Autor Zpráva
Paolini
Profil *
Dobrý den,

zajímalo by mě, jak se implementují nebo vytváří stránky pomocí CMS. Př. v redakčním systému kliknu na vytvořit stránku, viz. obrázek -> jak se to provede přes PHP a MySQL? Chápu přidávání článků a následný výpis, ale tvorba stránky mě není jasná.
http://www.vasewebovky.cz/images/stranky/big/cms-stranky.png

Díky moc.
CZghost
Profil
Paolini:
Záleží na skriptech. Například WordPress to řeší databází, která je navíc v odděleném prostoru a do něj se web dostává právě přes PHP. Jsou na to funkce mysql, které slouží k propojení s databází. Některé redakčáky řeší tvorbu stránek zakládáním nových textových souborů, kde používá svoje vlastní značky pro označení formátování, jenže takové řešení není moc pohodlné, zvlášť, pokud dosáhne počet článků stovky! V tomto případě totiž platí: co článek, to jeden soubor. Takhle se ti nahromadí stovky souborů a při případném mazání webu (nebo jeho migraci) budeš mít pěkný trable. takže rozhodně bych to řešil databází. Na JPW jsou jen základy, takže bych v tomhle ohledu raději googlil :-)

Já si budu stavět vlastní redakční systém pro část mého webu, takže Google rozhodně využiju k nalezení dobrého návodu :-)
jenikkozak
Profil
Paolini:
Promiň, z tvého dotazu mi není jasné, na co se vlastně ptáš.

CZghost:
V tomto případě totiž platí: co článek, to jeden soubor. Takhle se ti nahromadí stovky souborů a při případném mazání webu (nebo jeho migraci) budeš mít pěkný trable.
Žádné trable u stovek souborů nevidím. Dáš Ctrl + A, Ctrl + C. Nebo Ctrl + A, Delete.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: