Autor Zpráva
CATerPILAR
Profil
Ahoj přátelé,
potřeboval bych poradit jak vymyslet scrollování viz přiložené video a zda je to vůbec možné aby to vypadalo přesně takto.
Vedle obsahu by se neměla zobrazovat scroll lišta aby nehyzdila obsah.

https://www.youtube.com/watch?v=ldz1ubj8k-Y

https://www.youtube.com/watch?v=reteaBJUMxs

Za jakékoli rady předem děkuji.
Chamurappi
Profil
Reaguji na CATerPILARa:
Zrovna nedávno jsem něco podobného vytvářel. Není to triviální, ale jde to.

Vedle obsahu by se neměla zobrazovat scroll lišta aby nehyzdila obsah.
Součásti uživatelského rozhraní neslouží k hyzdění obsahu, jsou tam proto, aby se stránka dala normálně používat. Máš velmi špatně stanovené priority.
CATerPILAR
Profil
Chamurappi:
dokážeš mi poradit jak jsi na to šel? Odkud jsi čerpal?
Prioritou je aby se to vůbec takto hýbalo.
CZghost
Profil
CATerPILAR:
Bez trošky javascriptu a JQUERY to nepůjde. Jinak něco podobného má Google+ kde když roluješ, tak se ti skryje záhlaví a menu se ti posune nahoru. Jak říkám, bez JS ti to fungovat nebude, ale jak to přesně naskriptovat ti neporadím. Strýček Google by mohl. Hledej něco jako styly v závislosti na poloze rolovací lišty nebo tak nějak, neumím to správně naformulovat. Vyzkoušej všechny podobné varianty, tahle ti asi moc ovoce nepřinese.
Chamurappi
Profil
Reaguji na CATerPILARa:
dokážeš mi poradit jak jsi na to šel?
Troška pozicování při onscroll. Pokud document.documentElement.scrollTop přesáhne horní mez pozice menu (mínus horní část pozadí), nastav menu position: fixed (a správné left i top), v opačném případě position přepni na absolute a souřadnice vynuluj. Tak či tak bude menu vyjmuté z toku dokumentu, jeho rodič musí mít nastavenu výšku (aby nesplaskl) a relativní pozici (aby se ta absolutní měla od čeho odšťouchnout).
Co se horního kusu obrázku nad menu týče, to je to, co z toho dělá trošku oříšek. Budeš muset zduplikovat pozadí, oříznout všechno kromě vršku a napozicovat ho přes obsah. To by ani nemusel dělat JS.

Odkud jsi čerpal?
Použil jsem svojí hlavu.


Reaguji na CZghosta:
Bez trošky javascriptu a JQUERY to nepůjde.
Bez jQuery se to rozhodně obejde. Jinak bych to nedělal :-)
Tuším, že toto samotné by se mohlo vejít do osmi řádků.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: