('config.php'); doplnis var_dump($_POST);, tak se ti neco vypise? (za predpokladu, ze uz tam mas teda tag form s method=post :) )
A vis, jak php s mysql vlastne funguje? Protoze, pokud nemas databazi, tak sql prikazy budou psat errory. Pro zobrazeni chyb slouzi mysql_error a error_reporting, pouziti viz dokumentace priklady. Nepise ti to tedy nejake chyby z php (kdyz vynecham chyby v html kodu)?
Bubák
Profil
peta:
Mozna jenom chtel naznacit, ze by opravenim chyb mohl docilit funkcnosti.
V tomto případě sotva. Podíval ses, o jaké chyby jde, nebo jen plácáš?

A vis, jak php s mysql vlastne funguje? Protoze, pokud nemas databazi, tak sql prikazy budou psat errory.
Četl jsi dotaz? KubiikSvK píše: „provázané s DB to mám...
anonymníí
Profil *
peta:
chyby v HTML nemají vliv na funkčnost MySQL nebo čehokoliv jiného na serveru. Leda, že by posílal data z formuláře jinou metodou, než kterou je na serveru zpracovává, ale to se v (ne)validitě stránky stejně neprokáže.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: