Autor Zpráva
Milan Sobotka
Profil
Dobrý den.
Řeším celkem komplikovaný problém. Nikde jsem o tom nenasel neco, co by mi opravdu pomohlo. Potřeboval bych formulář, který bude umet nahrát ruzne MS a PDF soubory do databaze. (jedna se o soubory 80Kb a více! :() A také aby se pak dal každy nahrany soubor ztahnout z webu a aby byl pristupne neustale...
Prosím pomozte, jestli jste tuto problematiku jiz resili.
Predem dekuji za odpovedi.
Medvídek
Profil
Milan Sobotka:
A je opravdu nutné držet ty data binárně v DB namísto ve filesystému, a v DB mít jen informaci o cestě, kde se soubory nachází?
Milan Sobotka
Profil
No mě je to asi jedno kde to bude. Hlavně když to bude chodit. :D
rafej
Profil
Takže chceš nahrát soubory, uložit informace o nich do DB a vypsat je na stránku s možností stažení?

Budeš minimálně potřebovat
pro nahrání souborů
- formulář pro nahrávání souborů,
- odesílání formuláře pomocí POST,
- kontrola typu a velikosti souboru: koncovky + mime typ
- přejmenování souboru + přesun souboru do adresáře, kde je chceš ukládat (fce move_uploaded_file)
- uložení informací do DB (hlavně jméno souboru, název, koncovka/mime typ)

pro výpis souborů
- dotaz do DB
- kontrola existence souboru
- výpis info o souboru + odkazu na soubor (+ event. hlavička pro stažení souboru)


V diskusi se to tu probíralo často, celkově i v jednotlivých bodech, které jsem ti vypsala, abys věděl, co hledat a kde se nejvíc obvykle narazí. Je to jen základní nástřel. Jak si to zpracuješ, bude jen na tobě.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: